Random Posts

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

θλιβερή εικόνα στο ΑΤΤΙΚΟΝ και στο βάθος...κόφτης

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ


Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: έγιναν στην τελευταία εφημερία 230 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν όχι σε κλίνες αλλά σε ράντζα!

Τριτοκοσμικές σκηνές στις οποίες πρωταγωνιστούν εκόντες άκοντες   οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι  του «Αττικόν» άφησε πίσω της η προχθεσινή γενική εφημερία του μεγάλου νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής.

Σκηνές που αποτυπώνουν μια τουλάχιστον εξευτελιστική, αν όχι επικίνδυνη, νοσηλεία για όλους όσοι χρειάστηκε να εισαχθούν για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα τους και τουλάχιστον ντροπιαστική, αν όχι επισφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας για τους επαγγελματίες υγείας που κλήθηκαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» ένα ολόκληρο 24ωρο μετά το «κλείσιμο» της εφημερίας, αποτυπώνουν με τον πιο θλιβερό τρόπο την κατάρρευση του νοσοκομείου και του δημόσιου συστήματος υγείας. Ούτε ένα ούτε δύο ούτε δέκα ούτε 40, αλλά… 140 ράντζα και φορεία με ισάριθμους ασθενείς παρατάχθηκαν στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος την περασμένη Τρίτη και συνεχίζουν να βρίσκονται παραταγμένα.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: έγιναν στην τελευταία εφημερία 230 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν όχι σε κλίνες αλλά σε ράντζα!

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο έχει συνεχώς υπερπληρότητα έως  και 130%.  Η μεγάλη ροή ασθενών προς το «Αττικόν» αποτυπώνει μεν την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στις πανεπιστημιακές κλινικές αλλά και τις κλινικές του ΕΣΥ, την ίδια ώρα, όμως επιβαρύνει δραματικά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Το σύνηθες είναι, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, σε κάθε εφημερία οι νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και των 40 κλινών να δέχονται τουλάχιστον 60 ασθενείς.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Αττικόν» καταγγέλλουν  «για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους» και δηλώνουν αποφασισμένοι «να παλέψουμε για να γίνει το ΑΤΤΙΚΟ ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, μιας πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι» καταλήγουν.

Υπογραμμίζουν πως για το πρόβλημα με τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό: «Το πρόβλημα είναι συνέπεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του όμορου νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου εκτιμώντας ότι έτσι θα μετακυλιστεί μέρος του βάρους των ασθενών από το «Αττικόν» αλλά και  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του νοσοκομείου (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



NEO ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ


Ο Τρύφων Αλεξιάδης, αποκάλυψε πως τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο σύστημα μέσα στον Σεπτέμβριο και οι δόσεις θα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου

Νέο βαρύ κτύπημα επιφυλάσσει για τους Έλληνες φορολογούμενους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2016 σε μόλις τέσσερις δόσεις, παρ' ότι είναι γνωστό πως υπάρχει η δυνατότητα των έξι δόσεων, ώστε να διανεμηθούν ομαλότερα τα βάρη.

Την αποκάλυψη των σχεδίων της κυβέρνησης έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με δηλώσεις του στον Real FM. Τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο σύστημα τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η καταβολή της πρώτης δόσης από το τέλος του ίδιου μήνα.

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2015, καλούσε τους πολίτες να μην τον πληρώνουν, δίνοντας την υπόσχεση πως θα τον καταργήσει, αλλά μειώνει και τις δόσεις από έξι μηνιαίες, ή τρεις διμηνιαίες, σε τέσσερις μηνιαίες, με σκοπό προφανώς να εισπράξει νωρίτερα τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».



ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο... ΚΟΦΤΗΣ


Μισθοί του Δημοσίου και συντάξεις βρίσκονται στο στόχαστρο του κόφτη από το 2017, σε περίπτωση που η εκτέλεση του προϋπολογισμού υστερήσει έναντι του στόχου, όπως γίνεται πλέον σαφές και από το Τεχνικό Μνημόνιο, το οποίο ανήρτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Διαδίκτυο.

Ειδικότερα, οι περικοπές θα προέρχονται:

Από τις συντάξεις κατά 15%
Από μισθούς και αποδοχές κατά 45%
Από καταναλωτικές δαπάνες κατά 19,3%.
Πώς θα κοπούν μισθοί και συντάξεις

Μάλιστα, η Κομισιόν στο τεχνικό αυτό κείμενο, το οποίο συνοδεύει το αναθεωρημένο Μνημόνιο της πρώτης αξιολόγησης, δίνει οδηγίες στην κυβέρνηση πως να υπολογίζει την εξοικονόμηση από τις συγκεκριμένες περικοπές δαπανών σε περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη.

Οπως επισημαίνει, πρέπει να συνυπολογίζεται η αρνητική επίδραση που έχουν στα φορολογικά έσοδα και στις ασφαλιστικές εισφορές. Ετσι από την περικοπή των μισθών η εξοικονόμηση για τον προϋπολογισμό είναι κατά 45% χαμηλότερη, αφού θα υπάρχει απώλεια φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών. Με άλλα λόγια, για 100 ευρώ περικοπής μισθών η εξοικονόμηση θα είναι μόνο 55 ευρώ. Στις συντάξεις η απώλεια περιορίζεται, σύμφωνα με τους ίδιους προϋπολογισμούς, στο 15%.

Οι περικοπές δαπανών που αφορούν αγαθά και υπηρεσίες συνεπάγονται απώλεια εσόδων 19,3% ενώ άλλες κατηγορίες δαπανών δεν συνεπάγονται απώλειες. Οι δαπάνες που δεν αφορούν μισθούς και συντάξεις, εξάλλου, δεν μπορούν να περικοπούν κατά περισσότερο από 5% επομένως μισθοί και συντάξεις μπαίνουν υποχρεωτικά στο κάδρο. Ολα αυτά θα συμβούν, βεβαίως, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού του 2016 για πρωτογενές πλεόνασμα του 0,5% του ΑΕΠ (ή του 2017 για 1,75% του ΑΕΠ και του 2018 για 3,5% του ΑΕΠ).

Συγκεκριμένα στο μνημόνιο περιγράφονται αναλυτικά οι δαπάνες που θα περικοπούν και ορίζεται ότι οι περικοπές μπορούν να φτάσουν στην τριετία 2017-2019 στο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ στη συμφωνία δίνεται περιθώριο αποκλίσεων 0,2% λόγω του προσφυγικού.

Στο στόχαστρο όσοι χρωστούν στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία -Ερχονται κατασχέσεις

Οπως προκύπτει από το Τεχνικό κείμενο, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανέλαβαν τη δέσμευση να πετύχουν πολύ συγκεκριμένους και φιλόδοξους στόχους, εξαντλώντας την αυστηρότητα τους.

Οι αριθμοί- που μυρίζουν καταιγίδα κατασχέσεων από χιλιόμετρα- μιλάνε από μόνοι τους:

Είσπραξη 1,730 δις ως το Σεπτέμβριο και 2,050 δις ως το Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές
Είσπραξη του 21% ως το Σεπτέμβριο και του 23% ως το Δεκέμβριο των νέων οφειλών
Είσπραξη 450 εκατ ως το Σεπτέμβριο και 600 εκατ ως το Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφείλετες
Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% το Σεπτέμβριο και στο 81,5% το Δεκέμβριο
Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως το Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου
Είσπραξη το ΚΕΑΟ 563 εκατ από ασφαλιστικές οφειλές ως το Σεπτέμβριο και 750 εκατ ως το Δεκέμβριο
Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρσι).
Σημειωτέον ότι εκκρεμεί η δημοσιοποίηση της νέας λίστας των μεγάλων οφειλετών (πάνω από 150.000 ευρώ), η οποία αν και ήταν βασικό παραδοτέο του Ιουνίου, δεν έχει ανέβει ακόμα στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΔΕ.



Πηγή: www.iefimerida.gr

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Επιστροφή στην καθημερινότητα, έστω και για ένα εικοσιτετράωρο, για τον πρωθυπουργό καθώς μετά την επιστροφή του από την Κίνα αναχωρεί και πάλι για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκινάει αύριο στη Βαρσοβία, παρουσία των αρχηγών κρατών των μελών του Οργανισμού.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται εντός της ημέρας να έχει «κλειστές» συσκέψεις με τους εξ’ απορρήτων συνεργάτες του, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση αλλά και ανταλλαγή απόψεων τόσο για τα ανοιχτά ζητήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, αλλά και για τα επόμενα βήματα σε επίπεδο σχεδιασμού.

Αγωνία για τους «200»
Ο εκλογικός νόμος παραμένει ένα από τα βασικά θέματα στην πολιτική σκακιέρα. Σήμερα, ξεκινάει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, έχοντας διχάσει ήδη τα κόμματα.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο-τύποις- δείχνουν να παραμένουν αισιόδοξοι. Μέχρι την ώρα που θα έρθει άλλωστε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο, μεσολαβεί αρκετός χρόνος για να καθορίσουν όλοι την τελική τους στάση. Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι για τους ίδιους η εν λόγω πρωτοβουλία είναι κέρδος ούτως ή άλλως. «Μείναμε πιστοί στην υλοποίηση μία πάγιας δέσμευσης για τηνΑριστερά», φροντίζουν να θυμίζουν. Εξ’ αυτού του λόγου, η γραμμή είναι αποφεύγονται οι  υψηλοί τόνοι στις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και στελεχών.

Μένει ωστόσο να φανεί, αν θα υπάρξουν μέχρι το τέλος Κοινοβουλευτικές εκπλήξεις ή και τυχόν διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. Μέχρι στιγμής, στηρίζουν η Ένωση Κεντρώων και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το ΚΚΕ θα στηρίξει την ψήφο στα 17 και την κατάργηση του μπόνους. Ακόμα όμως κι αν συνυπολογίσει κανείς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και ενδεχομένως τη στήριξη των κκ Παναγούλη και Νικολόπουλου, τα νούμερα είναι και πάλι οριακά, αγγίζοντας τους 198.

Γκρίνιες για το ΕΚΑΣ-χαμένοι στα ισοδύναμα
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αρχίζει και νιώθει στο πετσί της τις παρενέργειες του μνημονιακού προγράμματος. Για να διαχειριστεί δε το πρόβλημα επικοινωνιακά και να μετριάσει τη δυσαρέσκεια των συνταξιούχων, ανασύρει τη γνωστή αφήγηση περί ισοδύναμων.

Κατόπιν εορτής άλλωστε, ο υπουργός εργασίας Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για αντισταθμιστικά μέτρα που αφορούν σε επιδότηση των λογαριασμών στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ ή τον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να στηριχθούν οι συνταξιούχοι που χάνουν το ΕΚΑΣ. Εντωμεταξύ, περίσσεψε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής η γκρίνια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι τελευταίοι γίνονται δέκτες παραπόνων.



Πηγή: IEFIMERIDA.GR

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :