Random Posts

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται ο καυγάς για την ψυχική υγεία ενώ ο Ερντογάν προκαλεί

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Καυγάς πάνω από το “πτώμα” της Ψυχικής Υγείας

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για την Ψυχική Υγεία (εδώ), την ώρα που η ψυχιατρική μεταρρύθμιση παραμένει κενό γράμμα, ενώ η κατάσταση τόσο στα εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία αλλά και στις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων πάει από το κακό στο χειρότερο.

Επερωτήσεις κατατέθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία. Το «φυτίλι» ωστόσο «άναψε» όταν το λόγο πήρε ο αντιπροέδρος της ΝΔας και πρώην Υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος άφησε σαφείς υπαινιγμούς σε βάρος του Υπουργού Υγείας, Ανδ. Ξανθού, για προνομιακή χρηματοδότηση συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Πιο συγκεκριμένα, με βάση την καταγγελία του κου Γεωργιάδη, τουλάχιστον τρεις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες Ψυχικής Υγείας στις οποίες συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες υπουργών της Κυβέρνησης, έλαβαν από 1 εκατομμύριο ευρώ λίγες ημέρες πριν λήξει το πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Για όσα υποστήριξε κατέθεσε μάλιστα σχετικά έγγραφα.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Προσεχώς σύγκρουση για την διαπλοκή

ΠΡΟΣΕΧΩΣ...ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Για την Παιδεία ήταν προγραμματισμένη σήμερα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αλλά εξελίχθηκε σε μετωπική σύγκρουση σχεδόν εφ' όλης της ύλης, με έμφαση και στο φλέγον θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και των εξελίξεων με τον κ.Καλογρίτσα και την Τράπεζα Αττικής.

Ο πρωθυπουργός αρχίζοντας την τοποθέτησή του επέλεξε να επιτεθεί με σφοδρότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Είστε απέναντι στο μεγάλο αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής ένα τρίγωνο που εσείς δημιουργήσατε πριν από χρόνια και που σήμερα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτό...Εδώ και ένα μήνα παίζεται  από τα συστημικά μέσα η τρίτη πράξη ενός έργου που έχουμε δει και ξαναδεί της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης....Όμως πια δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό κέντρο εξουσίας της μεταπολιτευτικής περιόδου το δίκτυο εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Τολμάτε εσείς και κουνάτε το δάχτυλο στην αριστερά και μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα, τα κόμματα που έπαιρναν θαλασσοδάνεια αλλά και οι ημέτεροι. Τα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βαρίδι 100 δις στα νοικοκυριά ενώ τα προαπαιτούμενα πέρασαν απο την Βουλή

"ΒΟΜΒΑ" ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ


«Αγγίζουν» πλέον τα 100 δισ. ευρώ επιβεβαιώνοντας την «κόπωση» των Ελλήνων από τη συνεχιζόμενη φοροκαταιγίδα - Ερώτημα πώς θα βγει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους

Την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ αναμένει τώρα η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση και του τελευταίου πακέτου προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης, για να κάνει… «λογαριασμό» και να εκτιμήσει την περαιτέρω πορεία των οικονομικών δεδομένων γα το αποτέλεσμα του 2016, αλλά και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017. Κι αν η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το γεγονός ότι η πρώτη αξιολόγηση και άρα η καταβολή της υποδόσης γίνεται σχετικά έγκαιρα, καθώς μέρος των χρημάτων αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν  στην πραγματική οικονομία, το σοβαρό πρόβλημα που ανακύπτει στο μεταξύ σχετίζεται με την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, κάτι που επιβεβαιώνει την φοροδοτική αδυναμία, ή και την γενικότερη «κόπωση» των Ελλήνων ως προς την ανταπόκρισή τους στις αυξημένες λόγω της φοροκαταιγίδας υποχρεώσεις τους.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Καλογρίτσας φεύγει ο ... ΙΒΑΝ έρχεται

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που δίνει προίκα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.α. στους δανείστές

Αν και μέχρι πριν ένα χρόνο έμοιαζε για πολλούς σαν «όνειρο» (και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ακόμα που είχε την ιδέα) το Ταμείο Αξιοποιήσεως υπό ξένη διοίκηση, στο οποίο θα μεταφερθούν οι μεγάλες ΔΕΚΟ και το σύνολο της κρατικής περιουσίας λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, με το νομοσχέδιο που μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία για ψήφιση.

Μετά και την «μετά Βαΐων και κλάδων» ψήφιση της συμφωνίας πώλησης την περασμένη εβδομάδα, σειρά παίρνουν για αξιοποίηση και ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ, Κτιριακές Υποδομές.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στο κυνήγι του ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση

"ΚΥΝΗΓΙ" ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος - Αγωνία στο οικονομικό επιτελείο μετά την εικόνα «κόπωσης» των φορολογουμένων

Το δεύτερο και το πιο δυνατό ως τώρα (από τον Μάιο που ψηφίστηκε ο μηχανισμός του αυτόματου «κόφτη») «κρας-τεστ» εισπράξεων φόρων, έχει μπροστά της η κυβέρνηση.

Μέχρι την Παρασκευή που τελειώνει ο Σεπτέμβριος, θα πρέπει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώσουν 1,8 δισ. ευρώ, για την α΄δόση του νέου ΕΝΦΙΑ (περίπου 718 εκατ. ευρώ όπως τα υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών) αλλά και τη β’ δόση του φόρου εισοδήματος (περίπου 1,1 δισ. ευρώ).

Υπό κανονικές συνθήκες στην κυβέρνηση αναμένουν να πληρωθούν τελικά περί τα 580 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ (με εισπραξιμότητα 82% όπως προβλέπει το Μνημόνιο) και περίπου 800-900 εκατ. από τη β΄ δόση φόρου εισοδήματος. Στόχος δηλαδή είναι να μπουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ από τους δύο αυτούς φόρους. Και αυτά είναι μόλις το 1/3 από τα συνολικά 4,35 δισ. ευρώ που θα πρέπει να εισπραχθούν από όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους μέσα στον Σεπτέμβριο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Kαμπάνια Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τα αντιβιοτικά


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Eξι ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

ΕΞΙ ΔΕΚΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ



Με βάση το προσχέδιο του νομοσχεδίου έξι ΔΕΚΟ περνούν στο νέο υπερταμείο: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ κ.ά) - Στη Βουλή σήμερα ο νόμος

Στο «παραλίγο» πριν χαθεί άλλο ένα ραντεβού με την έγκριση της δόσεως των 2,8 δισ. από το Euro Working Group, η κυβέρνηση φέρνει τελικά σήμερα -όπως όλα δείχνουν- ​στη Βουλή ​το νομοσχέδιο-σκούπα των 33 σελίδων με τα τελευταία από τα προαπαιτούμενα της α΄αξιολόγησης.

Αν και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου  αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη (δύο μέρες πριν την συνεδρίαση του Euro Working Group στις 29 Σεπτεμβρίου) εξελίσσεται μάλλον σε τυπική διαδικασία, χωρίς σασπένς για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την πανηγυρική και ευρεία σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία κύρωση της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, σειρά παίρνουν και μισή ντουζίνα ΔΕΚΟ («φιλέτα» οι περισσότερες) για μεταβίβαση στο υπό σύσταση υπερταμείο Δημόσιας Περιουσίας.

Με βάση το προσχέδιο του νομοσχεδίου που διέρρευσε, έξι ΔΕΚΟ περνούν στο νέο υπερταμείο: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ κ.ά).

«Ό,τι πάει στο Ταμείο δεν σημαίνει πως θα πουληθεί. Ακόμα και αν δεν πουληθεί, θα αξιοποιηθεί και θα λειτουργεί υπό καλύτερο management, ενώ ο πολιτικός έλεγχος θα ανήκει στα αρμόδια υπουργεία» λένε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, «λειαίνοντας» έτσι και τυχόν αντιδράσεις για την μεταβίβαση των εν λόγω κρατικών επιχειρήσεων.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Συρρίκνωση της περιουσίας των ελλήνων λόγω κρίσης

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η πολύχρονη κρίση συρρίκνωσε την περιουσία των Ελλήνων, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εταιρείας Allianz.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναφέρει η έκθεση, η συνολική χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων στο τέλος του 2015 ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο πριν από την κρίση, ενώ στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης η θέση των νοικοκυριών ήταν καλύτερη το 2015 σε σχέση με το 2007.

«Η κρίση άφησε μεγάλα σημάδια στην Ελλάδα, όπου ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της ανήκε στη μεσαία περιουσιακή τάξη του ευρώ, όταν καθιερώθηκε το νόμισμα, σήμερα ανήκει μόνο το 20%», σημειώνει η έκθεση.

Η μέση καθαρή χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων - που αντιστοιχεί στη διαφορά της περιουσίας (τραπεζικών καταθέσεων, αξιόγραφων και συμμετοχών σε ασφαλιστικά προγράμματα) από το χρέος τους - ανήλθε σε 11.231 ευρώ το 2015 και ήταν πολύ χαμηλότερη από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που περιλαμβάνονται στην έκθεση, με εξαίρεση τις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία) και τη Σλοβακία.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

To Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο των Φαρμακοποιών

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ ΣΤΟ 2ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


“Οι μεγάλες απελευθερώσεις στον τομέα του φαρμακείου σε όλη την Ευρώπη δεν έφεραν θετικά αποτελέσματα αντιθέτως οδήγησαν στην επικράτηση ολιγοπωλίων μεγάλων αλυσίδων με αποτέλεσμα τη μείωση των ιδιωτικών φαρμακείων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κ. Λουράντος μιλώντας το απόγευμα στο 2ο Πανευρωπαϊκό συμπόσιο των φαρμακοποιών στη Βουλιαγμένη. Ο κος Λουράντος υπογράμμισε με έμφαση πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μειωθούν ούτε οι τιμές των φαρμάκων, ενώ δεν βελτιώθηκε και η πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο τους.
Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ
Σε κορυφαίο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών, ανέδειξε την κατάχρηση των αντιβιοτικών ο κ. Λουράντος, σημειώνοντας πως ο Π.Φ.Σ.  έχει αναλάβει να υλοποιήσει ενημερωτική καμπάνια για το κοινό, με αφίσες, ομιλίες και έντυπα.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

To Συμπόσιο των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών και οι πολιτικές κόντρες στο προσκήνιο

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ξεκινά το μεσημέρι, το 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην Αθήνα. Οι ομιλητές, πρόεδροι Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων  θα μεταφέρουν τις εμπειρίες από τις χώρες τους, προκειμένου να γίνει αντιληπτό τι συνέβη και τι θα συμβεί και στην Ελλάδα.
Στην διάρκειά του θα γίνει επίσης αναφορά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην  Ευρώπη (προσφυγικό , διαφοροποίηση θρησκευτικών και κοινωνικών πεποιθήσεων) και στην ανάγκη προσαρμογής των λειτουργών υγείας  σε αυτές. Στις 4 θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κ. Λουράντος.
Μια ακόμη καινοτομία του Συμποσίου είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα υποβολής  ερωτήσεων διαδικτυακά μετά από την κάθε εισήγηση . Δείτε ζωντανά τις εργασίες του συμποσίου μέσα απο το www.pfs.gr και www.fsa.gr


ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ Ν.ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και δύο δημοσιογράφων που εργάζονται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star σημειώθηκε περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης).

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μάχη Μαξίμου - Στουρνάρα και ποδόσφαιρο

ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ


Tελικός γύρος συσκέψεων πριν αναχωρήσουν οι δανειστές -Μένει το ΔΝΤ στην Αθήνα για συλλογή στοιχείων - «Κλειδί» των εξελίξεων τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων

Με τη συμφωνία ότι, μέχρι να επιστρέψουν σε ένα μήνα, θα είναι έτοιμη η λύση-"πακέτο" για τις υπερχρεωμένες σε τράπεζες, εφορία, ταμεία και προμηθευτές επιχειρήσεις, αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών.

Την τελική επισκόπηση των εκκρεμοτήτων που θα πρέπει να επιλυθούν πριν το Euro Working  Group της 29ης Σεπτεμβρίου, ώστε να εγκριθεί η δόση των 2,8 δισ. προς τη χώρα μας από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, κάνουν σήμερα στις 10.00 οι υπουργοί της κυβέρνησης κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης. Λίγο πριν οι επικεφαλής θα ενημερωθούν για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Παιδεία, από την αρμόδιο υπουργό κύριο Νίκο Φίλη.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Μπλόκο των δανειστών και επεισόδια στην Χίο

MΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ;


Δεν φαίνεται να προχωρά το σχέδιο για «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών και νέα ρύθμιση

Δύσκολα θα δώσουν το πράσινο φως οι δανειστές για να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας στο πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και εν συνεχεία σε νέα ρύθμιση με στόχο να δοθεί ανάσα στην αγορά αλλά και για να ενισχυθούν τα έσοδα των ταμείων.

Το σχέδιο που θα τεθεί σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κατά τη δεύτερη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς στις 11:30 π.μ., προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα σπεύσουν να πληρώσουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές (από σήμερα, όχι από τις 31 Δεκεμβρίου) για να μην βγει εκτός ρύθμισης.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μηνύματα ... Στουρνάρα και Κατρούγκαλου

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Μόνο από τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούν σήμερα Τετάρτη το κοινό της Αττικής.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττική τα φαρμακεία της δύναμής του, θα παραμείνουν κλειστά λόγω εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία της Αττικής.



Πηγή:www.iefimerida.gr


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Η κρίση δεν έχει τελειώσει φέρεται να διαμηνύει ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδας μετά τη συνάντηση που είχε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας με εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που είναι πολύ κοντά στον Γιάννη Στουρνάρα, ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζονται ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Η πρόβλεψη της ΤτΕ είναι ότι θα υπάρξει στη χώρα ανάπτυξη 2,5% το 2017 και ύφεση 0,3% για φέτος. Επιπλέον θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα φέτος στο 0,8% του ΑΕΠ, την ώρα που ο στόχος του Μνημονίου είναι 0,5%. «Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα έχουν γίνει ήδη, λίγα μένουν να γίνουν» έλεγε η ίδια πηγή για να συμπληρώσει: «Θα βγούμε από την κρίση, αν φερθούμε έξυπνα».

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες συναντήσεις με τους θεσμούς και απειλές ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ


Σε μια πρώτη επισκόπηση του προγράμματος θα προχωρήσουν σήμερα η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10.00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει (11.30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες το απόγευμα, η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΔΕΘ, οι "δανειστές" και το ολοκαύτωμα της Θάσου

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ


Με συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παρουσία του στην 81η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ηταν μια συνέντευξη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες και τα είχε όλα: από επιθέσεις στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, μέχρι... απαντήσεις για το αν θα φορέσει γραβάτα και αψιμαχίες με δημοσιογράφους των καναλιών που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια.

Φυσικά, το μενού είχε και ανάπτυξη, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι έρχεται το 2017 -αλλά δεν ξέρει αν θα «είναι διαρκής»- αλλά και συντάξεις, ΕΛΣΤΑΤ, ακόμα και τη «συμφόρηση» που έχουν προκαλέσει οι πρόσφυγες στα νησιά.

Πριν απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «χαίρομαι που μετά από πέντε σχεδόν χρόνια δίνει συνέντευξη Τύπου πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Διότι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί κρυβόντουσαν από τα Μέσα Ενημέρωσης. Εγώ είμαι εδώ, απέναντί σας, για να απαντήσω σε όλες σας τις ερωτήσεις, όπως έκανα πάντα».

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εξήγγειλε ο Μητσοτάκης ενω συνεχίζεται η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. δεν στοχεύει στη διαμόρφωση ενός "μετώπου του Νότου" σε αντιπαράθεση με τον Βορρά και τον «πυρήνα» της Ε.Ε., σημειώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Που στοχεύει η Σύνοδος

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, πραγματοποιείται την Παρασκευή στην Αθήνα η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας.
Όπως σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και την επιλογή των Βρετανών για Brexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις και εξελίξεις σχετικά με το πώς θα συνεχίσει· πώς θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών της και θα διαμορφώσει ένα νέο όραμα που θα εμπνεύσει εκ νέου τους πολίτες της. Στις 16 Σεπτεμβρίου συνέρχεται στην Μπρατισλάβα άτυπη σύνοδος των 27 κρατών-μελών (δηλαδή, πλην της Μ. Βρετανίας) προκειμένου να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. Ενόψει της συνόδου αυτής αναπτύσσονται έντονη κινητικότητα και επαφές ανάμεσα στα κράτη-μέλη και τους θεσμούς της Ε.Ε.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Στον αστερισμό της λιτότητας η Ελλάδα ενω χάθηκαν 32 δις σε πέντε χρόνια

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


Στον... αστερισμό της διαρκούς λιτότητας και της επιδίωξης μόνιμων πλεονασμάτων για πολλά χρόνια ακόμα κινδυνεύει να οδηγηθεί η χώρα, όσο δεν βρίσκει λύσεις στα δημοσιονομικά προβλήματα για να βγει άμεσα από το μνημόνιο.

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποδέχεται την Παρασκευή στην Αθήνα τους ηγέτες των υπερχρεωμένων χωρών του Νότου για να στείλουν μήνυμα κατά της λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρεθεί αντιμέτωπος στο Eurogroup με το σχέδιο της Σλοβακικής Προεδρίας της ΕΕ.

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters (και με τις «ευλογίες» του Βερολίνου) θα προετοιμάζει την «επόμενη μέρα» μετά τη τη λήξη των Μνημονίων. Θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης των χωρών με πρόβλημα όπως η Ελλάδα, που θα υποχρεώνονται σε «μνημονιακές» απαιτήσεις, πέραν εκείνων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ως το 2018.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εφοδιαστούν με ένα έγγραφο, το οποίο περιγράφει πως το νέο Ταμείο θα δεσμεύει τα μέλη της Ευρωζώνης σε συγκεκριμένα πλεονάσματα κάθε χρόνο, ενώ οι χώρες μέλη θα ελέγχονται ετησίως τόσο για την πορεία των δημοσιονομικών τους όπως και για την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει υποσχεθεί (ή του έχει υποδειχθεί) το κάθε κράτος μέλος.

Αυτά αφορούν προφανώς την περίοδο μετά το 2018, όπου εκπνέει τυπικά και το ελληνικό Μνημόνιο, καθώς όλα τα άλλα «Μνημόνια» είναι ήδη παρελθόν για τις υπόλοιπες χώρες που τα χρειάστηκαν, ενώ αντιθέτως η Ελλάδα παραμένει -εδώ και μισό χρόνο ήδη- η μόνη χώρα σε σκληρή εποπτεία. Μέχρι να μπορέσει να βγει ξανά κάποτε στις αγορές για δανεικά, συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να χρειαστεί τον «αναπνευστήρα» του υπό σύσταση νέου Ταμείου Στήριξης.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Eλεγχος πόθεν έσχες για τα κανάλια και προβάδισμα ΝΔ

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ν.Δ.

Όνειρα θερινής νυκτός απέβησαν οι ελπίδες που έτρεφαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι για ανατροπή μέσα στο καλοκαίρι των δυσμενών δημοσκοπικών δεδομένων ώστε να επιβεβαιωθεί το τεχνικό κλίμα ότι «γυρίζει το παιχνίδι» που καλλιεργούσαν το τελευταίο διάστημα.
Η πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) για λογαριασμό του ΣΚΑΙ έδειξε ότι παραμένει σε διψήφιο ποσοστό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερέχει σε δημοφιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και οι πολίτες εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι το κόμμα που θα κόψει πρώτο το νήμα της κάλπης.

Το μικρό κλείσιμο στην ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ -και κατεγράφη αυτή τη φορά στις δέκα εκατοστιαίες μονάδες από 11,5% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ που δημοσιοποιήθηκε την 1η Ιουλίου- δεν είναι ικανό να αλλάξει τη συνολικά αρνητική αποτίμηση που κάνει η κοινή γνώμη στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Τα περισσότερα ευρήματα, εξάλλου, της ίδιας δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν τη σταθερά υψηλή δυσαρέσκεια των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης, αλλά και τους εξίσου υψηλούς δείκτες απαισιοδοξίας για το μέλλον που προδιαγράφεται τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Πολιτικός πόλεμος για τα κανάλια

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ


Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα τηλεοπτικά κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια για τους περίπου 2.000 εργαζόμενους οι οποίοι βλέπουν να είναι «στον αέρα» οι θέσεις εργασίας τους.

Σε άτυπο σημείωμά του το μέγαρο Μαξίμου αφενός δηλώνει στους χαμένους ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν είτε διεκδικώντας θεματική άδεια, είτε παρέχοντας το πρόγραμμά τους διαδικτυακά, είτε εντάσσοντάς το σε συνδρομητικές πλατφόρμες.

Από την άλλη αποφεύγει να πάρει θέση για το κύμα απώλειας θέσεων εργασίας, εξαπολύοντας επίθεση στους ιδιοκτήτες των καναλιών αλλά και στη... Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Πέραν των ευχολογίων, ότι «παρακολουθεί πολύ στενά και πολύ προσεκτικά το ζήτημα των εργαζομένων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα», επί της ουσίας το Μαξίμου καλεί τους εργαζόμενους να αναζητήσουν δουλειά στα νέα τηλεοπτικά σχήματα που πήραν άδειες.

Οπως εξηγεί στα δύο νέα κανάλια που έχουν πάρει άδειες, με βάση τον νόμο δημιουργούνται τουλάχιστον 800 θέσεις εργασίας, στις οποίες πρέπει να συνυπολογιστούν οι 60 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με τον νόμο, στα κανάλια που λειτουργούν ήδη.