Random Posts

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η πρώτη εγκύκλιος για τις εισφορές

Η ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ


Η επιβάρυνση θα τετραπλασιαστεί για όλους τους κλάδους, ακόμα και για τους αγρότες, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017

Με εγκύκλιο, αυτή τη φορά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ) προς τις υπηρεσίες καταγράφονται οι 6 βασικότεροι άξονες για τον υπολογισμό των νέων εισφορών ενώ παράλληλα δίνονται οδηγίες για τον προσδιορισμό του εισοδήματος και τις διατάξεις που καταργούνται.

Από το τέλος της εβδομάδας η  ΗΔΙΚΑ  θα αρχίσει να αποστέλλει  το ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών που θα πληροφορεί τον ασφαλισμένο για τον τρόπο υπολογισμού, το ύψος της εισφοράς και τον επιμερισμό της κατά κλάδο. Η αποστολή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΗΔΙΚΑ θα αποστέλλονται καθημερινά περίπου 80.000 «ραβασάκια».

Άμεσα θα παρέχεται δυνατότητα άντλησης των πληροφοριών αυτών από ηλεκτρονική υπηρεσία www.efka.gov.gr στην οποία οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση μετά από πιστοποίησή τους με χρήση των κωδικών taxis- net και του ΑΜΚΑ.

Τα ειδοποιητήρια θα τους καλέσουν να πληρώσουν όχι μόνο  αυξημένες εισφορές με βάση το νέο σύστημα αλλά και τις περυσινές οφειλές. Αυτό σημαίνει ότι  η επιβάρυνση θα τετραπλασιαστεί για όλους τους κλάδους, ακόμα και για τους αγρότες, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Γι αυτό το λόγο ,μετά από αίτημα του ΕΤΑΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α. στη συνεδρίαση 3/20-1-2017 αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του β' εξαμήνου, έτους 2016, των Μηχανικών ασφαλισμένων μέχρι 31-3-2017.

Οι 6 αλλαγές είναι οι εξής

1. Ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων διατάξεων είναι η 01/01/2017. Από την ημερομηνία αυτή, και για κάθε επόμενο έτος, ως βάση υπολογισμού των εισφορών καθορίζεται το Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα (ΚΦΑ) από την άσκηση δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

2. Το ΚΦΑ προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα φορολογίας εισοδήματος και για την δημιουργία του λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα από δραστηριότητες ή ιδιότητες που δημιουργούν υποχρέωση ασφάλισης.

Για το 2017 λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα από το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο φορολογικό έτος (2015).

Θα ακολουθήσει εκκαθαριστική διαδικασία και οριστικοποίηση των ετησίων ασφαλιστικών εισφορών όταν καταστεί ευχερής η χρήση των εισοδημάτων του έτους 2016 (Β΄ εξάμηνο 2017).

3. Θεσπίζεται Κατώτατη και Ανώτατη μηνιαία βάση υπολογισμού εισφορών, δηλαδή το κατώτερο και το ανώτερο μηνιαίο ποσό εισοδήματος επί του οποίου υπολογίζονται εισφορές.

Ως κατώτατη μηνιαία βάση καθορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 586,08 ευρώ (Ετήσιο 586,08*12 = 7.032,96 €).

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων η κατώτατη βάση λαμβάνεται μειωμένη και ορίζεται ως ποσοστό 70% της κατώτατης βάσης: 586,08 *70% =410,26 € (Ετήσιο 410,26*12 = 4923,12 € ).

Ως ανώτατη μηνιαία βάση καθορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο δεκαπλάσιο του κατώτατου βασικού μισθού άνω των 25 ετών όπως ισχύει κάθε φορά. Το ποσό αυτό σήμερα ανέρχεται σε 5.860,80 € (Ετήσιο 5860,80*12=70.329,60€).

Η μηνιαία βάση υπολογισμού εισφορών καθορίζεται ως μηνιαίο εισόδημα που προκύπτει από την διαίρεση του ετήσιου ΚΦΑ δια του δώδεκα (12).

4. Επί μελών εταιρειών βάση υπολογισμού εισφορών αποτελεί το ετήσιο εισόδημα που αντιστοιχεί στο ποσοστό συμμετοχής κάθε μέλους στην εταιρεία.

5. Στις περιπτώσεις ζημιογόνων χρήσεων και μηδενικών κερδών, ως βάση υπολογισμού των εισφορών λαμβάνεται η κατώτατη μηνιαία βάση.

6. Επί μη εκκαθαρισμένων και μη υποβληθεισών δηλώσεων, ως βάση υπολογισμού εισφορών θα λαμβάνεται το ΚΦΑ από το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο έτος.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με έως δύο εργοδότες οι εισφορές θα κατανέμονται ως εξής...

O ασφαλισμένος θα καταβάλλει το 1/3 των εισφορών για κύρια ασφάλιση (6,67%) και για υγεία (2,55%), ενώ εάν προβλέπεται υποχρεωτική εισφορά για επικούρηση και εφάπαξ θα καταβάλλει επιπλέον 3,50% και 2% αντίστοιχα.

Αντίστοιχα, ο εργοδότης - αντισυμβαλλόμενος θα καταβάλλει εισφορές κύριας ασφάλισης 13,33%, εισφορές υγείας 4,55%, και αν υπάρχει επικούρηση και εφάπαξ, 3,5% και 2% αντίστοιχα.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από το πρωί της Τρίτης με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα πεδινά, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τη σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά  στοιχεία, την Τετάρτη 25/01 ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οπως φαίνεται και στον χάρτη, τη νύχτα της Tρίτης προς Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη και βροχοπτώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Σοβαρή επιδείνωση σε Μακεδονία, Θράκη και Ιόνιο

Ειδiκότερα, την Τετάρτη στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα στη Θράκη να είναι εντονότερα, αλλά μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική. Στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας πάντως θα εκδηλωθεί κυρίως χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι κατά τόπους θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σταδιακά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 4 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 7 , στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 9, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 αλλά σταδιακά θα στραφούν σε παντού σε βόρειους και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά διαστήματα τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πάνω από τα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι παροδικά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις εναλλαγές χιονόνερου και χιονιού στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς.

ΤΗΕ ΤΟC


ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Με «λευκή κόλλα» πηγαίνει ο υπουργός Οικονομικών στους ομολόγους του - «Ιδανικό» σενάριο για την κυβέρνηση να ψηφίσει τα νέα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ για να πάρει μακροπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους - Ορατός πλέον ο κίνδυνος η συζήτηση να «σέρνεται» επί μήνες

Ενθαρρυμένος από την ανακοίνωση του ESM (και των κρατών της Ευρωζώνης ουσιαστικά) για την βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Eurogroup της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κίνδυνος όμως είναι να θεωρήσουν οι δανειστές πως εξαντλήθηκαν οι παραχωρήσεις τους -μετά και την απολογητική επιστολή που τους απέστειλε προ μηνός ο υπουργός- και να ζητήσουν «εδώ και τώρα» να αποφασίσει τα επόμενα μέτρα λιτότητας που θα λάβει για να κλείσει η αξιολόγηση, χωρίς να πάρει τα μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που ζητά και ο ίδιος και το ΔΝΤ.

Μια ανταλλαγή «χέρι με χέρι» μέτρων λιτότητας με μέτρα ελάφρυνσης θα ήταν ο ιδανικός στόχος στον οποίο προσβλέπει πλέον η κυβέρνηση. Τα σημάδια όμως προμηνύουν δύσκολες καταστάσεις, για την κυβέρνηση και την χώρα, που μπορεί να ​κρατούν "όμηρους" την οικονομική και πολιτική ​ζωή του τόπου για αρκετούς μήνες ακόμα.

Συγκεκριμένα:
1.  Ο κύριος Τσακαλώτος μεταβαίνει στο Eurogroup χωρίς να έχει στείλει κατάλογο μέτρων στον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ελπίζει ότι θα πείσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους ευρωπαίους ομολόγους του πως τα νέα μέτρα θα είναι «αχρείαστα». Το πρόβλημα είναι πως το ΔΝΤ δεν δέχεται να μπει στην συζήτηση για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν λάβει δεσμεύσεις για το πώς θα κλείσει η «τρύπα» των 4,5 δισ. που αυτό διαβλέπει στην τριετία 2018-2020.

2.  Ως συμβιβαστική πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες,  εξετάζεται η καταλογογράφηση όλων των μέτρων που θα μπορούσε να δεχτεί η ελληνική πλευρά, έστω και αν δεν τα θεωρεί η ίδια αναγκαία. Συζητείται μάλιστα και το ενδεχομένο να ψηφιστούν, με την αίρεση πως δεν θα εφαρμοστούν αν αποδειχθεί στην πορεία πως δεν θα χρειαστεί. Το Βερολίνο φέρεται να συμβιβάζεται με μια τέτοια λύση. Στην κυβέρνηση όμως δεν θέλουν να βάλουν το χέρι τους και να υπογράψουν ή να ψηφίσουν τέτοια μέτρα, ακόμα και αν διαβεβαιώνουν πως είναι απίθανο να εφαρμοστούν. Έχουν άλλωστε μπροστά τους και την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat, που πέρυσι το «προσγείωσε» ανώμαλα κατά 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατομμύρια ευρω λιγότερα σε σχέση με όσα ανακοίνωνε για το 2015 το υπουργείο Οικονομικών.

3. Είτε με νομοθέτηση των μέτρων, είτε χωρίς, η συμφωνία με τους δανειστές κινδυνεύει να «σπάσει» στα δύο. Ενώ η κυβέρνηση θέλει να κλείσει «χέρι με χέρι» την συνολική συμφωνία που θα καλύπτει και τα μέτρα λιτότητας και την συμμετοχή του ΔΝΤ και τα μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, οι δανειστές συζητούν μεταξύ τους για να ξεκινήσει τώρα η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση που έχει μείνει στη μέση, ενώ τα υπόλοιπα μπορεί και να μένουν ανοικτά για αρκετούς μήνες ακόμη. Η κυβέρνηση δεν θέλει να ζήσει το βάσανο να συζητά χωρίς ανταλλάγματα για ομαδικές απολύσεις και μέτρα λιτότητος (το απέφυγε άλλωστε τον Δεκέμβριο όταν ήρθαν οι επικεφαλής αλλά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου «δραπέτευσαν» από τις συνομιλίες στο Χίλτον για να παραστούν σε μαρξιστικό συνεδριο στο Βερολίνο). Μια τέτοια εξέλιξη όμως θα είχε σαν αποτέλεσμα να κατατρίβεται με θέματα δυσεπίλυτα, χωρίς να ξέρει αν θα μπει το ΔΝΤ και με ποιους όρους, χωρίς να ξεκαθαρίζουν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά του 2018, αλλά και χωρίς να πάρει μια θετική για την χώρα δέσμευση ή απόφαση περί ελάφρυνσης  του χρέους – που αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» όλης της πολιτικής που ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ


Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης οι δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπροέδρου της Εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, Δημήτρη Καμμένου, με τις οποίες αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις και τις παλινωδίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που προηγήθηκαν του πορίσματος της επιτροπής.

Η αναφορά  του κ. Καμμένου σε «ένα αόρατο χέρι» που προσέθετε ή αφαιρούσε παραγράφους στα συμφωνηθέντα συμπεράσματα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΔ, η οπαία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που “αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

«Οι σημερινές καταγγελίες του συνεταίρου κ. Δημ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και "αόρατα χέρια" από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας;» ρωτά με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης

«Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες μου για προσθαφαιρέσεις από το Μαξίμου στο πόρισμα της Εξεταστικής,  έρχεται η επιβεβαίωσή τους από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος κάνει λόγο για "ένα αόρατο χέρι" που αφαίρεσε κομμάτια του και πρόσθεσε άλλα. Η αλήθεια δεν κρύβεται: ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να καλύψει με κοινοβουλευτικό μανδύα τους εκβιασμούς του, που γίνονται με σκοπό να αμβλυνθεί η εναντίον του κριτική. Και αυτή του η προσπάθεια, όμως, κατέληξε σε φιάσκο» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.


O αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter παρατήρησε: «Απίστευτη Κυβέρνηση, βουλευτής της πλειοψηφίας και συγγενής του Υπουργού Αμύνης, καταγγέλλει εξωθεσμική παρέμβαση σε κάτι τόσο σοβαρό»!


«Οι αναφορές του βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και Αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για "ένα αόρατο χέρι" που αφαιρούσε και πρόσθετε παραγράφους στο πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ συνιστούν μείζον ζήτημα  και αναδεικνύουν ακόμη πιο έντονα το θέμα που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο πλαίσιο της Επιτροπής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.


Και προσθέτει: «Αν αυτά τα οποία καταγγέλλονται, έχουν συμβεί, πρόκειται όχι για απλή παραβίαση της  κοινοβουλευτικής τάξης αλλά για μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση που ξεπερνά κάθε όριο με στόχο την αλλοίωση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής εναντίον συγκεκριμένων ΜΜΕ. Αφού δεν ήθελαν να απαντήσουν στην αντιπολίτευση, τώρα δεν τους μένει παρά να απαντήσουν και να διερευνήσουν άμεσα τις πρωτοφανείς  καταγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή».

Την συνέντευξη του Δημήτρη Καμμένου στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» σχολίασαν και αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα:

- Μάκης Βορίδης (Ν.Δ.): Μήπως να μας πουν ποιανού ήταν το αόρατο χέρι που προσθαφαιρούσε παραγράφους στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής;


- Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Ο Δημήτρης Καμμένος αδειάζει Τσίπρα και Καμμένο...η απόλυτη ξεφτιλά! Το Μαξίμου κρύβεται πίσω απ ολα !!


- Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος) Οι καταγγελίες του αντιπροέδρου της εξεταστικής επιτροπής είναι πολύ σοβαρές. Το πόρισμα αποδείχτηκε άνθρακες αντί θησαυρού για το ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΥΡΙΖΑ: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο

«Το σύνολο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη Δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου στο Πρώτο Θέμα. Δηλώσεις έκανε και ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής:

«Όσοι συμμετείχαν στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής γνωρίζουν ότι το τελικό εισηγητικό κείμενο της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής δόθηκε στους εισηγητές των κομμάτων τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπως και τα κείμενα των άλλων κομμάτων. Τώρα η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει εις βάθος όσα έφερε στο φως η εξεταστική. Της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».


ΤΗΕ ΤΟC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :