Random Posts

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βαρίδι 100 δις στα νοικοκυριά ενώ τα προαπαιτούμενα πέρασαν απο την Βουλή

"ΒΟΜΒΑ" ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ


«Αγγίζουν» πλέον τα 100 δισ. ευρώ επιβεβαιώνοντας την «κόπωση» των Ελλήνων από τη συνεχιζόμενη φοροκαταιγίδα - Ερώτημα πώς θα βγει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους

Την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ αναμένει τώρα η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση και του τελευταίου πακέτου προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης, για να κάνει… «λογαριασμό» και να εκτιμήσει την περαιτέρω πορεία των οικονομικών δεδομένων γα το αποτέλεσμα του 2016, αλλά και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017. Κι αν η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το γεγονός ότι η πρώτη αξιολόγηση και άρα η καταβολή της υποδόσης γίνεται σχετικά έγκαιρα, καθώς μέρος των χρημάτων αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν  στην πραγματική οικονομία, το σοβαρό πρόβλημα που ανακύπτει στο μεταξύ σχετίζεται με την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, κάτι που επιβεβαιώνει την φοροδοτική αδυναμία, ή και την γενικότερη «κόπωση» των Ελλήνων ως προς την ανταπόκρισή τους στις αυξημένες λόγω της φοροκαταιγίδας υποχρεώσεις τους.

Τα ληξιπρόθεσμα σημείωσαν νέα αύξηση, φτάνοντας στα 91,582 δισ. ευρώ, έναντι 90,428 τον Ιούλιο και έναντι 84,754  δισ. που ανέρχονταν στο τέλος Ιανουαρίου του 2016. Μόλις σε επτά μήνες αυξήθηκαν κατά 6,828 δισ. ευρώ. Παρά το κυνηγητό από τις εφορίες, δεν είναι δυνατό να βελτιωθούν θεαματικά τα δεδομένα, καθώς οι Έλληνες πληρώνουν μεν κάποιους από τους παλαιούς φόρους, αλλά δεν ανταποκρίνονται στους νέους. Μέσα στο οκτάμηνο του 2016, τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύτηκαν στα 8,986 δισ. ευρώ! Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα χρέη αυτά βαρύνουν 4.030.910 οφειλέτες. Το 50,22% αυτών (ένας στους δύο) τελεί υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης: Οι 774.321 τα έχουν υποστεί και 1.541.970 βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή τους.

Την  ίδια ώρα οι πιέσεις κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων προς την κυβέρνηση είναι ασφυκτικές και επιφέρουν ρήγματα με ισχυρά λόμπι που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστική η σύγκρουση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για το νέο ειδικό μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Η διαμαρτυρία των ένστολων προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού και στη συνέχεια την οργισμένη ανταπάντηση των εργαζομένων, καθώς διαφαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Απέναντι σε τέτοια προβλήματα όμως αναμένεται να βρίσκεται διαρκώς η κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να συντάξει τον προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος πρέπει να προβλέπει αυξημένο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με το φετινό.

Σε ένα τέτοιο κλίμα δηλαδή, φοροδοτικής αδυναμίας και κοινωνικών πιέσεων, είναι απορίας άξιον το πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση να διαμορφώσει έναν πειστικό προϋπολογισμό, που μπορεί όντως να εκτελεστεί με επιτυχία για την επόμενη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κύρια προσοχή της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα πέφτει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός του Οκτωβρίου, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το Μαξίμου εξακολουθεί να είναι αισιόδοξο ότι οι δανειστές θα προχωρήσουν σε μία συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους εντός του έτους και με το πέρας της δεύτερης αξιολόγησης και επικαλούνται τις σχετικές δηλώσεις του επιτρόπου Μοσχοβισί, υποβαθμίζοντας τις διαφωνίες και τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του Βερολίνου. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες ο Β. Σόιμπλε έχει στείλει απανωτά μηνύματα σε Βρυξέλλες και ΕΚΤ να μην χαλαρώσουν το πρόγραμμα και να είναι φειδωλοί ως προς το χρέος.

Η απαίτηση της Αθήνας είναι «συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση χρέους χωρίς νέες παρατάσεις και αναστολές» και επ’ αυτού αναμένεται σκληρή μάχη με τη γερμανική πλευρά και τους συμμάχους της.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ


Με την ψήφο των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας πέρασε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα  για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.. Ελαβε 152 ψήφους αφού απουσίαζε δικαιολογημένα, λόγω ασθένειας, ο βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας. Ωστόσο η εξέλιξη της συζήτησης έδειξε ότι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστκό ότι σε μια ιδιότυπη «λευκή απεργία» μίλησαν μόλις 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κανένας των ΑΝΕΛ.

Τα πράγματα εξάλλου έδειξαν να δυσκολεύουν ακόμη περαιτέρω το μεσημέρι της Τρίτης  όταν ο υπουργός Γ. Τσιρώνης και ο βουλευτής Γ. Δημαράς ( προερχόμενοι από τους Οικολόγους) σήκωσαν μπαϊράκι ότι δεν θα ψηφίσουν τις ρυθμίσεις για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Τελικά μια δίωρη επίσκεψη στο Μαξιμου και μια νομοτεχνική βελτίωση από τον Τσακαλώτο όπου αναφέρεται πως οι ΔΕΚΟ δεν θα αποξενωθούν από το δημόσιο τους έπεισε να υπερψηφίσουν.

Από την άλλη, η ένταξη στο υπερταμείο εμβληματικών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΚΟ ( οπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ) οι αποκαλύψεις για τον εργολάβο και παρολίγον καναλάρχη Καλογρίτσα και τα δάνεια του από την Attica Bank καθώς η επιχείρηση ελέγχου των ΜΜΕ μέσω των τηλεοπτικών αδειών προσέφερε στην αντιπολίτευση ευρύ πεδίο σκληρή κριτικής.

Χειρότερα και απο τα πυρά της αντιπολίτευσης ήταν πάντως η ενέργεια των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (που αποχώρησαν και εντάχθηκαν στη ΛΑΕ) να πετάξουν από τα θεωρεία της Βουλής φυλλάδια κατά των ιδιωτικοποιήσεων την ώρα που στο βήμα ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μαντάς.

Τσακαλώτος: Δεν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις

Ο υπουργός Οικονομίας που βιάζεται να κλείσει η λίστα με τα προαπαιτούμενα σήκωσε στην πλάτη του το πολυνομοσχέδιο με αμφίβολες προσωπικές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις για το τι πραγματικά είναι το υπερταμείο και τι θα γίνει με τις ΔΕΚΟ.

«Δεν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Δεν υπάρχει επιτροπεία, δεν υπάρχει υποθήκευση όλης της περιουσίας, μοναδικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο, οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται, οι μετοχές δεν μπορεί να κατασχεθούν» διακήρυξε εκ νέου από το βήμα της Βουλής.

Φώφη: Παραδίδετε άνευ όρων τον εθνικό πλούτο

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ψήφο τους απόψε ολοκληρώνουν την άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου σε ξένα συμφέροντα. Πρόθυμοι, υπάκουοι και υποταγμένοι στις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών» του απάντησε λίγη ώρα αργότερα η Φώφη Γεννηματά . Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τον «περασμένο Μάιο έλεγαν ψέματα ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν δημόσιοι οργανισμοί».

Σε υψηλούς τόνους η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε την κυβέρνηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, βάλλοντας ευθέως κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παπά:


«Νομίζετε ότι με την απόσυρση του κύριου Καλογρίτσα έκλεισε η υπόθεση και θα πάτε παρακάτω. Ότι σβήσατε τα «αποτυπώματα του διαρρήκτη» στην ιστορία των τηλεοπτικών αδειών. Όμως ο κόσμος δεν ξεχνά. Δεν θα κλείσει τα μάτια σε ένα προκλητικό επεισόδιο θράσους και προφανούς διαπλοκής. Το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης Καλογρίτσα - Τράπεζα Αττικής έχει αποκαλυφθεί.

Η ΣΥΡΙΖΑ BANK χρηματοδότησε τον εργολάβο για να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL. Με φυσικούς αυτουργούς και ενορχηστρωτές τον κ. Παππά και τον κ. Σπίρτζη, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει την ηθική και πολιτική ευθύνη. Πολιτικά, ηθικά και νομικά, ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Τώρα είναι η ώρα του εισαγγελέα» ανέφερε.

Θεοδωράκης:Κάνετε τώρα πως δεν ξέρετε την οικογένεια Καλογρίτσα

«Το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα έχει γίνει βαρίδι στα πόδια σας. Αλλά το αληθινό πρόβλημα δεν είναι ότι πιστεύατε ότι είχατε ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων, γιατί για να είμαστε ειλικρινείς ποτέ δεν το πιστέψατε. Το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η ελληνική κοινωνία έχει αυτή ένα πνευματικό μειονέκτημα. Εν ολίγοις περνάτε τους ψηφοφόρους για χαζούς» σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης στην παρέμβασή του στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι «κάνετε τώρα πως δεν ξέρετε την οικογένεια Καλογρίτσα. Δεν είναι έντιμο. Τους βάλατε μπροστά τους ανθρώπους και τώρα δεν λέτε καθαρά ούτε το όνομα τους: Καλογρίδας – Καλοβίδας - Κατσαβίδας. Πως ακριβώς τον έλεγαν  τον υπερθεματιστή σας;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στόχευσε παράλληλα και σε κυβέρνηση και στον Βασίλη Λεβέντη όταν είπε «Μπήκατε σε μεγάλη ταλαιπωρία για να κάνετε ένα ΣΥΡΙΖΑ TV. Υπήρχε ένας απλούστερος δρόμος. Ο δρόμος του κ. Λεβέντη, του φίλου του κ. Τσίπρα. Μπορούσε να σας εξηγήσει πως καταπατά κανείς μια συχνότητα, πως κάνει ένα κανάλι χωρίς λεφτά, χωρίς εφορίες, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ΙΚΑ-μικα και τα σχετικά. Και αν το κανάλι δεν πηγαίνει καλά. Θα σας εξηγήσει και πως το πουλάς κιόλας και πως κερδίζεις».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «τώρα τι ακριβώς δίνετε; Το δίκτυο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Τα εργοστάσια και τους αγωγούς μεταφοράς του νερού; Τους πόρους; Τον Μόρνο, τον Εύηνο και τον Αλιάκμονα;».



Λεβέντης: Είναι ο Τσίπρας κακός και θέλει να τα πουλήσει όλα;

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στην ομιλία του όχι μόνο δεν αμφισβήτησε την καλή πρόθεση του πρωθυπουργού αλλά επέμεινε πως δεν πρέπει να αφεθεί μόνος του να ανέβει τον Γολγοθά.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο κακός άνθρωπος που θέλει να τα πουλήσει όλα; Όχι απλώς η χώρα έχει περιέλθει σε μια κατάσταση . Δύο επιλογές έχει : Ή τα τινάζει όλα στον αέρα και πάμε για grexit ή τα υπογράφει. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Γιατί από το 2009 που προέκυψε η κρίση, οι κυβερνήσεις κορόιδευαν τους Ευρωπαίους. Έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι είμαστε απατεώνες και αυτό το συμπέρασμα δεν είναι εύκολο να αλλάξει» σημείωσε.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον  Τσίπρα αν του φύγουν βουλευτές και η χώρα θα πάει σε εκλογές.

Με το γνωστό του δε γλαφυρό ύφος αποκάλυψε και τι τον συμβουλεύει εμμέσως η σύζυγός του.

 «Μέχρι και η σύζυγός μου λέει θα φύγει ο Καμμένος και θα πας εσύ;» τόνισε για να καταδείξει ότι δεν είναι φρόνιμο για τον ίδιο και το κόμμα του να στηρίξει τον κ. Τσίπρα.



Δένδιας: Πλήρης κατάλυση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας

Η κυβέρνηση συνομολόγησε την πλήρη κατάλυση οιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της χώρας και οδήγησε την χώρα σε θεσμική υποδούλωση ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Υποστήριξε πως  το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας περνάει στο Υπερταμείο, ο κ. Δένδιας ανέφερε  δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία ούτε μία χώρα, που να της υποβλήθηκε τέτοια υποχρέωση για την μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας της σε Ταμείο στο οποίο ο ξένος παράγων έχει αποφασιστική αρμοδιότητα.

Υποστήριξε ακόμη, ότι ο κ. Τσακαλώτος έφερε μια «ακόμη πιο πονηρή διάταξη», με βάση την οποία πρωταρχικός στόχος του Ταμείου καθίσταται η ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας με άλλα μέσα. «Δίνει δηλαδή δύο επιλογές ή τα ξεπουλάμε τώρα αμέσως ή τα ιδιωτικοποιούμε» είπε.

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα, λέγοντας: «Είναι προφανές ότι η άσκηση δεν σας βγαίνει. Βρίσκεστε σε πλήρη αποδρομή. Και η υπόθεση Καλογρίτσα σας προσέθεσε το χειρότερο: σας γελοιοποίησε. Γιατί το χειρότερο για μια κυβέρνηση δεν είναι να την βρίζουν είναι να γελάνε μαζί της» και εκτιμώντας πως τώρα η κυβέρνηση ξεκίνησε να στήνει το υποτιθέμενο παραμύθι των εκλογών αν δεν σας βγει η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του χρέους.

Απαντώντας στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως δεν είναι αληθή τα όσα ισχυρίστηκε για το Υπερταμείο, δεν περιέχεται πουθενά στον νόμο ότι εντάσσεται το σύνολο της περιουσίας του, είναι ψέμα η κατηγορία Δημοσίου στο Ταμείο και εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν είναι δεσμευμένη να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. «Αυτό είναι η μεγάλη μας νίκη» είπε ο κ. Τσακαλώτος και ζήτησε από την ΝΔ να δεσμευθεί ότι η ίδια δεν θα προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, καθώς και να διευκρινίσει τί θα έκανε με την ΔΕΗ.



Βενιζέλος για την ευαίσθητη υπογραφή του Τσακαλώτου

Τη διαβεβαίωση Τσακαλώτου ότι η ένταξη στον ταμείο σημαίνει δυνητικά και ιδιωτικοποίηση αλλά όχι με την δική του υπογραφή σχολίασε δηκτικά και ο Ευ. Βενιζέλος.

  «Με την χαρακτηριστική άνεση που τον διακρίνει ότι μπορούν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που μεταφέρονται στο υπερταμείο κάποια στιγμή να ιδιωτικοποιηθούν, όχι με την υπογραφή του γιατί... προσέχει που τη βάζει" ήταν η αιχμηρή αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου που πυροδότησε την έκρηξη του υπουργού Οικονομικών.

«Μη βάζετε λόγια δεν είπα όλες» αντέτεινε ο κ. Τσακαλώτος με τον κ. Βενιζέλο να τον συμβουλεύει « Μην εκνευρίζεστε..."

Και απτόητος συνέχισε «Επειδή είναι βαρύνουσα η υπογραφή του κυρίου Τσακαλώτου, θα καταθέσω στα πρακτικά προς υπενθύμιση, τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου του 2015, με την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα, που είναι λιγότερο βαρύνουσα και ευαίσθητη από την υπογραφή του κυρίου Τσακαλώτου».

Κατά τα άλλα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «θα πάει σε εκλογές με καροτσάκι"  και πως «όλα όσα πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι θα γίνουν ρύθμιση χρέους χαμηλότερα πλεονάσματα ποσοτική χαλάρωση , δυστυχώς για τη χώρα δεν θα γίνουν διότι δεν εκπλήρούται καμία προϋπόθεση».

Και κατέληξε αιχμηρά « δεν μπορώ τα κλάματα ότι δήθεν συκοφαντειται η κυβέρνηση" κι αυτά να τα λένε όσοι οικοδόμησαν τη σταδιοδρομία και τον τυχοδιωκτισμό τους στο ψέμα, στην εξαπάτηση, την συκοφαντία και την ηθική δολοφονία των αντιπάλων τους.

Αδωνις κατά ριπάς σε Σκουρλέτη, Σπίρτζη και Τσιρώνη

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ εξάντλησε όλα τα πολεμοφόδια βάλλοντας διαδοχικά κατά όλων των παριστάμενων υπουργών.

Ξεκίνησε σκληρά στην κόντρα με τον Πάνο Σκουρλέτη που ανταπάντησε σε ίδιους τόνους.

Πέρασε στον Σπίρτζη τον οποίο κατηγόρησε ότι εμφανίστηκε τρέμοντας σαν το ψάρι να απαντήσει για τις σχέσεις με τον Καλογρίτσα ενώ οφείλει απάντηση στους μηχανικούς για τα χαμένα χρήματα της Attica Bank.

Είστε αξιοθρήνητος - πετάτε λάσπη

«Τυγχάνει να είναι κουμπάρος δικός σας και τυγχάνει από αυτή την κυβέρνηση εσείς να του έχετε δώσει τα έργα και τυγχάνει εσείς ως πρόεδρος του ΤΕΕ να έχετε βάλει τα λεφτά των μηχανικών στην Αττικής που όλα έχουν γίνει καπνός» ανέφερε ο αντπρόεδρος της ΝΔ.

«Η εταιρία Τοξότης δεν έχει πάρει ούτε ένα νεο έργο από το υπουργείο υποδομών όσο είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κ. Σπίρτζης και  επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποκρύπτει πως ο Καλογρίτσας έχει στενές επαφές με το δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ. Κάλεσε μάλιστα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν αν εξυπηρετούν κανονικά τα δάνεια που έχουν λάβει

«Τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα Αττικής εξυπηρετούνται, είναι διασφαλισμένα; Γίνεται όλη αυτή η λάσπη για να μην καταγγελθούν τα δάνεια των κομμάτων σας από την τράπεζα που κατηγορείτε ως Συριζα bank. Ναι ή όχι;» ρώτησε ο κ. Σπίρτζης.

«Η εικόνα σας είναι για κλάματα.Τρέμετε σαν το ψάρι. Σας έπιασαν με την γίδα στην πλάτη» του αντιγύρισε  ο Αδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε « Γιατί πήρε όλα τα δάνεια επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας. Έχει σημασία ότι ερχόταν στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Παππά;»

 Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Σπιρτζη ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη διότι το ΤΣΜΕΔΕ έχασε το 92% της αξίας των χρημάτων του στην Attica όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ.

«Το όνομα Καλογρίτσας θα σας κυνηγάει για πολλά χρόνια.Δεν απαντάτε σε τίποτα, είστε αξιοθρήνητος» κατέληξε.

Ανταπαντώντας ο κ. Σπίρτζης εμφανώς αμήχανος αντέτεινε « εμάς δεν μας κυνηγάνε» και περιορίστηκε να σημειώσει πως δεν θα ακολουθήσει τον κ. Γεωργιάδη στο ύφος του.

Λίγο αργότερα επανήλθε ο κ. Σπίρτζης κατηγορώντας τον διοικητή της ΤτΕ πως όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πίεζε για να πουληθεί η Τράπεζα Αττικής σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί»

Θα ψηφίσεις μέχρι να ψεκάσουν τα δάση με μπετόν

To σφυροκόπημα του  κατέληξε στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη που μετέστρεψε την γνώμη του για το νομοσχέδιο μετά την επίσκεψη στο Μαξίμου.

 »Αν σας πει αύριο ο Τσίπρας, για να μείνεις υπουργός Τσιρώνη, θα φτιάξουμε ελικόπτερο με μπετονιέρες και θα ψεκάζουμε τα δάση με μπετόν θα το ψηφίσεις. Και θα έρθεις να μας πεις τι ωραία ιδέα ήταν αυτή που είχε ο μέγας Τσίπρας» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κανέλλη: Ξέρω  τόσα πολλά για τις άδειες που πρέπει να πεθάνω

Ακρως υπαινικτική η βουλευτής του ΚΚΕ ΛΙάνα Κανέλη είπε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών «Ξέρω τόσα πολλά που πρέπει να πεθάνω». Αλλά άφησε υπονοούμενα και για όσα ξέρουν και οι άλλοι βουλευτές όταν απευθυνόμενη προς όλες τις πτέρυγες της Βουλής υπογράμμισε «ξέρετε τόσα πολλά που πρέπει να πεθάνετε και εσείς όπως λένε οι ιστορίες των αμερικάνικων εταιριών».

Η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεισε την τοποθέτησή της με μια έκκληση –καρφί προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές της «πάψτε να παραμυθιάζετε ότι αγωνίζεστε για την Αριστερά διότι έχετε κόψει το τιμόνι όλο Δεξιά».

Παρά τις προφανείς δυσκολίες να υπερβούν και άλλες κόκκινες γραμμές κανείς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένος να προκαλέσει νέους τριγμούς στην κυβέρνηση που κλυδωνίζεται από το θέμα των αδειών.

Εκτός αυτού η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης υπηρετεί και το επιδιωκόμενο καλό σενάριο του Μεγάρου Μαξίμου.

Φυλλάδια πέταξαν πρωην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα που αφορούσαν της πρώτης αξιολόγησης.

Οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχη της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος ανέβηκαν στα θεωρεία της Βουλής και την ώρα που ήταν στο βήμα ο Χρήστος Μαντάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξαν φυλλάδια στην αίθουσα της Ολομέλειας.

ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC

NEA ΚΟΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

«Φωτιά» αναμένεται να πάρει το πολιτικό σκηνικό, καθώς Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Ολομέλεια με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Η ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες μυρίζει μπαρούτι- με αιχμή το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες- και όλες οι ενδείξεις από τα κομματικά επιτελεία συνηγορούν στο γεγονός ότι ο υδράργυρος θα χτυπήσει...κόκκινο.

Ήδη η πίεση που δέχεται το κυβερνητικό στρατόπεδο στην παρούσα φάση είναι ασφυκτική. Τα «χαστούκια» διαδέχονται το ένα το άλλο και για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει μέσα από τη σημερινή του τοποθέτηση  να βγει μπροστά επικοινωνιακά και να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Τι θα πει ο Τσίπρας
Κατά πληροφορίες του iefimerida, η ομιλία του πρωθυπουργού θα κινηθεί σε επιθετικούς τόνους και θα προσέλθει στο βήμα προκειμένου -όπως λένε κυβερνητικά στελέχη- "να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους".
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει αρχικώς ξεχωριστή αναφορά στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ, ενώ θα επικαλεστεί τις αναφορές:  Μοσκοβισί για συμφωνία για το ελληνικό χρέος εως τα τέλη του 2016 και του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επανέλθει στις αγορές πιθανότατα και από το επόμενο έτος.
Τέλος, όπως προϊδεάζουν κύκλοι της κυβέρνησης στις αλλαγές που προωθούνται για τα θρησκευτικά και αναφορικά με τη στάση που κρατά η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εγκλωβιστεί σε θέσεις που δεν προάγουν την Παιδεία.

Φουλ επίθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύση σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά θα υπενθυμίσει πως ο ίδιος είχε ζητήσει αυτή τη συζήτηση την 1η Αυγούστου με στόχο να συζητηθούν τα θέματα της Παιδείας προτού να ανοίξουν τα σχολεία και η κυβέρνηση την όρισε έπειτα από οκτώ εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά. Μάλιστα θα υπογραμμιστεί ότι η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνιστά οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης στο ζήτημα της Παιδείας αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης.
Παράλληλα θα δεσμευτεί για την άμεση αναίρεση όλων των ισοπεδωτικών μέτρων υποβάθμισης της εκπαίδευσης που έχει λάβει ο νυν υπουργός Νίκος Φίλης και ο προκάτοχός του Αριστείδης Μπαλτάς. Ενώ θα αναπτύξει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του από το νηπιαγωγείο ως το Πανεπιστήμιο, επιμένοντας σε μια «Συμφωνία Αλήθειας».



Πηγή: www.iefimerida.gr





NΔ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΟΚΤΩ ΜΟΝΑΔΕΣ

Στις 8 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του iefimerida.gr.

Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,5%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ανέρχεται  στο 8% (πρόθεση ψήφου με αναγωγή) με υψηλά ποσοστά «γκρίζων» απαντήσεων (23%: Λευκό, Άκυρο, Αποχή, Αναποφάσιστοι, ΔΑ).



ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ (http://www.iefimerida.gr/news/290988/pulse-i-nd-mprosta-me-8-monades-kerdise-sti-deth-o-mitsotakis)

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :