Random Posts

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ



Στο σκοτάδι το ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη - Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Άνγκελα Μέρκελ - Ιάπωνες τουρίστες είχαν προειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο - Το δράμα του Πολωνού οδηγού που πάλεψε με τον μακελάρη

Μία ημέρα μετά από το μακελειό στην πλατεία Μπράιτσχαϊντ του Βερολίνου οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση. Για πρώτη φορά, μάλιστα, έκαναν λόγο για «στρατιώτη του ISIS», εννοώντας τον οδηγό της νταλίκας των 7 τόνων, ο οποίος και παραμένει ασύλληπτος, οπλισμένος και θανάσιμα επικίνδυνος. Ενώ η γερμανική κοινωνία έχει τεθεί σε επιφυλακή, αλλά και σε τροχιά πολιτικού αναβρασμού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο μάτι του κυκλώνα επικρίσεων για την «ανοιχτή» προσφυγική της πολιτική, η αστυνομία αναγκάστηκε να απελευθερώσει τον πρώτο συλληφθέντα υπόπτο ως δράστη, έναν Πακιστανό πρόσφυγα. Επί της ουσίας, αφού παραδέχτηκαν δημόσια ότι «κρατείται ο λάθος άνθρωπος», οι γερμανικές διωκτικές αρχές επί του παρόντος βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι και στρέφουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μαζικού δολοφόνου προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις:

α) Τα στοιχεία που συλλέγονται κατά την αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας, β) τα δεδομένα από το GPS, το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού που έχουν καταγραφεί και αποτυπώνουν την πορεία του φορτηγού και γ) τη σύγκριση των δειγμάτων DNA με την βάση δεδομένων. Παρόλ' αυτά, οι ειδικοί ερευνητές της γερμανικής αστυνομίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την λήψη δεδομένων, καθώς ο θάλαμος οδήγησης της νταλίκας βρέθηκε σε χαοτική κατάσταση, με αίματα και τρίχες παντού στο εσωτερικό του.

Επίσης, τις έρευνες δυσχεραίνει η απουσία μιας, έστω και συγκεχυμένης περιγραφής των χαρακτηριστικών του δράστη, γι' αυτό και η αστυνομία έχει απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις στο κοινό για βοήθεια στην ταυτοποίηση του μακελάρη.

Ταυτόχρονα, πολλοί καταφέρονται δημόσια στις γερμανικές αρχές, καταλογίζοντας αμέλεια να υποπτευτούν ένα ογκωδέστατο φορτηγό που έκανε ανενόχλητα κύκλους στο κέντρο του Βερολίνου, σχεδόν επί μισή ώρα πριν αναπτύξει ταχύτητα και πέσει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος της πλατείας Μπράιτσχαϊντ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, ύστερα από την αρχική του απροθυμία να κατατάξει αμέσως το μακελειό της Δευτέρας στις τρομοκρατικές ενέργειες, εξέφρασε την άποψη ότι, ενδεχομένως από σεβασμό στη μνήμη των 12 νεκρών και των 48 τραυματιών, των αθώων θυμάτων της επίθεσης, οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές θα έπρεπε να κλείσουν. Το μέτρο αυτό απηχεί και την σύγχυση στην οποία βρίσκεται η γερμανική πολιτική ηγεσία στην παρούσα συγκυρία. Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ βάλλεται από τη δεξιά για την «φιλοξενία» των προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα καλείται να προστατεύσει τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των Γερμανών πολιτών. Χαρακτηριστικά, οι αντίπαλοι της καγκελαρίου, βρήκαν την ευκαιρία να την κανιβαλίσουν πολιτικά, αναφερόμενοι στα θύματα σαν «οι νεκροί της Μέρκελ».

«Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης»
Κατά τη διάρκεια μίας από τις αμέτρητες συζητήσεις που έγιναν μεταξύ ειδικών στη γερμανική τηλεόραση, ο Ισραηλινός πολιτικός αναλυτής και αυθεντία σε θέματα τρομοκρατίας, Σλόμο Σφίρο, εξέφρασε την άποψη ότι «το μακελειό της Δευτέρας στην Μπράιτσχαϊντπλατς ισοδυναμεί με την 11η Σεπτεμβρίου για τη Γερμανία και την Ευρώπη»: Η τρομοκρατία γίνεται πλέον κομμάτι της καθημερινότητας για εκατομμύρια πολίτες της Δύσης, ακριβώς όπως έγινε με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, τον Σεπτέμβριο του 2001.

Ο Σφίρο, μάλιστα, επαίνεσε το ισραηλινό μοντέλο πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών, στο πλαίσιο του οποίου κάθε πελάτης πχ σε εστιατόριο καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό ποσόν, πχ της τάξης των 10-20 λεπτών στο λογαριασμό, για την αμοιβή της φρουράς.

Τι ήξεραν οι Ιάπωνες;
Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι οι Ιάπωνες τουρίστες στο Βερολίνο είχαν προειδοποιηθεί, πολλές ημέρες πριν από την επίθεση, να αποφύγουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Οι ιαπωνικές αρχές θεωρούν ότι οι ζώνες των υπαίθριων εορταστικών παζαριών είναι ζώνες υψηλού κινδύνου για τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα. Η προηγούμενη εμπειρία του Παρισιού, του αεροδρομίου των Βρυξελλών κ.λπ, ήταν αρκετή για να θέσουν εκ των προτέρων σε κατάσταση ετοιμότητας τους Ιάπωνες.

Δεν παραδόθηκε αμαχητί ο Πολωνός οδηγός
Κατά την φορτηγο-πειρατεία υπήρξε πάλη ανάμεσα στον αρχικό οδηγό του φορτηγού, τον άτυχο 37χρονο Πολωνό, Ουρμπάν Λούκατς. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Gazeta Wyborcza, αποκαλύπτεται ότι τα πολλαπλά τραύματα που φέρει σε όλο του το σώμα αποδεικνύουν ότι ο Λούκατς έδωσε μάχη με τον άγνωστο δράστη, προκειμένου να αποκρούσει την πειρατεία.

O άτυχος Πολωνός οδηγός

Λεπτομέρειες των τελευταίων ωρών πριν από την ολέθρια κατάληξη του τελευταίου του ταξιδιού, σκιαγραφούν την τραγική ειρωνία: Λίγο πριν πέσει νεκρός από τον αποφασισμένο «μαχητή του ISIS», ο Λούκατς είχε ενημερώσει τη σύζυγό του ότι «η παράδοση του φορτίου στο Βερολίνο καθυστερεί και θα αναγκαστώ να μείνω εδώ τη νύχτα. Αύριο, όμως, θα είμαι κοντά σου».


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ιδίου και του ελληνικού λαού στα θύματα, στις οικογένειες και στους οικείους των χθεσινών τρομοκρατικών ενεργειών καθώς επίσης και την αμέριστη συμπαράσταση στον γερμανικό, ρωσικό και τουρκικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς του κόσμου που υποφέρουν από τον πόλεμο και την τρομοκρατία ως «το ελάχιστο που οφείλουμε αυτήν την στιγμή» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις στήριξης δεν αρκούν καθώς απαιτείται ταυτόχρονα αναστοχασμός, και πολιτική δράση διότι «από τις δικές μας αποφάσεις εξαρτάται αν ο κόσμος θα βαδίσει προς τα εμπρός ή, αν θα οπισθοχωρήσει σε ένα καθεστώς γενικευμένης βίας και μισαλλοδοξίας».

«Το μέλλον αυτού του κόσμου, μπορούν να το διασφαλίσουν μόνο η δημοκρατία, η ανεκτικότητα, η προσήλωση στην ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να εδραιώσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στις σύγχρονες κοινωνίες» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την σημασία του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι πεδίο ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια της ομιλίας του είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση με το 25% σχεδόν του ΑΕΠ κατεστραμμένο το διάστημα 2010 - 2014, το κοινωνικό κράτος σχεδόν ισοπεδωμένο και την ανεργία σε εφιαλτικά επίπεδα.

«Ας το θυμόμαστε, γιατί σήμερα υλοποιούμε μια πολιτική διεξόδου. Την ώρα που οι καταστροφείς της κοινωνίας και της οικονομίας, αυτοί που υπέγραφαν λευκά χαρτιά, μας κουνάνε το δάχτυλο και μας χαρακτηρίζουν ανάλγητους» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει μια δύσκολη αλλά υλοποιήσιμη συμφωνία της οποίας το τέλος είναι το αργότερο στα μέσα του 2018" και πρόσθεσε "από εκεί και πέρα, και θέλω σε κάθε περίπτωση να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχουν άλλα μέτρα."

Αποστέλλοντας, όπως είπε, "ένα μήνυμα και έξω από την χώρα και μέσα σε αυτήν", ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυριαρχία της χώρας θα αποκατασταθεί μέσω της υλοποίησης ενός οδικού χάρτη που περιλαμβάνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος "τα οποία αποτελούν υποχρέωση των εταίρων μας", την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την έξοδο στις αγορές το 2017.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο στην οικονομία, "παρά τις καταστροφολογικές προβλέψεις", αναφέρθηκε στην μείωση της ανεργίας, πλέον των 4 μονάδων, από το 2015, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα παραμένει τεράστιο.

"Στόχος μας είναι το 2021, στην επέτειο των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, η αναγεννημένη ελληνική Δημοκρατία να είναι μια κανονική χώρα", ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός, οριοθετώντας ως έναν από τους δείκτες κανονικότητας, η ανεργία να φθάσει το μέσο όρο της ΕΕ.

Σε οτι αφορά τα πρόσφατα μέτρα αναδιανομής, είπε, επίσης χαρακτηριστικά, ότι "παρά τις καταστροφολογικές προβλέψεις, δεν ενεργοποιείται ο κόφτης, ενεργοποιείται ο δότης."

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχει ένα καλό νέο το οποίο είναι πως στις 22 Δεκεμβρίου θα εφαρμοστεί το μέτρο αναδιανομής που αφορά στις συντάξεις για όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ και αφορά 1.600.000 συνταξιούχους και ένα κακό νέο που είναι πως "ο σύντεκνος σας, ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί με αυτό."

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "διαφώνησε εκ των υστέρων και μόνο όταν δημοσιοποιήθηκε η αντίδραση ενός μέρους των δανειστών" και πρόσθεσε ότι "όταν φτερνίζονται οι ακραίοι εκ των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης παθαίνει κρυολόγημα."

Σε ότι αφορά την στάση μιας "σημαντικής πτέρυγας των δανειστών λόγω του ειδικού βάρους των χωρών που εκπροσωπούν", ο κ. Τσίπρας είπε ότι "δεν μας κάνει κανένας χάρη, τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον μόχθο του ελληνικού λαού και από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, και για τις διάφορες λίστες που πρέπει να εξεταστούν ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν."

"Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας υποδείξει πως θα διανέμουμε τα ποσά που πλεονάζουν από τους κόπους του ελληνικού λαού" είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι "καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες κάποιων εταίρων, αλλά λέμε ότι δεν γίνεται πλέον η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα."

"Η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφ όσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν" τόνισε, προσθέτοντας "απαιτούμε την εφαρμογή της συμφωνίας από τους εταίρους."

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πέραν αυτών των δυνάμεων, υπήρξαν από την άλλη και δυνάμεις καθώς και θεσμικοί παράγοντες που στήριξαν ανοιχτά την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και υπερασπίστηκαν "το δικαίωμά μας να πάρουμε μέτρα κοινωνικής συνοχής."

Αναφέρθηκε στην Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι "οι φωνές για αλλαγή δυναμώνουν, χάρη και στην δική μας στάση και τις δικές μας πρωτοβουλίες και μαζί δυναμώνει και η δική μας διαπραγματευτική θέση."

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα "είναι η στιγμή να ανοίξουμε όλοι μαζί τον δρόμο για μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη, για την ιστορική στροφή σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής."

"Η απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς που συνιστά τον υπ' αριθμό ένα κίνδυνο για την συνοχή της Ευρώπης είναι η συμπαράταξη, η συνύπαρξη και η συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την διαπραγμάτευση και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και πως η Ελλάδα έχει πραγματικούς και ειλικρινείς συμμάχους και πραγματικές δυνατότητες για καθαρή και αποτελεσματική διέξοδο, , αρκεί να τηρηθεί ο οδικός χάρτης που περιέγραψε.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την διαπραγμάτευση, "όπως δεν την φοβηθήκαμε ποτέ μέχρι σήμερα, ενώ απευθυνόμενος στους εταίρους είπε "ελάτε να συνεννοηθούμε, αλλά μην ζητάτε πράγματα που ξέρετε πως δεν γίνονται, από μια οικονομία που κουβαλάει τα δικά σας λάθη και την πρόθυμη αποδοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων."

Επισήμανε ότι "δεν πρέπει να αναζωπυρώσουν οι δανειστές μας τεχνητά την ελληνική κρίση. Ειδικά σήμερα. Σε μια περίοδο γενικευμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα εκτός από την οικονομική κρίση έχει να αντιμετωπίσει μόνη της σχεδόν και την προσφυγική κρίση. Όπου ο ελληνικός λαός, άνοιξε δρόμους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, κόντρα στις φωνές τους ακροδεξιού λαϊκισμού, του απομονωτισμού και των τοίχων που διαλύουν το κοινά ευρωπαϊκά σύνορα."

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε μια άλλη πτυχή της κατάστασης που παρέλαβε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτή "δεν ήταν προβληματική μόνο λόγω των καταστροφικών συνεπειών της λιτότητας αλλά και λόγω της πλήρους διάβρωσης της από την διαπλοκή και την διαφθορά."

Αναφέρθηκε στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι εξαιτίας της προσπάθειας τακτοποίησης του τοπίου "σήμερα καταλαβαίνουμε το μίσος που έδειξαν ορισμένα ΜΜΕ", προσθέτοντας ότι΄διεξήχθη ένας άρτιος διαγωνισμός για την αποκατάσταση της νομιμότητας και ότι "υπήρξε και μια απόφαση του ΣτΕ, την σεβόμαστε, αλλά ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του."

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την ύπαρξη μιας κατάστασης, όπου δίδονταν τραπεζικά δάνεια σε επιχειρήσεις "φούσκες" που τώρα "σκάνε, παρασύροντας τους εργαζόμενους σε περιπέτειες", προσθέτοντας "είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους."

"Σε αυτούς που ονειρεύονται την παλινόρθωση του παρακράτους της διαφθοράς και της διαπλοκής, λέμε ανοιχτά το εξής: Το καθεστώς αυτό, εξ αιτίας του οποίου βρεθήκαμε στη δίνη της οικονομικής κρίσης, είναι πια στην χώρα αυτή οριστικό παρελθόν. Αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να εδραιώσει καθεστώς πλήρους διαφάνειας σε κάθε πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής αυτού του τόπου. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτό το θέμα. Στον τόπο θα μπει τάξη" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤOC


MIΣΟ ΕΚΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την αναπροσαρμογή των ποσών του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) έτους 2017.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ύψους 313,4 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και, συγκεκριμένα, από τις πιστώσεις ΚΑΕ 2737 του Φ33.210.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι από 01.01.2017 έως 31.12.2017 το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, των εντασσομένων στον ΕΦΚΑ οργανισμών κύριας ασφάλισης, εκτός των συνταξιούχων του ΟΓΑ καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος, των οποίων η συνταξιοδότηση αρχίζει πριν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου(ν.4387/2016).

Ποσά επιδόματος ΕΚΑΣ

α. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι 7.216,00 ευρώ ετησίως, καταβάλλεται επίδομα ποσού 115 ευρώ, μηνιαίως, από 230 ευρώ που εισέπραττε αυτή η κατηγορία μέχρι σήμερα.

β. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.972,00 ευρώ ετησίως, καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (ΕΚΑΣ), σύμφωνα με τα παρακάτω:

Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518,00 ευρώ, ποσό 86,25 ευρώ από 172,50 ευρώ.
Από 7.518,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.720,00 ευρώ, ποσό 57,50 ευρώ από 115 ευρώ..
Από 7.720,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.972,00 ευρώ, ποσό 28,75 ευρώ από 57,50 ευρώ..
Προϋποθέσεις χορήγησης ΕΚΑΣ



. Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2017, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου μήνα της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας.

β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.972 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και, κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου, να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.884 ευρώ.

δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ.

ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα 664 ευρώ.

στ. Τα παραπάνω ποσά, των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2015 και δηλώθηκαν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

«Όταν ακούω χωρισμός Εκκλησίας-πολιτείας στο βάθος έχω λογισμούς» είπε ο αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Ποιος διερωτήθηκε πως μπορεί η Εκκλησία να ταΐζει 53 χιλ ανθρώπους μόνο στην Αθήνα;»

Νέο ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εντός Βουλής καλώντας το να αποβάλλει «παιδικές αρρώστιες» και «ιδεοληψίες» καθώς όπως είπε «δεν είναι καιρός για τέτοια. Το καράβι βουλιάζει κι αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει κανείς. Ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός ούτε ο μούτσος».

«Έχουμε ανάγκη συνεργασίας και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας για να προσθέσει: «Κανείς δυνάστης δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την Εκκλησία. Ορισμένοι κάνουν πολιτική εις βάρος της Εκκλησίας. Όλοι έχουμε παιδικές αρρώστιες και ιδεοληψίες αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια. Το καράβι βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός ούτε ο μούτσος».

Κατά το κλείσιμο δε της συνεδρίασης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε έντονο διάλογο με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία που του ζήτησε να πάρει θέση για ορισμένους ιεράρχες που επιδίδονται όπως είπε σε κηρύγματα μίσους.

«Η Εκκλησία είναι ο δημοκρατικός χώρος. Κάθε ένας πρέπει να έχει τις απόψεις του και να τις λέει» είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος για να αντιδράσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμα και αν οι φωνές είναι μίσους;».

«Νομίζετε ότι δεν εκπροσωπούν αυτοί ανθρώπους;» ανταπάντησε ο Αρχιεπίσκοπος με την κυρία Καββαδία να επιμένει: «Τι σχέση έχουν τα κηρύγματα μίσους με το χριστιανικό μήνυμα αγάπης;».

«Θα του πω ότι είναι λάθος γραμμή αλλά δεν μπορώ να του κόψω το κεφάλι» εξήγησε ο προκαθήμενος της εκκλησίας.

Η συζήτηση έγινε σε ειδική εκδήλωση της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς για τον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον ελληνισμό της διασποράς.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησή του ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Όταν ακούω χωρισμός εκκλησίας πολιτείας στο βάθος έχω λογισμούς. Εξωτερικά δεν με απασχολεί καθώς είμαστε εθισμένοι σε λόγια και συζητήσεις και ξέρω ότι θα αργήσει πολύ να έρθει η ώρα που σοβαρά θέματα που απασχολούν τόπο και εκκλησία θα συζητηθούν σοβαρά». «Ποιος διερωτήθηκε πως μπορεί η Εκκλησία να ταΐζει 53 χιλ ανθρώπους μόνο στην Αθήνα; Στην Αρχιεπισκοπή. Πως μπορούμε να κρατάμε τόσες χιλιάδες ανθρώπους με φάρμακα, φοιτητές να έχουν δωμάτια. Μπορούμε να δούμε πως κινείται όλο αυτό το έργο. Θα πάρουμε στοιχεία ποιοι μας βοήθησαν και μας βοηθάνε να αντιμετωπιστεί ο όγκος υποχρεώσεων. Οι ομογενείς με ένα δολάριο βοηθούν. Η ομογένεια στέλνει τον ιδρώτα τον κόπο της και βοηθά. Και πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν πάει στράφι ο κόπος τους» είπε σε άλλο σημείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική περιουσία και τα δεκάδες οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί – δεσμευτεί από το δημόσιο. Επίσης εξήγησε ότι η πρότασή του είναι πως οι ρόλοι μεταξύ Εκκλησίας – Κράτους πρέπει να είναι «διακριτοί αλλά καθαροί που δεν θα βαραίνουν από την μια πλευρά και όταν υπάρχει ανάγκη να υπάρχει απαραίτητη συνεργασία».

Για τις απόψεις περί χωρισμού Εκκλησίας Κράτους απάντησε «η εκκλησία δεν έχει τέτοια φράση στην ποιμαντική της γιατί δεν διώχνει. Όποιος θέλει φεύγει μόνος του. Αν θέλεις πάρε τα πραγματάκια σου και πήγαινε στο καλό. Εμείς δεν διώχνουμε και δεν διαγράφουμε κανένα και αν θέλει να γυρίσει εδώ είμαστε να τον αγκαλιάσουμε. Δεν υπάρχει για εμάς χωρισμός. Δεν υπάρχει τέτοια ορολογία ποιμαντική».

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :