Random Posts

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

....Και στο βάθος η δεύτερη αξιολόγηση

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Σημαντικά εμπόδια καλείται να υπερπηδήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης και παρά τις προσπάθειες για αλλαγή «ατζέντας», τα εργασιακά αποτελούν για την ηγεσία μόνιμο… πονοκέφαλο.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν επικίνδυνα  αν και εφόσον το Ταμείο επιμείνει στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Γι’ αυτό και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το κακό σενάριο να μην μετατραπεί σε εφιάλτη και βρεθούν προ τετελεσμένων καταστάσεων.

Διόλου τυχαία,  ο κ. Τσίπρας χτύπησε χθες για πρώτη φορά δημόσια καμπανάκι κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο της Κομισιόν. «Ακούγονται απόψεις από την πλευρά των πιστωτών που προσκρούουν στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο-εργασιακό και κοινωνικό» είπε, φωτογραφίζοντας τις θέσεις του ΔΝΤ και έσπευσε να στείλει το μήνυμα ότι «η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν μπορεί να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας».

Λίγο αργότερα από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ προσκάλεσε τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν στο διάλογο για τη  βελτίωση και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα για τη στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στις σκληρές, όπως αναμένονται, διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, χαρακτηρίζοντας  «μονομερή, ακραία νεοφιλελεύθερης προσέγγισης την εμμονή στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας που είναι σε τελευταία ανάλυση αντιπαραγωγική».

Μηνύματα, όμως έστειλε και ο πρόεδρος της ευρωπαικής επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στους κοινωνικούς φορείς στα γραφεία της ΟΚΕ. Μεταξύ άλλων ο κ. Γιούνκερ έριξε βέλη κατά του ΔΝΤ λέγοντας ότι δεν είναι ειδικό σε κοινωνικά θέματα και ότι τέτοιους είδους διαπραγματεύσεις έχουν πολιτική χροιά. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι είναι δεν είναι υπέρ των ομαδικών απολύσεων, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα στηρίξει την όποια συμφωνία υπογράψουν οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα, υπό τον όρο ότι θα συμφωνήσουν.

«Ανασυγκροτούμε συμμαχίες»

Κύκλοι της κυβέρνησης θύμιζαν στο iefimerida.gr ότι «ανασυγκροτούμε τις συμμαχίες μας για τη δεύτερη αξιολόγηση» και εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τη στάση Γιούνκερ, λέγοντας ότι τάχθηκε ανοικτά υπέρ της κυβέρνησης.

«Έχεις δίκιο, δεν μπορεί το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων να καθορίζεται μονομερώς από τους εργοδότες», φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους. Ακόμη, οι ίδιες πηγές, σχολιάζουν ότι τόσο το ILO όσο και η Επιτροπή Εργασιακών του ευρωκοινοβουλίου θα παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις.

Μετά και τα δημοσιεύματα που είχαν δει χθες το φως της δημοσιότητας, πάντως, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε ότι στην ατζέντα βρίσκονται η κατάργηση των τριετιών που προσαυξάνουν τον κατώτατο μισθό.

Ποια θέματα βρίσκονται στην ατζέντα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης χθες στο υπουργείο Εργασίας της επιτροπής εμπειρογνωμονων, τα μέλη της επιβεβαιώσαν ότι τα θέματα που εξετάζονται προκειμένου η χώρα να ευθυγραμμιστεί με τις βέλτιστες ευρωπαικές πρακτικές είναι τα εξής:

 το καθεστώς ομαδικών απολύσεων,
οι συλλογικές διαπραγματεύσεις,
το lock out,
ο απεργιακός νόμος και
οι συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Με «όπλο» την απλή αναλογική

Με φόντο τα παραπάνω, η κυβέρνηση σπεύδει να φέρει τον νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος θα έχει ως βάση την απλή αναλογική, καθώς μένει να διευκρινιστεί το θέμα του μπόνους.

Κυβερνητικά στελέχη απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι πρόκειται για «πάγιο αίτημα και κύρια δέσμευση της Αριστεράς» και ξεκαθαρίζουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουν. Σε δεύτερο επίπεδο πάντως, η εν λόγω στρατηγική αποτελεί εκ των πραγμάτων «όπλο» μπροστά σε ένα τυχόν εκλογικό αιφνιδιασμό κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων το φθινόπωρο.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι αλλαγές που θα πρέπει να νομοθετηθούν στα εργασιακά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την καταβολή της επόμενης δόσης και για άλλη μια φορά θα παιχτεί ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα στις δυο πλευρές.



Πηγή: www.iefimerida.gr

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Αν και τα 20 αεροπλάνα ξεκίνησαν από νωρίς τις ρίψεις νερού το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου παραμένει ανεξέλεγκτο - Βοήθεια στέλνει η Τουρκία - Μόνο αν ενταχθεί στο σχεδιασμό της Κύπρου, απαντά ο Αναστασιάδης

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται για τέταρτη ημέρα η Κύπρος καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και τη συνδρομή ευρωπαϊκών χωρών με πτητικά μέσα τα μέτωπα που καίνε στο όρος Τρόοδος δεν έχουν ακόμα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Συνολικά αυτή τη στιγμή στο νησί επιχειρούν 20 πτητικά μέσα από τη Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βρετανία, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Πάντως οι κυπριακές αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία τους οτι μέχρι το μεσημέρι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο αφού μοναδικό ουσιαστικό μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει η Ασίνου.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας μαζί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Παρά πάντως τη σχετική αισιοδοξία οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης παραμένουν εκτός των περιοχών που έχουν πληγεί για λόγους ασφαλείας όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό  ΠΟΛΙΤΗΣ 107,6 ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.



Η χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών


Οι διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών δήλωσαν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15.000 στρέμματα πευκοδάσους. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται και για τον λόγο ότι η ίδια η πυρκαγιά δημιουργεί ρεύματα αέρος.

Προσφέρει βοήθεια και η Τουρκία


Δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος είναι έτοιμα με διαταγές του Τούρκου Πρωθυπουργού να πετάξουν στην Κύπρο για να προσφέρουν βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα, ανακοίνωσε ο υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας Βεϊσέλ Έρογλου.

Με γραπτή του ανακοίνωση το Τούρκος Υπουργός αναφέρει ότι τα δύο ελικόπτερα βρίσκονται στις περιοχές Άναμουρ και Σιλιφκε της Μερσίνας και το αεροσκάφος στην Αττάλεια. Προστίθεται ότι στην περίπτωση που υπάρξει αίτημα, θα πετάξουν αμέσως για να παρέμβουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Βεϊσέλ Έρογλου αναφέρει ότι η Τουρκία είναι από τις πιο ισχυρές και υψηλής τεχνολογίας χώρες στον τομέα της κατάσβεσης πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι μερικές φορές οι γειτονικές χώρες ζητούν βοήθεια από την Τουρκία για την κατάσβεση πυρκαγιών και η Τουρκία ανταποκρίνεται.

"Επειδή τα δάση είναι κοινή ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας. Αυτά τα δάση είμαστε υποχρεωμένοι να τα παραδώσουμε στις γενιές του μέλλοντος", ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια στην Αφρική, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία. "Εμείς πάντοτε είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για την κατάσβεση πυρκαγιών στις γειτονικές χώρες. Παλαιότερα είχαμε προσφέρει βοήθεια και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ, τη Λιβύη και τη Βουλγαρία. Δεν θα αποφύγουμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα από τη νότια Κύπρο", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Αναστασιάδης: Αποδέχομαι τη βοήθεια της Τουρκιάς αν αυτή ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό της Κύπρου


Απάντηση στη προσφορά της Τουρκίας για να βοηθήσει στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Κύπρο έδωσε πριν από λίγο ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Με ανάρτηση του στο Facebook ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε  πως «αποδέχεται την τουρκική βοήθεια, νοουμένου ότι αυτή θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Την πρόταση μετέφερε και τηλεφωνικώς στον κ. Αναστασιάδη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ


«Η ζωή μοιράζει δύσκολα χαρτιά στους ανθρώπους, μέχρι εκεί άντεξε ο πατέρας μου» δηλώνει στο protothema.gr o 43χρονος γιος του 85χρονου

«Είχα μιλήσει και με τους δύο το προηγούμενο βράδυ, δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό», λέει συγκλονισμένος στο protothema.gr o μικρότερος γιος του 85χρονου που πυροβόλησε τον μεγαλύτερο γιο του -που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα- και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης, όταν ένας κάτοικος από το Βραχάτι Κορινθίας ενημέρωσε την αστυνομία ότι άκουσε πυροβολισμούς από διπλανό σπίτι.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η αστυνομία όπου εντόπισε νεκρούς πατέρα και γιο, ο ένας κείτονταν στην αυλή με το περίστροφο δίπλα του και ο άλλος στο εσωτερικό του σπιτιού όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία.

«Το τι έχει συμβεί μέσα σε ένα σπίτι, όσο θλιβερό, όσο άσχημο και να είναι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, γιατί τη… ζημιά αυτή τη στιγμή τη φορτώνομαι εγώ», λέει ο 43χρονος γιος του παιδοκτόνου και αυτόχειρα, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή υποψία ότι ο πατέρας του θα έγραφε τον επίλογο αυτού του οικογενειακού δράματος με αίμα.

«Μη πιστεύετε ότι αν έφτασε ο πατέρας μου σε αυτό το σημείο το έκανε ελαφρά τη καρδία. Δεν σκοτώνει κανείς το παιδί του έτσι για πλάκα. Προφανώς αν μου έλεγε κάτι θα τον εμπόδιζα, θα κατέβαινα κάτω. Μου το άφησε να το διαβάσω την άλλη ημέρα», λέει τονίζοντας παράλληλα πως ο πατέρας του μπορεί να είχε σοβαρά προβλήματα υγείας όμως δεν ήταν ψυχοπαθής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ήταν 40 χρόνια στην πολεμική αεροπορία και 20 χρόνια δούλευε στην Ολυμπιακή. Έπαιρνε τις ψυχές 300 ανθρώπων κάθε ημέρα στα χέρια του. Δεν είχε άγχος, πίστευε στον εαυτό του. Το άγχος το απέκτησε τώρα με τα μνημόνια. Ήταν ταλαιπωρημένη η υγεία του αλλά και η ψυχολογία του. Δεν ήταν ψυχοπαθής ο πατέρας μου. Ο αδερφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα 30 χρόνια. Το αντιμετωπίσαμε όπως μπορούσαμε ως οικογένεια».

Ο 49χρονος ακολουθούσε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και πριν ενάμιση χρόνο κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αττικής.

«Ζήσανε δύσκολή ζωή, είναι δύσκολες οι ψυχικές ασθένειες, ταλαιπωρούνε οικογένειες», λέει χαρακτηριστικά ο 43χρονος και εξηγεί παράλληλα πως: «Καβγάδες γίνονταν αλλά εγώ δεν ήμουν παρών συνεχώς για να ξέρω σε τι έκταση. Περισσότερο φραστικά ήταν τα επεισόδια».

Το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε σε ένα κομοδίνο, δείχνει ότι ο 85χρονος είχε πάρει την απόφασή να δώσει με τα ίδια του τα χέρια τέλος στα βάσανά του και στο δράμα του 49χρονου γιου του ενώ ταυτόχρονα, ήθελε να γλιτώσει το μικρότερο παιδί του από τα προβλήματα που πιθανώς θα του δημιουργούσε ο αδελφός του.

«Μου άφησε σημείωμα, μου έγραφε ότι θα αρρωστήσω και εγώ από τη στεναχώρια μου στο τέλος».

Σε άλλο σημείο του σπιτιού, όπου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος βρέθηκε άλλο ένα σημείωμα, στο οποίο ο τραγικός πατέρας ανέφερε ότι άφηνε στον μικρότερο γιο του ένα χρηματικό ποσό για να τα βγάλει πέρα από εδώ και πέρα.

«Η ζωή μοιράζει δύσκολα χαρτιά στους ανθρώπους και έχουν κάποια βάρη, μέχρι εκεί άντεξε ο άνθρωπος κι αυτό αποφάσισε να κάνει μέσα σε μία δύσκολη νύχτα», κατέληξε ο 43χρονος.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ


Για «διαφθορά συνειδήσεων, όχι μόνο της πολιτικής, αλλά και ενός μέρους της επιχειρηματικής τάξης», μίλησε  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ - Οι πέντε δεσμεύσεις που ανέλαβε και οι πέντε απαιτήσεις που προέβαλε

Την αντίθεση του στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμερίζοντας ευθύνες για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και στους εγχώριους επιχειρηματίες, τους οποίους κάλεσε, μεταξύ άλλων, να επαναπατρίσουν επαρκή κεφάλαια για την κεφαλαιουχική ενίσχυση των επιχειρήσεών τους.

«Δυστυχώς, τα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας διέφθειραν συνειδήσεις, όχι μόνο της πολιτικής, αλλά και ενός μέρους της επιχειρηματικής τάξης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε ομιλία του προς την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

«Σε ένα σφιχταγκαλιασμένο ταγκό ενός συχνά κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματίες υπονόμευσαν  την παραγωγική βάση της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Οι πολιτικοί παρασύρθηκαν από τις ιδεοληψίες του κρατισμού», είπε και πρόσθεσε: «Οι επιχειρηματίες συχνά μερίμνησαν μόνο για τα συμφέροντα των μετόχων και όχι για τη συνολική ευρωστία της αγοράς».

Όπως είπε, εξαιτίας των όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια «δεν έχει πληγεί μόνο η αξιοπιστία της ελληνικής πολιτικής τάξης», αλλά, αντιθέτως «πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις ως μέρος του προβλήματος και όχι ως μέρος της λύσης».

Ο ίδιος, πάντως, επέμεινε στην άποψη ότι «ανάπτυξη θα έρθει μόνο από επιχειρήσεις διατεθειμένες να επενδύσουν με σκοπό το επιχειρηματικό κέρδος και αναλαμβάνοντας το σχετικό επιχειρηματικό ρίσκο». Και γι΄ αυτό, σημείωσε ότι «μία νέα συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, όπως την οραματίζομαι, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας».

«Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία συλλογικά», συμπλήρωσε, απευθυνόμενος  στους επιχειρηματίες που βρισκόταν στο ακροατήριο. «Να τελειώσουμε με τις συνήθειες του παρελθόντος. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του. Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία. Κι εσείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσετε τη χώρα σας τώρα που σας έχει ανάγκη. Με επενδύσεις».

«Συνολικά, η κοινωνία μας χρειάζεται τη συμφωνία αλήθειας. Πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο, να κατορθώσουμε να αλλάξουμε τη σημερινή στρεβλή εικόνα της χώρας. Να την επαναφέρουμε σε μία τροχιά αισιοδοξίας. Κι από αυτή την ανάπτυξη θα πρέπει όλοι να έχουν μέρισμα», είπε.

«Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης. Και κυρίως, οι νέοι μας θα πρέπει να αποκτήσουν και πάλι τη σιγουριά ότι αυτή η χώρα νοιάζεται για αυτούς», πρόσθεσε.

Πέντε δεσμεύσεις και πέντε απαιτήσεις

Ο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε με έμφαση την επιδίωξη του για μια ξεκάθαρη σχέση με τους επιχειρηματίες. «Θέλω να ξέρετε τι να περιμένετε από εμένα αλλά και τι περιμένω εγώ από εσάς», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι από εκείνον θα πρέπει να περιμένουν τα εξής:

*Πρώτον, ότι θα δίνω με συνέπεια τη μάχη για την εμπέδωση από την κοινωνία ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός προς την ευμάρεια της χώρας.  Μόνο όταν κερδηθεί αυτή η μάχη, η διοίκηση, το Κράτος και η Δικαιοσύνη θα μετατραπούν σε συμμάχους της επιχειρηματικότητας. Μόνο τότε θα αρθούν τα προσκόμματα και τα εμπόδια προς την ιδιωτική οικονομία.

*Δεύτερον, απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η στήριξη των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές.  Ο βασικός δείκτης, που θα καταγράψει την επιτυχία του κυβερνητικού μας έργου θα είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας. Το κυβερνητικό σχήμα θα υπηρετεί συνολικά αυτή την κεντρική προτεραιότητα. Αποκλίσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και διγλωσσία στο ζήτημα αυτό δεν θα επιτραπεί.  Οι επιχειρησιακές θέσεις ευθύνης θα καλυφθούν με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια.  Θα αναζητήσω στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα για να μπολιάσουν την παραγωγή δημόσιας πολιτικής.

*Τρίτον, αντιλαμβάνομαι την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ως την παραγωγή, από το Κράτος, ποιοτικών και ανταγωνιστικά κοστολογημένων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών: παιδεία, υγεία, υποδομές, ενέργεια, χωροταξία, ασφάλεια.  Δεσμεύομαι ότι η εξασφάλιση αυτών των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο αποτελεί πρωταρχικό μου μέλημα. Χρέος μου είναι να σας κάνω τη ζωή πιο εύκολη περιορίζοντας τη ρυθμιστική γραφειοκρατία και μεταθέτοντας ένα μέρος της ευθύνης για τη συμμόρφωση στις επιταγές του νόμου σε εσάς. Ταυτόχρονα είναι χρέος μου να είμαι αυστηρός σε περίπτωση που κάποιος κάνει κατάχρηση αυτής της εμπιστοσύνης.

*Τέταρτον, αντιλαμβάνομαι ως ευθύνη μου απέναντι στην επιχειρηματικότητα, να την προστατέψω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ρυθμιστικές αρχές, Δικαιοσύνη, διοίκηση, το τραπεζικό σύστημα, θα κληθούν από μένα να προφυλάξουν, με αμεροληψία και συνέπεια, τον υγιή ανταγωνισμό. Πρακτικές προνομιακών σχέσεων μέρους της επιχειρηματικής ελίτ με το πολιτικό σύστημα ανήκουν στο παρελθόν. Χρέος του Κράτους είναι η προώθηση της δημόσιας ευημερίας μέσα από την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας συνολικά.  Δεν είναι δουλειά μας η επιλογή εθνικών πρωταθλητών, συχνά με αμφίβολα κριτήρια. Τους εθνικούς πρωταθλητές, τους αναδεικνύει η ίδια η αγορά. Και

*Πέμπτο, θα δώσω ειδικό βάρος στη στήριξη της  νέας επιχειρηματικότητας.  Η κρίση επαναπροσδιόρισε κίνητρα και προτεραιότητες και απελευθέρωσε ένα κύμα επιχειρηματικής δημιουργικότητας. Οι νέοι επιχειρηματίες παλεύουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και αναλαμβάνουν συχνά δυσανάλογα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο. Χρειάζονται ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης με οριζόντιες πολιτικές στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας.

Αντιστοίχως συνέχισε ότι περιμένει από τους επιχειρηματίες τα ακόλουθα:

-Πρώτον, να επενδύσετε στο μέλλον του τόπου μας. Να κάνετε πράξη τις ορθές αναλύσεις των επιχειρηματικών μας συμβούλων για τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας.  Να βάλετε να κεφάλαια που διαθέτετε εντός και εκτός Ελλάδας να δουλέψουν προς όφελος και δικό σας αλλά και της χώρας. Αναμένω να επαναπατρίσετε επαρκή κεφάλαια για την κεφαλαιουχική ενίσχυση των επιχειρήσεών σας και αν αυτά δεν επαρκούν να τα αναζητήσετε από το διεθνές επενδυτικό κοινό.

-Δεύτερον, να επενδύσετε σε συλλογικά σας όργανα όπως ο ΣΕΒ, ακόμη περισσότερους πόρους για την εξειδίκευση και προώθηση των θεσμικών και διοικητικών παρεμβάσεων που είναι απαραίτητες για την επιτυχία σας. Η Πολιτεία χρειάζεται αξιόπιστους συνομιλητές που θα μπορούν να διαμορφώνουν τεκμηριωμένες προτάσεις.  Δυστυχώς, η δυνατότητα αλλά και οι πόροι που διαθέτει η δημόσια διοίκηση συχνά δεν επαρκούν για την παραγωγή εφαρμοσμένης πολιτικής. Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε αυτό το πεδίο είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς προκαταλήψεις.

-Τρίτον, είναι κρίσιμο μέσα από την αυτορρύθμιση των κλάδων σας να προστατέψετε τον καταναλωτή, αλλά και να θωρακίσετε και να αναβαθμίσετε την εγχώρια και διεθνή φήμη των προϊόντων και υπηρεσιών σας.  Αυτοί οι στόχοι είναι στόχοι και της Πολιτείας.  Η επίτευξη τους όμως εξαρτάται και από την επένδυσή σας στο κοινό καλό του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείστε.

-Τέταρτον, προσδοκώ ότι θα χρησιμοποιήσετε τη σχέση που έχετε με τον καταναλωτή και την Πολιτεία συμβιωτικά όσον αφορά την προστασία και ανάδειξη του ελληνικού περιβάλλοντος. Το περιβάλλον είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και είναι και στο δικό σας χέρι να το προστατέψετε.

-Πέμπτον, αναμένω να επιδείξετε αυξημένη κοινωνική ευθύνη και μέσα από χορηγική δράση να ενισχύσετε δημόσιους και ιδιωτικούς, κοινωφελείς φορείς, σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και ο πολιτισμός, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και, έμμεσα, την εθνική οικονομία.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :