Random Posts

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ανάκληση συμπληρώματος - 86 δις το κόστος της ...διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ

Σε ανάκληση παρτίδων συμπληρώματος διατροφής προχώρησε ο ΕΟΦ.

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής με το όνομα«Mr. Hyde», την ανάκληση παρτίδων του οποίου αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), λόγω παρουσίας μη εγκεκριμένων ουσιών.
Οι συγκεκριμένες παρτίδες που ανακαλούνται είναι οι εξής:

1. A105220815, με ημερομηνία λήξης 8/2017, γεύση Cherry bomb, 2. A105890815 με ημερομηνία λήξης 9/2017, γεύση Green apple, 3. 133860315 με ημερομηνία λήξης 4/2017 και γεύση Orange burst, 4. A102900615 με ημερομηνία λήξης 6/2017 και γεύση Berry blast, 5. A105200815 με ημερομηνία λήξης 8/2017, γεύση Fruit punch, 6. A105180815 με ημερομηνία λήξης 8/2017 και γεύση Watermelon, 7. 05356031215 με ημερομηνία λήξης 11/2018 και γεύση Cherry bomb, 8. 05358011215 με ημερομηνία λήξης 11/2018 και γεύση Green apple, 9. 05350021215 με ημερομηνία λήξης 11/2018 και γεύση Berry blast, 10. A106241115 με ημερομηνία λήξης 12/2017 και γεύση Fruit punch, 11. 05350011215 με ημερομηνία λήξης 11/2018 και γεύση Watermelon, 12. A109360116 με ημερομηνία λήξης 1/2019 και γεύση Mango passion fruit, 13. A108361215 με ημερομηνία λήξης 12/2017 και γεύση Cotton candy, 14. A108341215 με ημερομηνία λήξης 12/2017 και γεύση Blue razz.

Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής παράγεται στις ΗΠΑ και διανεμήθηκε από την SDF SA, Πολωνίας. Η παρούσα απόφαση, αναφέρει ο ΕΟΦ, αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.


Πηγή: www.iefimerida.gr



ΧΑΘΗΚΑΝ 86 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


«Έκανα ήπια προσέγγιση όταν είπα για 86 δισ. ευρώ κόστος από την πρώτη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στη Βουλή - Εξήγησε πώς εξανεμίστηκαν οι θυσίες των Ελλήνων και η χώρα γύρισε τουλάχιστον δύο χρόνια πίσω
Τις ολέθριες συνέπειες των ενεργειών της κυβέρνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 επισήμανε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οδήγησαν στο 3ο Μνημόνιο, «που δεν το ήθελε κανείς», και σε κόστος για τους Έλληνες φορολογουμένους, που με «ήπιες προσεγγίσεις» φθάνουν τα 86 δισ. ευρώ.
«Όταν μίλησα για τα 86 δισ. ευρώ κόστος έκανα ήπια προσέγγιση» είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πραγματικός λογαριασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Στην πράξη, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η πολιτική της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξανέμισε τις δημοσιονομικές θυσίες των Ελλήνων και οδήγησε τη χώρα τουλάχιστον δύο χρόνια πίσω.
«Το 2014 είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρωτογενές πλεόνασμα και έξοδο στις αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «σήμερα οι προϋποθέσεις αρχίζουν να γίνονται και πάλι θετικές. Υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2015, που δοκιμάστηκε διαφορετική μορφή διαπραγμάτευσης, που δεν απέδωσε και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι θετικό ότι η κυβέρνηση έκανε αυτή την στροφή».
Ειδικότερα για το κόστος της πρώτης διαπραγμάτευσης, είπε: «Έκανα ήπια προσέγγιση όταν είπα για 86 δισ. ευρώ. Το 3ο Μνημόνιο δεν το ήθελε κανείς. Ότι οδηγηθήκαμε σε 3ο Μνημόνιο, capital controls και εκροή καταθέσεων αποτελεί μεγάλο κόστος».
Παράλληλα, επικαλέστηκε έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, στην οποία, όπως είπε, οι καμπύλες μείωσης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα απείχαν κατά 30% μεταξύ 2015 και 2016.
Πρόσθεσε, δε, ότι «ότι το κόστος δεν είναι μόνιμο και θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται τώρα είναι θετική. Χαίρομαι ότι η κυβέρνηση σταμάτησε αυτή τη διαπραγμάτευση που έκανε το 2015. Τα 86 δισ. ευρώ του 3ου Μνημονίου προσεγγίζουν το πραγματικό κόστος... Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι πως στην πάροδο των ετών θα μειώσουμε αυτό το κόστος. Πρέπει να ακολουθήσουμε προοπτικές για αύξηση της ανάπτυξης».
Πάντως, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ενεργοποίηση του «κόφτη» εντός του 2017, εκτιμώντας μάλιστα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ίσως είναι και διπλάσιο του στόχου.
«Η ΤτΕ εκτιμά πως όχι μόνο θα φτάσουμε το στόχο πλεονάσματος του 0,5%, αλλά ίσως το διπλασιάσουμε, αρκεί να μην καθυστερήσουμε το κλείσιμο αξιολόγησης» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χρήστου Μαντά (ΣΥΡΙΖΑ) που εκφράζει και τις ανησυχίες της κυβέρνησης περι κινδύνου αφελληνισμού των τραπεζών , υπογράμμισε: «Δεν συμμερίζομαι καθόλου όσα λέγονται περι αφελληνισμού των τραπεζών. Είναι ευκαιρία να μπουν καλύτερα στελέχη. Με τις αλλαγές θωρακίζεται ο τραπεζικός κλάδος και ενισχύονται οι προοπτικές ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος», για να προσθέσει σε άλλο σημείο, αναφερόμενος και στην υπόθεση Μαρινόπουλου: «Οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φυσικά υπήρχε κρίση. Όμως, τόσο οι τράπεζες όσο και οι επιχειρηματίες πρέπει να δουν σοβαρά αυτό το πρόβλημα».
»Ένας από τους λόγους που οι τράπεζες χρειάζονται καλούς επαγγελματίες είναι και αυτός και πρέπει να σπάσει ο ομφάλιος λώρος. Δεν αντιλαμβάνομαι τα περι αφελληνισμού. Αντί να μιλάμε περι αφελληνισμού πρέπει να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ξένα funds να έρθουν να βάλουν ρευστότητα, να βάλουν τα χρήματά τους και μαζί να εξυγιάνουμε τις επιχειρήσεις. Αν πετύχει, θα κερδίσουμε όλοι. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει και όχι ο αφελληνισμός που δεν υπάρχει. Σε μια επιχείρηση που χρειάζεται εξυγίανση και οι τράπεζες και επενδυτές  κρίνουν ότι μπορεί να σωθεί και βάζουν χρήματα ο επιχειρηματίας θα πρέπει να συναινέσει ή να φύγει».
Σημείωσε, δε, ότι ο ίδιος δεν θωρεί «κοράκια» τα επενδυτικά funds, ενώ παραδέχθηκε ότι «σήμερα είμαστε στο βάθος της ύφεσης. Οι διεθνείς συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών, για να ανακτηθούν τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
Επίσης, απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς για το περίφημο «Plan X», σημειώνοντας πως, είτε ισχύουν όσα γράφονται είτε αποτελούν «ματαιότητες του συγγραφέα», η ΤτΕ είχε λάβει τα μέτρα της.
Τέλος, σημείωσε ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης υπήρξε επιστροφή καταθέσεων δύο δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ


Με τα ΜΜΕ αλλά και τους διαδηλωτές τα έβαλε ο Παύλος Πολάκης, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη, η οποία είχε διακοπεί μετά από γιουχαΐσματα διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά των Μνημονίων.
Μετά την επεισοδιακή διακοπή της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Δευτέρας, στην οποία ομιλητές ήταν ο Γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, και οι δύο ξέσπασαν κατά... πάντων:
«Όσοι διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο παίζουν το παιχνίδι της διαπλοκής, της δεξιάς και των ΜΜΕ» είπε ο κ. Ρήγας, ενώ ο κ. Πολάκης από την πλευρά του είπε ότι «είναι λυπηρό μέλη αριστερών οργανώσεων να κάνουν αντισυγκεντρώσεις, για να τους "πάρουν και τα κανάλια", ενώ ρίχνουν νερό στο μύλο του Μητσοτάκη και ενός συστήματος που θα ψυχορραγήσει και θα ψοφήσει».

Οσο για τα ΜΜΕ, ο Π. Πολάκης επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα»
Αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων υπερασπιζόμενος την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση προς ορισμένα ΜΜΕ με βαριές εκφράσεις.
Ο κ. Πολάκης, αναφέρομενος στην ψήφιση του παράλληλου προγράμματος, καθώς και στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, εκανε λόγο για την θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχει την ενημέρωση.
«Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός. Όποιος πληρώσει περισσότερα θα πάρει την άδεια και με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, εργασιακά, κλπ.. Θέλει κάποιος να κάνει κριτική στην κυβέρνηση; Εμείς λέμε «βεβαίως», αλλά θα πληρώσει (για την άδεια)» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Μιλώντας για ορισμένα ΜΜΕ για τα οποία επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα της διαπλοκής», προσθέτοντας πως «δεν τον παίρνω πίσω», υποστήριξε πως «αν λείπει μια γάζα από κάποιο νοσοκομείο» μεγαλοποιούν το γεγονός και αποσιωπούν το ότι το σύστημα Υγείας έχει στελεχωθεί με «1200 επικουρικούς, 380 από παλαιότερες προκηρύξεις, έχουν εγκριθεί πιστώσεις για άλλους 280 από παλαιότερες προκηρύξεις, τον τελευταίο μήνα έχουν προκηρυχθεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών, αρχίζουν και έρχονται οι 985 του Νοεμβρίου, ενώ αρχίζουν και υπογράφονται τα απαραίτητα για την στελέχωση 100 κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας».
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ διεκόπη για λίγα λεπτά στην αρχή της, καθώς υπήρξαν φραστικά επεισόδια μελών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της «Επιτροπής ενάντια στα μνημόνια» που πραγματοποίησαν πορεία στην πλ. Ν. Σμύρνης, στον χώρο της συγκέντρωσης.



Πηγή: www.iefimerida.gr



ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Και τι δεν ζητούν οι δανειστές: πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τη διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά
Οι προειδοποιητικές βολές που ανταλλάσσουν το υπουργείο Εργασίας και ΔΝΤ γύρω από τα εργασιακά προοιωνίζονται ένα καυτό φθινόπωρο για την κυβέρνηση.
Η δεύτερη αξιολόγηση, την οποία η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει μέσα στον προσεχή Οκτώβριο, περιλαμβάνει τα εργασιακά, για τα οποία το ΔΝΤ όπως έδειξε με την πρόσφατη έκθεσή του έχει άγριες διαθέσεις. Σύμφωνα με την κυβερνητική διαρροή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος προφανώς στις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, είπε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν δεκτά καθώς οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει είναι πολύ σκληρές.
Η ΝΔ από την πλευρά της συνδέει την επικείμενη δεύτερη αξιολόγηση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και με την αλλαγή που επιχειρεί η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να φορέσει ξανά την φουστανέλα και να επιχειρήσει ηρωική έξοδο με αφορμή την σύγκρουση για τα εργασιακά το φθινόπωρο. Σε αυτό το ενδεχόμενο αποδίδει την σπουδή της να περάσει τώρα τον εκλογικό νόμο, κάτι που δεν έκανε πέρυσι, ενώ θα μπορούσε να περιμένει ένα εξάμηνο.
Προς το παρόν η κυβέρνηση απάντησε δια του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος απέρριψε τις προτάσεις του ΔΝΤ και είπε ότι στο τραπέζι είναι μόνο οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος. Το ΔΝΤ στον κατάλογό του έχει όλο το φάσμα, από την περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την μη επαναφορά της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και φυσικά την πλήρη κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου, με την αλλαγή του τρόπου λήψης της απόφασης για απεργία με την συμμετοχή των εργαζομένων και με την καθιέρωση του δικαιώματος της ανταπεργίας για τους εργοδότες. Πρόκειται για συνολική κατάργηση όσων δικαιωμάτων έχουν περισωθεί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Ενδεχόμενη υλοποίησή τους θα στερήσει το φύλλο συκής που έχει απομείνει στην «αριστερή κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κατρούγκαλος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η τακτική του ΔΝΤ επιδιώκει, τη γενίκευση της εργασιακής ζούγκλας. Σκοπεύουμε να απομονώσουμε τον ακραίο παίκτη του νεοφιλελευθερισμού...με την διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου και την ενίσχυση των διεθνών στηριγμάτων της χώρας στην Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα συναντώνται με πρωτοβουλία του υπουργείου οι κοινωνικοί εταίροι, όσοι υπογράφουν δηλαδή την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την διαμόρφωση κοινής θέσης απέναντι στις προτάσεις νέας απορρύθμισης.

Σε διεθνές επίπεδο η κυβέρνηση αναζητά ερείσματα, στον ΟΟΣΑ, στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ακόμη και στην ευρωπαϊκή επιτροπή, επικαλούμενη τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στην Ευρώπη.

Το επιχείρημα είναι αμφίβολο καθώς από την ΕΕ η Ελλάδα θεωρείται ειδική ζώνη λόγω της υπαγωγής της στις συμφωνίες των μνημονίων, όπου εναπόκειται στην κρατική αρχή η εναρμόνιση με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή η εξαίρεση από το κοινοτικό δίκαιο. Παράλληλα η ευρωπαϊκή αριστερά, στην οποία ακόμη τυπικά εντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι «οι λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές που επικαλείται και η πρόταση Γιούνκερ, υποβιβάζουν τον ρόλο του κοινοβουλίου, μειώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και εν τέλει οδηγούν σε μειώσεις μισθών».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το θέμα με την συνήθη τακτική του, όπως ανέφερε σε ομιλία του ο γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας, θα δώσει μάχη, περίπου όπως έπραξε με τις συντάξεις που δεν θα κόβονταν και τώρα οι συνταξιούχοι τις ψάχνουν ή με το ΕΚΑΣ. Με τα εργασιακά βέβαια υπάρχει ένα επιπλέον θέμα, με την κατάργηση των προνομίων των συνδικαλιστών, θίγεται ένα σημαντικό στρώμα που αποτελούν ψηφοφόρους και στυλοβάτες του ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :