Random Posts

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησε το καραβάνι της υγείας

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΚΑΡΑΒΑΝΙ" ΥΓΕΙΑΣ


Στάση εργασίας έως τις 12 για τα νοσοκομεία της Αττικής - 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας

«Καραβάνι υγείας» πραγματοποιούν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτικοί υπάλληλοι, παραιατρικό και βοηθητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου Αττικής στα πλαίσια στάσης εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μεσημέρι.

Η πορεία ξεκίνησε από τις 7 το πρωί έξω από τα κεντρικά του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα διασχίσουν όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, για να καταλήξουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Οι υγειονομικοί ζητούν:

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων.
- Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών στα αρχικά επίπεδα.
- Όχι στην κατάργηση του ειδικού μισθολογίου. Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων.
- Επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


«Η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη διδάσκει την διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ», αναφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης, είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους, διαμήνυσε από την Κάρπαθο, κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη του νησιού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι εφ’ όσον παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο παραβιάζεται και η ειρήνη. Αυτό το θέμα αφορά και την Ευρώπη τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε επίσης ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Τουρκία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.

«Μολών λαβέ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει.  Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους.  Και διδάσκει, συνακόλουθα, την διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ». Αιωνία η μνήμη του».

Το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη είχε καταπέσει κοντά στην Κάρπαθο, στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά,  έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Επίτιμος δημότης
Αναφερόμενος στην ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «με βαθιά συγκίνηση, αλλά με ανάλογο αίσθημα ευθύνης και χρέους αποδέχομαι τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη της ιστορικής Καρπάθου, επειδή δε η ύψιστη αυτή τιμή επιδαψιλεύεται όχι στο πρόσωπό μου, αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, σπεύδω να σας διαβεβαιώσω ευθύς εξ αρχής ότι ο τίτλος του επίτιμου δημότη της Καρπάθου θα είναι εφεξής βασικός δείκτης πορείας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων μου». Αναφέρθηκε επίσης, στην επέτειο του εορτασμού και στον ηρωισμό που επέδειξαν πριν από 72 χρόνια οι κάτοικοι του νησιού και στα διδάγματα τα οποία μας κληροδοτεί.

Σας διαβεβαιώ ότι, επιστρέφοντας από την Κάρπαθο, θα φέρω στις «αποσκευές» μου όχι μόνο τις αναμνήσεις της υπέροχης φιλοξενίας σας, αλλά κυρίως και πρωτίστως, την διαρκή εγρήγορσή μου να φανώ αντάξιος της μεγάλης τιμής που σήμερα μου επιφυλάξατε, ανακηρύσσοντάς με συντοπίτη σας κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΠΡΟΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Η συνάντηση, με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη διήρκεσε δύο ώρες και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών θα γίνει με τα παλιά βιβλία.

«Ηρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, ο διάλογος για τα θρησκευτικά θα συνεχιστεί», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Θα υπάρξει από την αρχή συνεργασία για τα θρησκευτικά. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία. Η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα. Μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία, θα χρησιμοποιούνται τα τωρινά», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν συζητήθηκε η συνταγματική αναθεώρηση. «Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Καμμένος: Ολα υπό συζήτηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι έγινε ένας γόνιμος διάλογος, στον οποίο εξετάστηκαν όλα τα θέματα.

«Διευκρινίστηκαν οι παρεξηγήσεις από το παρελθόν. Ο διάλογος συνεχίζεται. Η εκκλησία και η πολιτεία προχωρούν ενωμένες. Ολα θα είναι υπό συζήτηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας», τόνισε ο υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας και αυτός από την πλευρά του ότι τα βιβλία των θρησκευτικών παραμένουν ίδια.

Φίλης: Δεν είμαστε δογματικοί

Στη γραμμή της επίλυσης των παρεξηγήσεων ήταν και ο Νίκος Φίλης εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

«Ο διάλογος συνεχίζεται γιατί υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητάμε η εκκλησία και η Πολιτεία», είπε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δογματική άποψη και θέλει διάλογο, τονίζοντας ότι θα ακουστούν και πάλι οι απόψεις των εκκλησιαστικών παραγόντων.

Στο τέλος του χρόνου θα αξιολογηθούν τα νέα προγράμματα

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τα νέα προγράμματα διδασκαλίας θα εφαρμοστούν, καθώς η εκπαίδευση είναι ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας. Πρόσθεσε όμως ότι τα νέα προγράμματα για τα θρησκευτικά θα αξιολογηθούν στο τέλος του χρόνου, αφού ακουστούν οι απόψεις της εκκλησίας . «Θα καταλήξουμε στο τέλος του χρόνου στη μορφή των νέων προγραμμάτων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ήδη γίνονται οι επιμορφώσεις των καθηγητών.

Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νέα βιβλία, παρά μόνο έχουν αλλάξει τα αναλυτικά προγράμματα. «Τα μαθήματα θα γίνουν με βάση αυτά και θα συνυπάρχουν με τα παλιά βιβλία», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών θα γίνεται με τις τρεις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Εκκλησία, δηλαδή την υποχρεωτικότητα του μαθήματος, να μην μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας και να υπάρχει μία κατεύθυνση προς τον ορθόδοξο πολιτισμό.

«Μίλησα με τον Αρχιεπίσκοπο»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Φίλης απάντησε καταφατικά.

«Μίλησα σε πολύ καλό κλίμα, γιατί πάντα υπάρχει σεβασμός απέναντί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στα σκαλιά της εισόδου του Μεγάρου Μαξίμου.

Toν Αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.



Πηγή: www.iefimerida.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΚΟΦΤΗΣ" ΤΟ 2017 ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η μόνιμη διαφορά ανάμεσα σε ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς παραμένει για χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα, υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και επισημαίνουν πως ο "κόφτης" είναι αδύνατον να ενεργοποιηθεί το 2017 με βάση τα πρωτογενή του 2016 καθώς ήδη, με βάση τα σημερινά στοιχεία, τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι τόσο ψηλά που δεν "προλαβαίνουν" να πέσουν κάτω από το 0,5%!

Οι ίδιοι κύκλοι θυμίζουν πως :

Πρώτον το ΔΝΤ επέμενε ότι με τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι εφικτό να έχουμε πλεόνασμα 3,5% το 2018 και ζητούσε και άλλα μέτρα τα οποία ουδέποτε και πάρθηκαν. Υποστήριζε ότι με αυτά τα μέτρα η Ελλάδα θα είχε πλεονάσματα έως 1,5%. Άρα η σημερινή "έκπληξη" διαφόρων συστημάτων έχει "κοντή" μνήμη ή αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων κατά της κυβέρνησης.

Δεύτερον η ενεργοποίηση του "κόφτη" γίνεται μόνο όταν η οικονομία δεν πιάνει το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων, γεγονός που κρίνεται τον Μάιο κάθε χρόνου. Για φέτος ο στόχος είναι 0,5%, το 2017 1,75% και το 2018 3,5%. Τον Μάιο του 2017 θα εξεταστεί αν καλύφθηκε ο στόχος του 2016 (0,5% πρωτογενές). Ο "κόφτης" είναι αδύνατον να ενεργοποιηθεί το 2017 με βάση τα πρωτογενή του 2016 καθώς ήδη, με βάση τα σημερινά στοιχεία, τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι τόσο ψηλά που δεν "προλαβαίνουν" να πέσουν κάτω από το 0,5%! Το 2017 προβλέπεται πλεόνασμα 1,75% και θα εξετασθεί η κάλυψη του στόχου τον Μάιο του 2018 -ας μην ανησυχούν, λοιπόν, από σήμερα, οι μονίμως "ανησυχούντες"!

Τρίτον , είναι προφανές ότι καθώς πλησιάζουμε στη Σύνοδο του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον και στο Eurogroup του Λουξεμβούργου τα διάφορα συστήματα θα προσπαθήσουν να "φτιάξουν κλίμα". Δυστυχώς γι' αυτά στη χώρα θα παραμείνει... εύκρατο!

ΠΗΓΗ IEFIMERIDA.GR

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :