Random Posts

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τέσσερα τα θύματα του τρομοκράτη ενώ ο Ερντογάν παραληρεί

4 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ


Ένας ακόμα σοβαρά τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του και έτσι τα θύματα του τρομοκράτη είναι τέσσερα - Σε οκτώ συλλήψεις για την αποτροπή νέων επιθέσεων προχώρησε η αστυνομία - Η ταυτότητα του δράστη και οι ιστορίες θυμάτων του

Μήνυμα ότι δε θα αλλάξουν τρόπο ζωής έστειλαν στους τρομοκράτες χιλιάδες Λονδρέζοι που διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της χώρας τους, τιμώντας με αυτό τον τρόπο και τα θύματα των αποτρόπαιων πράξεων του Khalid Masood. Εν τω μεταξύ, ένας 75χρονος άντρας υπέκυψε το βράδυ της Πέμπτης στα τραύματά του ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του Masood σε τέσσερα.

Ακολούθησε αγρυπνία, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους ή έχουν τραυματίες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ και το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Μια ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στις εκδηλώσεις, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν». «Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία... Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας από αυτούς, ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ράζα από το Λονδίνο.


Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας

Ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη η αστυνομία στο Λονδίνο συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τον τρομοκρατικό πυρήνα. Τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες συνελήφθησαν χθες με την υποψία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών μετά την επίθεση της Τετάρτης.
Μια γυναίκα 39 ετών συνελήφθη στο ανατολικό Λονδίνο. ένας νεαρός άνδρας 21 ετών και μία νεαρή γυναίκα 23 ετών, συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ, όπως και μια 26χρονη και τρεις άνδρες ηλικίας 28, 27 και 26 ετών και ένας 58χρονος σε άλλες διευθύνσεις στην ίδια περιοχή.

Στο κλίμα της επόμενης μέρας εντάσσεται και η ανατίναξη ύποπτου πακέτου που εντοπίστηκε κοντά στη γέφυρα του Ουέμινστερ, στο Λονδίνο. Η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και οι ειδικές δυνάμεις εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Τελικά, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πακέτο δεν περιείχε κάτι ύποπτο.


Τρομοκράτης γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία

Χθες έγινε γνωστή και η ταυτότητα του δράστη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ πρόκειται τον Khalid Masood, γεννημένο στο Kent της Βρετανίας ο οποίος πιστεύεται ότι μέχρι πρόσφατα ζούσε στα West Midlands. Είχε ελεγχθεί για ποινικά αδικήματα, αλλά οι αρχές ασφαλείας δεν είχαν εντοπίσει τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.
Η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ:
«Ο άντρας ο οποίος πιστεύεται από την αστυνομία ότι είναι υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση στο Γουέστμινστερ, χθες, 22 Μαρτίου, ταυτοποιήθηκε επίσημα ως ο Καλίντ Μασούντ. Ο Μασούντ, 52 ετών (25.12.1964), γεννήθηκε στο Κεντ και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έμενε πρόσφατα στα Δυτικά Μίντλαντς. Ο Μασούντ είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα

Ο Μασούντ δεν ήταν μέχρι τώρα αντικείμενο έρευνας, και δεν υπάρχουν προγενέστερες πληροφορίες που να αφορούν την πρόθεσή του για τρομοκρατική επίθεση. Παρ' όλα αυτά είναι γνωστό στην αστυνομία και έχει μια μεγάλη γκάμα προηγούμενων καταδικών και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης σωματικών βλαβών, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας ειρήνης.

Η πρώτη του καταδίκη ήταν το Νοέμβριο του 1983, για φθορά ξένης περιουσίας και η τελευταία του καταδίκη ήταν το Δεκέμβρη του 2003 για κατοχή μαχαιριού.

Δεν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα».


Οι ιστορίες των θυμάτων συγκλονίζουν

Αμερικανός που γιόρταζε την επέτειο γάμου του ένας εκ των νεκρών. O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.
«Ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Κερτ Κότσραν σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου. Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους φίλους του» έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από συγγενή του ζευγαριού κι τον εκπρόσωπο τύπου της εκκλησίας των Μορμόνων που ανήκει το ζευγάρι, ότι ο άνδρας από τη Γιούτα των ΗΠΑ σκοτώθηκε και η σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο. Ο Κερτ Κότσραν και η σύζυγός του Μελίσα ταξίδεψαν στην Ευρώπη για να εορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους κι επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κουνιάδο του Κλίντον Πέιν.

Έπεσε νεκρή πηγαίνοντας να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο. Τραγικό τέλος επιφύλασσε η χθεσινή επίθεση και στην Αϊσέ Φράντε, η οποία σκοτώθηκε ενώ διέσχιζε τη γέφυρα του Ουέστμινστερ κατευθυνόμενη στο σχολείο των παιδιών της για να τα πάρει και να τα πάει σπίτι.

Η 43χρονη Τουρκοκύπρια Αϊσέ Φράντε, που δίδασκε ισπανικά στο DLD κολέγιο του Λονδίνου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, πήγαινε να πάρει τις κόρες της, 8 και 11 ετών, από το δημοτικό, την ώρα που ο περίπου 40χρονος δράστης την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του.

Ο ήρωας αστυνομικός που προσπάθησε να σταματήσει τον τρομοκράτη. Μεταξύ των θυμάτων του δράστη, ήταν και ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, που επιχείρησε να τον σταματήσει με την ίδια του την ζωή. Ο Πάλμερ ήταν 48 ετών, πατέρας και σύζυγος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Έχασε τη ζωή του, όταν, αν και άοπλος, ρίχτηκε πάνω στον δράστη για να τον σταματήσει, στο βρετανικό κοινοβούλιο. Εκείνος τον μαχαίρωσε και τα τραύματα αυτά ήταν μοιραία.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


"ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ



Η άτυπη προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μεταξύ των υπουργών και των επικεφαλής των Θεσμών στο «προστατευμένο» από διαρροές,περιβάλλον των Βρυξελλών, εκπνέει απόψε Πέμπτη, χωρίς την παραμικρή εικόνα για όσα συμφωνεί η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Το «σκοτάδι» στην διαπραγμάτευση σε συνδυασμό με τις αναφορές Σαπέν , Σόιμπλε και ΔΝΤ για ενδεχόμενες δεσμεύσεις και από πλευράς αντιπολίτευσης, οδηγούν την πολιτική συζήτηση στην Αθήνα γύρω από όσα «θα συμβούν» αν και όταν η κυβέρνηση κλείσει την συμφωνία και όταν έρθει η ώρα η ελληνική βουλή να νομοθετήσει τα νέα μέτρα.

Μετά τον γάλλο υπουργό Οικονομικών που έριξε πρώτος τον σπόρο και τον γερμανό ΥΠΟΙΚ που τον καλλιέργησε επιμελώς και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις άφησε την Πέμπτη ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν κάποιου είδους διαβεβαιώσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση...όταν κλείσει η συμφωνία.

είναι αληθές ότι έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό το ζητάμε όταν υπάρχει συμφωνία...


«Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ιδιοκτησία για την επιτυχία του προγράμματος. Δεν έχουμε επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά είναι αληθές ότι έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό το ζητάμε όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Η πλευρά των δανειστών ακούει τη ΝΔ να δηλώνει ρητώς ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αν και θα αναγνωρίσει τη συμφωνία μεταξύ των πιστωτών και της κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο μιας πολιτικής αναταραχής και των πρόωρων εκλογών δεν είναι επιθυμητό σε αυτή τη φάση.

Το Μαξίμου ποντάρει τώρα «όλα τα λεφτά» στην πίεση των δανειστών προς τη ΝΔ

Στο Μαξίμου ηχεί ως «μελωδία» η θέση των πιστωτών για δέσμευση της αντιπολίτευσης και προσδοκά ότι η πίεση μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε «απαίτηση» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ να ψηφίσουν τα μέτρα.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο  θεωρούν ,και ίσως να είναι και έτσι ,ότι διευρύνει τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αν η ΝΔ «πειθαναγκαστεί» από τους δανειστές τότε ο ίδιος μπορεί να συμφωνήσει τα πάντα,να φέρει τα μέτρα προς ψήφιση χωρίς κινδύνους για την κυβερνητική πλειοψηφία ακόμη και αν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝ.ΕΛ αποφασίσουν να καταψηφίσουν.

Αν στο Μαξίμου δουν ότι τα μέτρα που θα συμφωνήσει δεν περνάνε «ούτε με σφαίρες» από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και η ΝΔ επιμείνει μέχρι τέλους στην άρνηση της τότε θα έχει το πολιτικό άλλοθι να πάει σε εκλογές χρεώνοντας στη ΝΔ την ευθύνη.

Τις παραπάνω επιλογές αποκαλύπτουν και δημόσιες τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη εκ του συντάγματος κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης - θιασώτης της σκληρής γραμμής και της προσφυγής σε κάλπες προ μιας οδυνηρής συμφωνίας - έχει βάλει στο τραπέζι  την ψήφιση των μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων αλλά από την άλλη εγκαλεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν όρους όσον αφορά το πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ελληνική Βουλή.

Είναι προφανές ότι στην παρούσα φάση που όλα είναι ανοικτά και η συμφωνία δεν είναι ορατή στον ορίζοντα, θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν φυγόκεντρες δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ψήφιση των μέτρων. Κυρίως φαίνεται ότι επιθυμούν να διατηρήσουν την ευχέρεια πολιτικών κινήσεων ανάλογα με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, την συμφωνία και τα μέτρα που θα έρθουν σε συνδυασμό με το κλίμα και τις ισορροπίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η ΝΔ ξορκίζει επιστολές- συμμόρφωσης ή ανάληψη συνευθύνης των μέτρων

Οι πολιτικοί χειρισμοί δεν θα είναι εύκολοι ούτε για την ΝΔ στην περίπτωση που απαιτηθεί η έμπρακτη συναίνεσή της καθώς η μέχρι σήμερα άρνησή της στο ενδεχόμενο να ψηφίσει τα νέα μέτρα είναι απόλυτη.

Θα τηρήσουμε τις συμφωνίες αλλά δεν συνυπογράφουμε μέτρα είναι η γραμμή της Πειραιώς στη συζήτηση που άνοιξε και πηγές της ΝΔ την χρεώνουν στο Μαξίμου.

 «Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η στάση της αντιπολίτευσης. Είναι η ανικανότητα, η ανευθυνότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης» ήταν η νέα απάντηση της ΝΔ μετά τις δηλώσεις Ράις.

 «Οι δηλώσεις του κ. Ράις, επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Άρα, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα ψέματα του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας», συνεχίζει η ΝΔ και προσθέτει πως «είναι επίσης σαφές ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δηλώνει ότι δεν είμαστε κοντά στο στάδιο της συμφωνίας».

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες. Επομένως, να μην ζητούν από την αξιωματική αντιπολίτευση καμία συνευθύνη», υπογραμμίζει η Πειραιώς.

ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC



ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


«Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος

Μία νέα πτυχή αναφορικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε στην τουρκική τηλεόραση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να αποκαλεί τους Ευρωπαίους φασίστες, όσο εκείνοι εμμένουν να τον αποκαλούν δικτάτορα.

«Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί. Μην το εκλάβετε ως επίθεση, αλλα΄εγώ θα εξακολουθήσω να τους αποκαλώ φασίστες, για όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία ζωντανή συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση.

Επόμενος στόχος του «σουλτάνου» ήταν ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, λέγοντας πως «ο Γερμανός πρόεδρος έκανε μία δήλωση που στόχευσε σε μένα, παρ' ότι συνδεόμαστε με στενή φιλία. Εύχομαι να μην είχε κάνει ποτέ αυτή τη δήλωση».

Αναφερόμενος στη Γερμανία και στην Ολλανδία, είπε ότι χρησιμοποίησε τη σύγκριση με τους ναζί στο πλαίσιο του ορισμού της λέξης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο όταν δεν επιτρέπουν στον υπουργό του να πάει στο Ρότερνταμ. Δήλωσε επίσης ότι το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι με ορισμένες χώρες, ενώ αναγνωρίζει την απόφαση της Βρετανίας για Brexit.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΤΟΥΣΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και στους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι, έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με την επιστολή ο κ. Τσίπρας ζητά από τη θεσμική ηγεσία της ΕΕ ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ή για όλα τα κράτη μέλη εκτός της Ελλάδας.


ΠΗΓΗ ΝΕWS 247

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :