Random Posts

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η παρακράτηση του φορου σε μισθούς και η επικράτηση του Θρύλου στο μπάσκετ

Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΤΝΑΞΕΙΣ


Τα ακριβή ποσά αλλά και τη διαδικασία της παρακράτησης φόρου από μισθούς και συντάξεις μετά την ψήφιση της νέας φορολογικής κλίμακας φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης προβλέπει η εγκύκλιος που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Οπως προκύπτει από την εγκύκλιο, η παρακράτηση δεν θα γίνει αναδρομικά αλλά θα αφορά στα εισόδηματα από μισθούς και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από τις 27.5.2016, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4389/2016 και εξής.

Τα παρακρατηθέντα ποσά φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 και θα συμψηφιστούν κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Kαλά τα νέα για το Πουλίδο άσχημα τα νέα για την αξιολόγηση

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Από 1η Ιουνίου αλλάζει το σκηνικό- ανεβαίνουν παντού οι τιμές

Ο Ιούνιος των έμμεσων φόρων και του «κόφτη», ο Ιούλιος των εκκαθαριστικών, ο Αύγουστος του ΕΝΦΙΑ και... ο Δεκέμβριος των τελών κυκλοφορίας.

Το εξάμηνο που ακολουθεί αναμένεται βαρύ για τους φορολογούμενους οι οποίοι από την 1η Ιουνίου πρέπει να βάλουν πολύ... βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού ο λογαριασμός θα είναι «καυτός» και οι επιβαρύνσεις δεδομένες. Από την 1η Ιουνίου, λοιπόν, το σκηνικό αλλάζει.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΔΝΤ , ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ

ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ


Ακόμα και με νέο, βαθύτερο «μαχαίρι» σε μισθούς- συντάξεις, ακόμα και με ακόμα μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο αφορολόγητο, ακόμα και με πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ή ανατροπή των όσων ισχύουν ακόμα για τις απεργίες, το χρέος μπορεί να μείνει εκτός τροχιάς, οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό.

Αυτό είναι λίγο ως πολύ το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς διατρέχοντας την Έκθεση του ΔΝΤ, που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, θέτοντας ερωτήματα για το αν το Ταμείο θέλει να θέσει προ των ευθυνών τους Ευρωπαίους ή αν προσπαθεί από τώρα να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά μιας διαφαινόμενης αποτυχίας ή μάλλον χρεοκοπίας.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί παγιδευμένη μεταξύ των εκτιμήσεων του Ταμείου και των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των κρατών- μελών, για τις βασικές παραδοχές του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για το χρέος. Σύμφωνα με το προσχέδιο που ετοιμάζεται για το Eurogroup, οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι θα επιμείνουν στην πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια δεκαετία, που θα υποχωρήσουν λίγο πιο χαμηλά (στο 2%) για τα επόμενα χρόνια.

Τι λέει το Ταμείο; Ότι μια επίδοση 1,5% είναι πιο ρεαλιστική κι ότι με τα έως τώρα ιστορικά στοιχεία και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, τέτοιες επιδόσεις (3,5%) είναι μάλλον ανέφικτες αν δεν ληφθούν μέτρα που ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Ποια είναι αυτά;

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κομπίνα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και υπερψήφιση του νομοσχεδίου με παραίτηση Κατριβάνου

ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


Μία μεγάλη κομπίνα φαίνεται ότι έχει στηθεί σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Ορισμένες ιδιωτικές κλινικές φέρονται να χρεώνουν πανάκριβα, ιατρικά υλικά τόσο τους ασθενείς όσο και στον οργανισμό! Μάλιστα, το «φέσι» υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 60 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Πώς λειτουργεί η κομπίνα; Οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν ότι: ορισμένες ιδιωτικές κλινικές, ενώ εισπράττουν από τον οργανισμό την τιμή του νοσηλίου (Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου-ΚΕΝ), το οποίο περιλαμβάνει και το κόστος πάσης φύσεως υλικών, που χρησιμοποιούνται σε μια χειρουργική επέμβαση, παράλληλα με διαφόρους τρόπους μεταφέρουν το κόστος των υλικών και στον ασφαλισμένο!

Πρόκειται κυρίως για επανορθωτικές επεμβάσεις, στις οποίες χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά, όπως αρθροπλαστικές κλπ. Συνολικά, το 2015, οι ιδιωτικές κλινικές υπέβαλλαν στον ΕΟΠΥΥ νοσήλια ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. Από αυτά περίπου το ένα τρίτο εκτιμάται ότι αφορούν νοσηλείες για επεμβάσεις με ειδικά υλικά. Έτσι, χονδρικά υπολογίζεται ότι το φέσι στον οργανισμό πρέπει να ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ακόμη χαμένο το αεροσκάφος και ο εφιαλτης του ΕΝΦΙΑ

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ


Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε η πρώτη ημέρα ερευνών για την εύρεση τυχόν συντριμμιών του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της EgyptAir που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ πετούσε από Παρίσι για Κάιρο και μισή ώρα πριν προσγειωθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 66 άτομα (10μελές πλήρωμα και 56 επιβάτες) σταμάτησε να εκπέμπει σήμα ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίστηκαν σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του AirBus 320. Τα δύο πλαστικά κομμάτια θεωρήθηκε ότι είναι είτε σωσίβια, είτε κομμάτια από τις λαστιχένιες «τσουλήθρες» που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν σε μια περιοχή, 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους.
O Αντιπρόεδρος της ΕgyptAir, Αχμέντ Αντέλ ανακοίνωσε αρχικά ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους AirBus A320, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η δημοσιογράφος του CNN, Christiane Amanpour. «O Αντιπρόεδρος της ΕgyptAir με ενημέρωσε ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια της πτήσης MS804», έγραψε η δημοσιογράφος.
Αργότερα όμως αποδείχθηκε ότι τα ευρήματα δεν είχαν καμία σχέση με το αεροσκάφος της EgyptAir, ενώ δεν ήταν καν συντρίμμια από άλλο αεροπλάνο. Ο Αντέλ ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ότι οι έρευνες συνεχίζονται, επιβεβαιώνοντας ότι τα αντικείμενα τα οποία εντοπίστηκαν δεν αποτελούν κομμάτια του αεροσκάφους της εταιρείας. και αναιρώντας την προηγούμενη δήλωσή του.
«Τα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν μέχρι τώρα στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αεροσκάφος», ανέφερε επίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης. Όπως τόνισε, «από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροσκάφος».
Η εταιρεία με μήνυμά της στο Twitter ανέφερε επίσης ότι έχουν εντοπιστεί συντρίμμια κοντά στην Κάρπαθο και ότι συνεχίζονται οι έρευνες των αιγυπτιακών και ελληνικών αρχών και για άλλα συντρίμμια του αεροσκάφους. Επιπλέον, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των επιβαινόντων.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πολυνομοσχέδιο 7500 σελίδων και νέες επιβαρύνσεις..

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όγκος του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή, ξεπερνά τις 7.000 σελίδες, ενώ ο «κόφτης»- ο προληπτικός μηχανισμός- δεν περιλαμβάνεται στον βασικό «κορμό» του, αλλά θα κατατεθεί σε τροπολογία.

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει μέτρα 1,9 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 και στο πακέτο περιλαμβάνονται η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% και ειδικούς φόρους σε καύσιμα, τσιγάρα, τηλεφωνία, καφέ. Περιλαμβάνει ακόμη μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας, στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και στα δάνεια.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει το Σάββατο, και η ψήφισή του αναμένεται την Κυριακή.

Δείτε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Μπλόκο στον κόφτη και στα κόκκινα δάνεια

"ΜΠΛΟΚΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ



Σε νέα εμπλοκή οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών με επίδικο αντικείμενο τον περίφημο «κόφτη».

Η εμπλοκή αυτή οδηγεί στην επιλογή να έρθει αργότερα ο Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης, μετά το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη. Βέβαια, η Αθήνα επικαλείται λόγους «τεχνικής επεξεργασίας».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείο Οικονομικών «οι διατάξεις για τον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, για λόγους τεχνικής επεξεργασίας, θα κατατεθούν ως τροπολογία στη Βουλή μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου». Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η εμπλοκή οφείλεται σε τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες.

Η πραγματικότητα ωστόσο φαίνεται να είναι διαφορετική και επώδυνη.

Πού έγκειται η εμπλοκή

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ανασχηματισμός, πορείες και έμμεσοι φόροι στην επικαιρότητα

ΠΟΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Μάλιστα, από το πρωί μέλη της Eνωσης Νοσηλευτών Ελλάδας έχουν κρεμάσει πανό με «ματωμένες» ποδιές -βαμμένες με κόκκινο χρώμα- έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Είναι μέρα προβληματισμού για τις δραματικές συνθήκες στον χώρο της δημόσιας υγείας, τόσο για τον κλάδο όσο και για τους ασθενείς», λένε οι νοσηλευτές ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), Δημήτρης Σκουτέλης, αναφέρει πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για τον νοσηλευτικό κλάδο, που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάστακτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Ελληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής».

Σύμφωνα με την ΕΝΕ, η σημερινή ημέρα θα ήταν ημέρα γιορτής, εάν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας και δεν αναγκάζονταν οι νέοι συνάδελφοι να αφήσουν την πατρίδα για την εξεύρεση εργασίας.



Πηγή: www.iefimerida.gr

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Φρένο απο Σόϊμπλε για το χρέος και εν αναμονή της δόσης τον Ιούνιο

ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Φρένο στις προσδοκίες για κούρεμα του χρέους βάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του την ώρα που το ΔΝΤ τηρεί σιγή ιχθύος για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη» για ένα «πραγματικό κούρεμα» του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν του η εφημερίδα "Handelsblatt" και εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι ήδη για δέκα χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους.Εάν η βιωσιμότητα του δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, θα δούμε τότε το θέμα εκ νέου είπε ο Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους τότε», διευκρινίζοντας ότι ο μέσος όρος των ωριμάνσεων των δανείων από το ταμείο διάσωσης του ευρώ είναι στα 31 έτη. Κατά μέσο όρο, δήλωσε, δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε ότι «υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», αναφέροντας ότι οι αριθμοί στην αγορά εργασίας είναι καλύτεροι, η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο».

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Το κείμενο του EUROGROUP

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP

Αναμφίβολα η κυβέρνηση γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς αποφεύγει το «βουνό» της υποχρεωτικής  νομοθέτησης συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων, χωρίς όμως να θεωρείται πολιτικά αμελητέα η νέα στοχοποίηση μισθών και συντάξεων.

Από την άλλη, μια προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης του Eurogroup και των δηλώσεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το Χρέος δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς, καθώς επίσης της ουσίας επιβλήθηκε και πάλι η γραμμή Σόιμπλε ήτοι καμία ουσιαστική απόφαση πριν από το 2018 και χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί τότε η πιστή εφαρμογή του προγράμματος.

Εδώ ακριβώς εντοπίζεται η πρώτη γκρίζα ζώνη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι σε σύγκριση με τις ανακοινώσεις του Νοέμβρη του 2012, η τωρινή απόφαση για έναρξη συζητήσεων και λήψη αποφάσεων για το Χρέος δεν έχουν την προϋπόθεση «αν είναι αναγκαίο» (if needed). Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση του χθεσινού Eurogroup υπάρχει η ανάλογη προϋπόθεση «αν χρειάζεται» (if necessary), όσον αφορά στη λήψη μέτρων για τη μακροπροθεσμη βιωσιμότητα του Χρέους, η οποία θα ερευνηθεί σε 3 χρόνια από σήμερα, δηλαδή όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

153 NAI KAI 143 OXI ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ EUROGROUP


Έχοντας δείξει έμπρακτα τη… μεταρρυθμιστική της δέσμευση, αφού οι κυβερνητικοί βουλευτές έβαλαν πλάτη στη φοροκαταιγίδα αλλά και στο «μαχαίρι» που φέρνει το νέο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση προσδοκά να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Το επίμαχο ζήτημα του δημοσιονομικού «φρένου» και η προσπάθεια να μην προσδιοριστούν, τουλάχιστον από τώρα τα μέτρα, αλλά και η αναδιάρθρωση του χρέους αναμένεται να τεθούν επί τάπητος.

Η Αθήνα κρατάει, πάντως, μικρό καλάθι. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να έδωσε τον τόνο κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, λέγοντας ότι "περνάμε το δύσκολο κάβο και βγαίνουμε σε ήρεμα νερά", ωστόσο κάνει κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια την ημερομηνία. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα σε συνομιλίες τους αναφέρουν ότι "ο διάβολος έχει πολλά πoδάρια".

Χαμηλά ο πήχης
Κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί από κοντά την ελληνική διαπραγμάτευση μιλώντας στο iefimerida.gr για το eurogroup εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει συμφωνία σήερα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι για πολλοστή φορά θα πάμε στην παράταση.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Α.ΞΑΝΘΟΣ :ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ – ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΘΗΝΑ 6.5.2016

Την πλήρη ταύτιση του  με τις θέσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο θέμα του ωραρίου διατύπωσε επισήμως ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε συνεδρίαση  της Ολομέλειας της Βουλής  σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης  – ΠΑΣΟΚ  κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός  χαρακτήρισε πραγματικά  επίκαιρη την ερώτηση της κυρίας Χριστοφιλοπούλου «λόγω της κινητοποίησης των φαρμακοποιών της Αττικής οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε άρση των διημερεύσεων, αντιδρώντας στην ασύδοτη και χαοτική κατάσταση στον χώρο λειτουργίας  των φαρμακείων».
Ο υπουργός μίλησε για «νομοθετική διολίσθηση προς την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργία της αγοράς»
Ο κ. Ξανθός τόνισε πως «συμφωνεί με τις θέσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου» και συμπλήρωσε «πως φέρνουμε  ρύθμιση η οποία θα θέτει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας  από το πρωί μέχρι αργά το  απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου».
Επίσης ανέφερε  πως οι φαρμακοποιοί θα επιλέγουν ποιες ώρες επιθυμούν να είναι ανοικτά τα φαρμακεία τους και θα το δηλώνουν  στον αρμόδιο σύλλογο.
Σε άλλο σημείο της απάντησης  του ο υπουργός επικαλέσθηκε το έγγραφο της περιφέρειας Αττικής  που αναφερόταν σε χάος στην λειτουργία των φαρμακείων .(Σημειωτέον ότι το έγγραφο αυτό ανέδειξε στην   συνέντευξη  τύπου της 1ης Απριλίου και στην συνέχεια ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος  Λουράντος, το κατέθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας).
« Φαρμακεία διευρυμένου ωαρίου λειτουργούν όποτε θέλουν σε εμπορικά κέντρα και σε περιοχές  αυξημένης  ζήτησης» επεσήμανε ο υπουργός.
Στη δευτερολογία του ανέφερε  πως «θέλουμε να δώσουμε  μια ευελιξία σε τοπικούς συλλόγους ώστε να αντιμετωπίζονται  ιδιαιτερότητες  σε τουριστικές περιοχές και σε περιόδους  υψηλής εμπορικής κίνησης  ώστε να διασφαλίζονται δύο μείζονα  θέματα . Το πρώτο θέμα είναι η ευχερής πρόσβαση των πολιτών και φυσικά η βιωσιμότητα του μικρού φαρμακείου το οποίο είναι  διασπαρμένο σε όλη την χώρα και το οποίο επιτελεί μια πολύ κρίσιμη λειτουργία , συνεισφέρει πολλές φορές και στην παροχή συμβουλών ή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας στον κόσμο . Αυτή τη λειτουργία θέλουμε να  την κρατήσουμε. Nα υπάρχει μια ισόρροπη κατανομή . Να μην  υπάρχει  υπερσυγκέντρωση φαρμακείων και αλλού έλλειψη και αδυναμία εξυπηρέτησης».

Τέλος τόνισε πως   το πλαίσιο αυτό του ωραρίου έχει υποβληθεί στους θεσμούς και μόλις έχουν την σύμφωνη γνώμη, θα τεθεί σε διαβούλευση και  θα προωθηθεί με τροπολογία προς ψήφιση .

NEA METΡΑ ΚΑΙ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Eχοντας στις βαλίτσες του ψηφισμένο το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό όπως όλα δείχνουν, θα ταξιδέψει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, για να πείσει το Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την πυγμή να περάσει και τα πιο επαχθή μέτρα.

Ετσι, έχοντας ήδη λάβει τα μέτρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού, ο κ. Τσακαλώτος θα διαπραγματευτεί τη Δευτέρα το πακέτο των έμμεσων φόρων που φθάνουν τα 1,3 με 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ αλλά και να συζητήσει για το προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητά επίμονα το ΔΝΤ και φθάνει τα 3,6 δισ. ευρώ.

Το πακέτο των έμμεσων φόρων, το οποίο θα πληρώσουν όλοι, περιλαμβάνει μέτρα όπως:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24%
Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο
Αύξηση των τελών κυκλοφορίας
Επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση
Επιβολή τέλους στη χρήση Διαδικτύου.
Επιβολή ειδικού Τέλους  στη διαμονή στα ξενοδοχεία.
Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, η κυβέρνηση έχει προτείνει, στην περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχος, την περαιτέρω περιστολή των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει.

Τα μέτρα σοκ που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το Φορολογικό που θα ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή

Το νομοσχέδια που θα ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή μεταξύ άλλων προβλέπει κλίμακα  φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με συντελεστές:

22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος
29% για εισοδήματα από 20.001 έως και 30.000 ευρώ
37% για εισοδήματα από 30.001 έως και 40.000 ευρώ
45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Ο φόρος που προκύπτει με τη εφαρμογή της κλίμακας αυτής, μειώνεται κατά 2.000 ευρώ όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις ή αγροτικό εισόδημα είναι κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ το ποσό της έκπτωσης φόρου μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς την έκπτωση φόρου και το έμμεσο αφορολόγητο.

Εισφορά αλληλεγγύης

Οι συντελεστές ανά κλιμάκιο εισοδήματος για την εισφορά Αλληλεγγύης διαμορφώνονται ως εξής:

0% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ
2,2% για εισόδημα από 12.001 - 20.000 ευρώ
5% από 20.001 - 30.000 ευρώ
6,5% από 30.001-40.000 ευρώ
7,5% από 40.001 - 65.000 ευρώ
9% από 65.001 - 220.000 ευρώ
10% από 220.001 ευρώ και άνω.
Πέφτει και άλλο το αφορολόγητο

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

EUROGROUP και ΚΕΕΛΠΝΟ πρωταγωνιστούν στη επικαιρότητα

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ


Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση με στόχο να περάσει από την κρησάρα του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα και να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση, χωρίς μέτρα - κάβα.

Οι προετοιμασίες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο εντείνονται. Ο πρωθυπουργός, μετά την ανάπαυλα των διακοπών του Πάσχα, ανεβάζει στροφές και σήμερα συγκαλεί κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία υπουργών και στενών του συνεργατών, για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης . Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όμως, θα έχει νέο γύρο επαφών με ομολόγους του σε μια προσπάθεια η Αθήνα να εξασφαλίσει συμμάχους.

Το ΔΝΤ επιμένει στη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση που συνοψίζεται στη φράση «η πρότασή μας είναι το δημοσιονομικό φρένο, δεν ψηφίζουμε μέτρα». Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές και παραμένει άγνωστο το αν και με ποιο τρόπο θα μπορέσει αυτή η "διαφορά" να καλυφθεί.