Random Posts

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΝΤ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΝΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ


Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα - Απαραίτητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και στην αγορά εργασίας - Δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, στο οποίο «ο καθένας θα πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του»

Αναμόρφωση κοινωνικών επιδομάτων, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, αλλά και νέα προγράμματα, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας, είναι ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης, όπως τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε στην ομιλία του ότι στην αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων, διαδικασία η οποία θα λάβει χώρα με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε την ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, προκειμένου να βελτιωθεί και η εισπραξιμότητα, αλλά να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτό να καταστεί δίκαιο και «ο καθένας να πληρώνει ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, παραδέχθηκε ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό και προσέθεσε ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει στήριξη της επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων προγραμμάτων κατάρτισης.

Για μία ακόμη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει όλα όσα έχει υπογράψει. «Χρειάζεται σταθερότητα και αποτελεσματικότητα και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα. Δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα. Θέλουμε η Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο όπως και οι άλλες χώρες» υποστήριξε ο κ. Μοσκοβισί.

Συμφωνία πριν το Eurogroup - Απαραίτητο το ΔΝΤ

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σοβαρότητα της όλης υπόθεσης, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Όσο για το ΔΝΤ, ο Επίτροπος -όπως άλλωστε είχε τονίσει νωρίτερα και το στέλεχος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ- η συμμετοχή του στο πρόγραμμα θεωρείται απόλυτα απαραίτητη.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


O ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΡΘΕ

Συνεπής ο χειμώνας με το ραντεβού του , αφού όπως λέει και η λαϊκή ρήση , "από του Αη Αντρέα αντρειεύει το κρύο" . Οι ψυχρές αέριες μάζες «εισβάλλουν» στην Ελλάδα, από βορρά προς νότο, και το θερμόμετρο θα πάρει τον κατήφορο, υποχωρώντας 8 με 10 βαθμούς. Mάλιστα, στη βόρεια Ελλάδα, τα ξημερώματα της Τετάρτης ο υδράργυρος θα δείξει ακόμη και μειον 8 σε περιοχες, όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη και η Καστοριά.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να χιονίσει σε όλα τα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, κάτω από 300 μέτρα.Επίσης, θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου της Στερεάς και της Εύβοιας.

Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά, κυρίως τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανό να πέσουν νιφάδες και στα βόρεια προάστια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός από την Κέρκυρα), στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (30/11) σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Την νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη (1/12) θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Τα φαινόμενα θα σταματήσουν γρήγορα στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά έως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Μάλιστα την Παρασκευή ο υδράργυρος θα χτυπήσει και πάλι διψήφια νούμερα, φθάνοντας τους 17 βαθμούς στα κεντρικά και στα νότια.


ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC


"ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ" ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΟΕΔΗΝ



«Συνθήκες πολέμου» επικρατούν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά τις ημέρες εφημερίας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ «καθημερινό φαινόμενο είναι η επιθετική και βίαιη συμπεριφορά ασθενών».

Η αύξηση κατά 40% της προσέλευσης ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), από την μια πλευρά, η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων από την άλλη, αλλά και η ανάπτυξη πολλών ΤΕΠ «με άναρχη χωροταξική κατανομή των ιατρείων, των εργαστηρίων και των χώρων αναμονής», έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς, «που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές», σύμφωνα με έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ΤΕΠ 61 νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στα ΤΕΠ μεγάλων εφημερευόντων νοσοκομείων προσέρχονται 1.500 ασθενείς κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία και η κυριότερη αιτία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι «η διάλυση» της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. «Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η έρευνα καταγράφει μεγάλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των περιστατικών και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «από την ώρα που προσέρχεται ο ασθενής στα ΤΕΠ έως την εισαγωγή του, μεσολαβούν και 12 ώρες (μέσος όρος στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία)».

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται σε αναλώσιμο και υγειονομικό υλικό, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι παλαιός και κακοσυντηρημένος, ενώ «υπάρχουν νοσοκομεία που τη διαλογή των ασθενών στα ΤΕΠ την κάνουν διοικητικοί υπάλληλοι». Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «τριτοκοσμικά συμβάντα», αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι οι «διάδρομοι μπροστά από τα ιατρεία είναι γεμάτοι, διασωληνωμένοι ασθενείς σε φορεία και θαλάμους, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, άκρως επείγοντα περιστατικά παραμένουν σε ράντζα πολλές ημέρες, έως ότου βρεθεί χειρουργικό τραπέζι να χειρουργηθούν» και από την άλλη, ασθενείς και συνοδοί «εκτός εαυτού χάνουν την υπομονή τους περιμένοντας τη σειρά τους».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα ΤΕΠ επικρατούν «συνθήκες πολέμου» κατά τις ημέρες εφημερίας, «καθημερινό φαινόμενο είναι η επιθετική και βίαιη συμπεριφορά ασθενών», άστεγοι προσέρχονται στα ΤΕΠ για ύπνο, ενώ λόγω έλλειψης ασφάλειας, καταγράφονται πολλές κλοπές.



Πηγή:www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :