Random Posts

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Να φύγει ή να μη φύγει το ΔΝΤ

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ


Αν φύγει το ΔΝΤ θα είναι γιατί η Αθήνα δεν τηρεί το πρόγραμμα δήλωσε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών  - Τόμσεν: Το 2038 θα πέσει στα προ κρίσης επίπεδα η ανεργία στην Ελλάδα - Μόνο ο Ντράγκι υψώνει ανάστημα στο Βερολίνο

Εγκλωβισμένη στην πολιτική της και στα ανύπαρκτα αποτελέσματά της είναι η κυβέρνηση στο θέμα της αξιολόγησης. Τα δίνει όλα, έχει ξεχάσει τις κόκκινες γραμμές, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει πετύχει κανέναν στόχο στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, οι δανειστές δεν την εμπιστεύονται. Και της ζητούν συνεχώς περισσότερα.

Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα Σόιμπλε πως αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, αυτό θα σημαίνει ότι το πρόγραμμα της χώρας μας έχει καταστραφεί, αλλά και πως δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Συμπληρωματικά, ακολούθησε και η πρόβλεψη Τόμσεν για την ανεργία. Σύμφωνα με το στέλεχος του ΔΝΤ θα πρέπει να περιμένουμε το... 2038 για να την δούμε στα προ κρίσης επίπεδα.

Η μόνη θετική είδηση ήταν από την πλευρά του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν θεωρεί κανένα χρέος μη βιώσιμο εξαρχής. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ έστειλε και ένα μήνυμα στον Σόιμπλε: Δεν αρκεί η νομισματική πολιτική για να έρθει η ανάπτυξη.

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση αντέδρασε με τον γνωστό της τρόπο, με δαιμονοποίηση κάθε μη αρεστής φωνής. Ενώ πριν από λίγες ημέρες ο Σόιμπλε ήταν ήρωας, όταν «μιλούσε» για πρόγραμμα από το Βερολίνο χωρίς το ΔΝΤ, χθες έγινε ξανά... μπαμπούλας. Για τον κ. Τόμσεν, βέβαια, τα συναισθήματα είναι σχετικά σταθερά, αν και η κυβέρνηση έχει περάσει φάση... έρωτα και με το Ταμείο, όταν της έδινε επιχειρήματα πως δεν είναι βιώσιμο το χρέος. Στο πλαίσιο αυτό, χθες ειρωνεύθηκε τον κ. Τόμσεν για τις αποτυχημένες προβλέψεις του και τον κάλεσε να γράψει ένα... blog.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ, όμως, προχώρησε ένα ακόμη βήμα, πέρα από τον Τόμσεν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται τα στελέχη του να επιστρέψουν στην Αθήνα αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις των υπουργών για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αναλάβει. Και ανέφερε χαρακτηριστικά την μείωση του αφορολόγητου!

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαπραγμάτευση χωρίς απτά αποτελέσματα στα χέρια της και χωρίς στρατηγική. Αποτέλεσμα είναι να δίνουν και να παίρνουν οι ημερομηνίες για το κλείσιμο της αξιολόγησης, από τον Μάρτιο μέχρι και το καλοκαίρι, γεγονός που κρατά σε ομηρεία την οικονομία και ανοιχτά τα πολιτικά σενάρια.

Ακολουθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά η ακριβής μετάφραση των δηλώσεων του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας:
Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι είναι πιθανό το ΔΝΤ να συμμετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα», ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών απάντησε ως εξής:

Το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται ήδη από την αρχή του, το 2010, στην συμμετοχή του ΔΝΤ. Εμείς συμφωνήσαμε πέρσι τον Μάιο, σχετικώς με όσα θα πρέπει να συμφωνηθούν με την ελληνική κυβέρνηση στην δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί το 2015 – ίσως θυμάστε ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας έκανε προεκλογική εκστρατεία για επανεκλογή του με επιχείρημα ότι (σημ: αυτή η συμφωνία) «είναι το αντίθετο από όσα σας υποσχέθηκα πριν από μισό χρόνο». Αλλά επανεξελέγη και τώρα η συμφωνία πρέπει να υλοποιηθεί. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει όσα έχει συμφωνήσει – κι αυτός είναι ο λόγος που το ΔΝΤ διστάζει να συμμετέχει, δεν είναι το πρόβλημα το ΔΝΤ – είναι πρόβλημα των ελληνικών αρχών.  Αν αυτό συμβεί, το πρόγραμμα θα τερματιστεί, διότι από τις προϋποθέσεις του προγράμματος, η βάση θα έχει καταστραφεί. Στην Γερμανία η νομοθεσία είναι απολύτως σαφής. Αν το αλλάξουμε, αν το τρίτο πρόγραμμα αλλάξει, θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα. Αλλά το πρώτο που θα έπρεπε να συμβεί θα ήταν το γερμανικό κοινοβούλιο να επιτρέψει, να δώσει την άδεια για διαπραγματεύσεις. Εγώ δεν θα συμβούλευα να προσπαθήσουμε να πάρουμε την άδεια της γερμανικής βουλής, διότι θα έλεγε (σημ: οι βουλευτές) «αν η ελληνική Κυβέρνηση, οι ελληνικές αρχές δεν είναι ικανές με όλη αυτήν την ευελιξία να είναι συνεπείς έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών, τότε να επιμείνουμε σε αυτό που έχει ήδη εγκριθεί, διότι οι προϋποθέσεις για ένα νέο πρόγραμμα δεν είναι καλές».

Και στα αγγλικά:
Do you think the IMF is likely to be participating in a new Greek bailout plan?
"The Greek program is based from the very beginning in 2010 on the participation of the IMF, and we have agreed in May last year, under which, on what is needed, on what needs to be negotiated with Greek government, in this supervision of this second round of the programme. The programme has been agreed in 2015, you may remember that Prime Minister Tsipras ran for a new election, for re-election because 'that is the opposite of what I promised you half a year ago' but he won, and now it has to be implemented. If Greece government will not stick to what they have agreed, and that is the reason why IMF is hesitating to join, it's not the problem of the IMF, it's the problem of Greece authority. If that would happen, the program will be ended. Because the pre-condition of the program, the basis, is destroyed and in Germany the legislation is totally clear. If we would change, if the ​III program would be changed, we would have to negotiate on a new program, but the first that would, have been that German Parliament, must allow, must permission to negotiations, and I would not give the advice that we should try to get the permission of German Parliament, because they would say, if Greece government, if Greek authorities are not able with all the flexibilities granted by European institutions to Greek authorities, to stick to what they have approved, the precondition for a program is not good."


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ν.Δ.

Ενα άνετο προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μια μικρή άνοδο στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και το κλίμα χαμηλών προσδοκιών των πολιτών για τη νέα χρονιά είναι τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% (έναντι 32% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του Νοεμβρίου ), ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%,  η ΧΑ 7,5%, η ΔΗΣΥ 6,5%, το ΚΚΕ 6,5%, Το Ποτάμι 2%, οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθεροί στο 2%, η Ένωση Κεντρώων 2,5%, η ΛΑΕ παραμένουν σταθεροί στο 1% , η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, άλλο κόμμα δηλώνει το 6,5% και Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ λέει το 16%.


Στην παράσταση νίκης η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά 59,5%, με το 71% των ερωτώμενων να πιστεύει ότι πρώτη θα αναδειχθεί η ΝΔ έναντι 11,5% του ΣΥΡΙΖΑ, 2,5% άλλο κόμμα και 15% δηλώνει δεν ξέρω δεν απαντώ.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός σύμφωνα με το 33,5% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 20% ο Αλέξης Τσίπρας, 44% κανένας και 2,5% απαντά ΔΞ/ΔΑ.




Διάχυτη απαισιοδοξία στην κοινωνία

Χαμηλότερες από ποτέ, επί διακυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι προσδοκίες των πολιτών για την νέα χρονιά σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Είναι ενδεικτικό ότι οι επτά από τους δέκα εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις.

To 88% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% εκτιμά ότι κινούνται προς τη σωστή και 4% δηλώνει ότι δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα κυβερνητικές επιδόσεις το 86,5% των συμμετεχόντων στη σφυγμομέτρηση απαντούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, 6% λένε πως είναι ικανοποιημένοι και 7,5% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Μάλιστα, 72,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, 16% ικανοποιημένοι και 11,5% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Αναφορικά με τις προβλέψεις τους το 2017 το 72% θεωρούν ότι το νέο έτος προδιαγράφεται χειρότερο (έναντι 64,5% το Νοέμβριο), 16,5% καλύτερο (έναντι 23,5%), το 9% ίδιο (έναντι 6%), 2,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ (6%).

Όσον αφορά το αν θα βελτιωθεί ή θα χειροτερεύσει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους στους επόμενους 12 μήνες το 63% δηλώνουν ότι θα χειροτερέψει (σίγουρα το 34% - μάλλον θα χειροτερέψει το 29%), 29% εκτιμούν ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, 5% ότι μάλλον θα βελτιωθεί , 1,5% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και 1,5% απαντούν ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.


ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC

TΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Ένα μωρό μόλις 6 μηνών πέθανε στα χέρια της μάνας του, αφού το χτύπησε ο πατέρας του - Ισχυρίζονται πως ήταν ατύχημα, όμως το βρέφος είχε άσχημα χτυπήματα σε όλο του το σώμα και το γεγονός εγείρει ερωτήματα

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από τον άδικο θάνατο ενός βρέφους μόλις έξι μηνών στα χέρια των γονιών του. Το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια καυγά που είχαν οι δυο τους και ενώ η μητέρα κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό, ο πατέρας φαίνεται πως με κάποιο τρόπο το χτύπησε, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Η περιγραφή από την επίσημη ενημέρωση για τη δραματική υπόθεση που έκανε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι συγκλονιστική: Οι γιατροί αφού παρέλαβαν στη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης το βρέφος έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή. Η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπά (υπέστη ανακοπή) στις 5.15 τα ξημερώματα. Περίπου στις 4 το πρωί είχε εισαχθεί στο χειρουργείο. Οι προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί απέβησαν μάταιες: στις 6.35 το πρωί το παιδί κατέληξε. Πλέον, αναμένεται η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση, αλλά -σε λίγες εβδομάδες- και τα αποτελέσματα των ιστολογικών, τοξικολογικών και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν πλήρη εικόνα για όσα υπέστη το αγοράκι.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ενημέρωσή του, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

"Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.
Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017  στις 22:00.
Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.
Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.
Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.
Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού".

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει συλληφθεί ο 52χρονος πατέρας του μωρού, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και θανατηφόρο σωματική βλάβη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.


Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν ο 52χρονος άνδρας – υπάλληλος του δήμου Σητείας – επέστρεψε στο σπίτι του μετά από μία εκδήλωση (κοπή πίτας) κατά την οποία, όπως λένε οι μαρτυρίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Ο 52χρονος κατά την επιστροφή του στο σπίτι βρήκε την 32χρονη σύζυγό του και το 6 μηνών αγοράκι του και – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – άρχισε να λογομαχεί μαζί της.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο άντρας χτύπησε την 30χρονη – που κρατούσε στην αγκαλιά της το 6 μηνών βρέφος – με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, το άτυχο αγοράκι να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως ο πατέρας χτύπησε το παιδί με το κινητό του, όμως αυτή η εκδοχή έχει ακόμα περισσότερα κενά.

Ο καυγάς σταμάτησε και οι γονείς πήραν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σητείας, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :