Random Posts

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

NEA METΡΑ ΚΑΙ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Eχοντας στις βαλίτσες του ψηφισμένο το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό όπως όλα δείχνουν, θα ταξιδέψει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, για να πείσει το Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την πυγμή να περάσει και τα πιο επαχθή μέτρα.

Ετσι, έχοντας ήδη λάβει τα μέτρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού, ο κ. Τσακαλώτος θα διαπραγματευτεί τη Δευτέρα το πακέτο των έμμεσων φόρων που φθάνουν τα 1,3 με 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ αλλά και να συζητήσει για το προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητά επίμονα το ΔΝΤ και φθάνει τα 3,6 δισ. ευρώ.

Το πακέτο των έμμεσων φόρων, το οποίο θα πληρώσουν όλοι, περιλαμβάνει μέτρα όπως:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24%
Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο
Αύξηση των τελών κυκλοφορίας
Επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση
Επιβολή τέλους στη χρήση Διαδικτύου.
Επιβολή ειδικού Τέλους  στη διαμονή στα ξενοδοχεία.
Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, η κυβέρνηση έχει προτείνει, στην περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχος, την περαιτέρω περιστολή των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει.

Τα μέτρα σοκ που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το Φορολογικό που θα ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή

Το νομοσχέδια που θα ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή μεταξύ άλλων προβλέπει κλίμακα  φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με συντελεστές:

22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος
29% για εισοδήματα από 20.001 έως και 30.000 ευρώ
37% για εισοδήματα από 30.001 έως και 40.000 ευρώ
45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Ο φόρος που προκύπτει με τη εφαρμογή της κλίμακας αυτής, μειώνεται κατά 2.000 ευρώ όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις ή αγροτικό εισόδημα είναι κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ το ποσό της έκπτωσης φόρου μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς την έκπτωση φόρου και το έμμεσο αφορολόγητο.

Εισφορά αλληλεγγύης

Οι συντελεστές ανά κλιμάκιο εισοδήματος για την εισφορά Αλληλεγγύης διαμορφώνονται ως εξής:

0% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ
2,2% για εισόδημα από 12.001 - 20.000 ευρώ
5% από 20.001 - 30.000 ευρώ
6,5% από 30.001-40.000 ευρώ
7,5% από 40.001 - 65.000 ευρώ
9% από 65.001 - 220.000 ευρώ
10% από 220.001 ευρώ και άνω.
Πέφτει και άλλο το αφορολόγητο

Ωστόσο, πέρα από τις αλλαγές στην κλίμακα, κατά πληροφορίες θα κατατεθεί σήμερα τροπολογία στο Φορολογικό όπου θα ρίχνει και άλλο το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους, κάτω δηλαδή από τις 9.090 ευρώ που διατεινόταν πριν ένα μήνα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τροπολογία θα ορίζει το ύψος του αφορολόγητου στα 8.900 ευρώ.

Το ασφαλιστικό λαιμητόμος

Οσον αφορά το ασφαλιστικό λαιμητόμος το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή προβλέπει περικοπές συντάξεων, εφάπαξ και άλλων παροχών από σήμερα μέχρι και το 2019 κατά 3,5 δισ ευρώ.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ότι οι μειώσεις στις νέες συντάξεις θα φθάσουν το 30% και στις επικουρικές το 40%, ενώ το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2020.

Με βάση τον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο εργασίας, το ύψος των νέων συντάξεων κυμαίνεται από  477 ευρώ έως 1.828 ευρώ στην περίπτωση υψηλόμισθων.
Συγκεκριμένα, 477 ευρώ άθροισμα κύριας και επικουρικής προ φόρων θα λάβει  χαμηλόμισθος  με 500 ευρώ μισθό  και 20 χρόνια ασφάλισης.
Το ασφαλιστικό εκτός από περικοπές σε συντάξεις προβλέπει και αύξηση των εισφορών, στο τριπλάσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Πηγή:www.iefimerida.gr


48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ


Σε 48ωρη γενική απεργία σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου και αύριο Σάββατο 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή.

H ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί με διαδικασίες fast track να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου. Παράλληλα, έχει λάβει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στις βασικές φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:

Αντί για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ πού υποσχόταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει νέα μείωση στα 9.090 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους από 9.545 ευρώ που ήταν έως σήμερα. Η επιστροφή φόρου μειώνεται από τα 2.100 ευρώ στα 2.000 ευρώ, ενώ με το «εφεδρικό» μνημόνιο συζητείται παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182 ευρώ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 9.090 ευρώ μέχρι 9.545 ευρώ, οι οποίοι καλύπτονταν από το αφορολόγητο, θα υποστούν επιβαρύνσεις μέχρι 100 ευρώ το χρόνο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές από 757 ευρώ έως 795 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με εισόδημα φορολογητέο πάνω από 795 ευρώ και μέχρι 2.250 ευρώ, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους έως και 176 ευρώ το χρόνο για τα εισοδήματά τους αυτά.

Το νομοσχέδιο προβλέπει νέα κλίμακα της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», η μηνιαία παρακράτηση της οποίας σε μισθούς και συντάξεις θα ξεκινήσει από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται νέος αυξημένος συντελεστής 2,2% (από 1% που ίσχυε μέχρι τώρα) για εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.

Σημαντική επιβάρυνση θα υποστούν όσοι έχουν κάποιο εισόδημα από ενοίκια. Για ετήσιο ποσό από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15%. Τα λαϊκά νοικοκυριά που αποκτούν εισόδημα από νοίκια από 1.000 μέχρι 12.000 ευρώ, θα πληρώνουν επιπλέον φόρο από 40 μέχρι και 480 ευρώ τον χρόνο.

Το φορολογικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τα χαράτσια της «αλληλεγγύης», φέρνει περαιτέρω επιβαρύνσεις σε εισοδήματα από 9.090 μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι σε αυτή την επίθεση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή το πρωί στην Ομόνοια, το Σάββατο το απόγευμα στην Ομόνοια και την Κυριακή το πρωί στο Σύνταγμα. «Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Πηγή: www.iefimerida.gr


ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Ατελείωτο αίμα στην άσφαλτο από τον ακήρυχτο-κηρυγμένο πόλεμο των Ελλήνων οδηγών, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει την οικονομική κρίση και τα προβλήματά από αυτή,  στη σκέψη, στην ψυχολογία και το τιμόνι του αυτοκινήτου τους!

Το φετινό Πάσχα ενδεχομένως θα καταγράψει ένα νέο αρνητικό ρεκόρ θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα. Από τις 22 Απριλίου 2016 έως και χθες 5 Μαΐου, 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δρόμους όλης της Ελλάδας, με την θλιβερή καταμέτρηση να συνεχίζεται έως και την Κυριακή του Θωμά. Μεγάλη αριθμητικά έξοδος, κακό οδικό δίκτυο και κυρίως η καταρρακωμένη ψυχολογία των οδηγών προκάλεσαν την αύξηση των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τρανό παράδειγμα είναι το δυστύχημα που συνέβη προχθές το απόγευμα, με νεκρό ένα ζευγάρι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κιννέτας, όταν νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα σπάζοντας το στηθαίο που χωρίζει τα δύο ρεύματα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες σε μία εθνική οδό δεν θα έπρεπε όσο βαρύ και να είναι το όχημα να μπορεί να περάσει στο αντίθετο ρεύμα.

Oι συμβουλές της τροχαίας

Οι αξιωματικοί υπηρεσιών της Τροχαίας τονίζουν ότι «όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η ψυχολογία είναι καθοριστικός παράγοντας της οδηγικής συμπεριφοράς. Ο κόσμος έχει περισσότερες έγνοιες στο κεφάλι του σε σχέση με παλιά. Φεύγει για το χωριό του πιεσμένος. Αυτό είναι και το λάθος των οδηγών. Οδηγούν με νευρικότητα και δεν συγκεντρώνονται στο δρόμο. Βλέπουμε οδηγούς αφηρημένους και άλλους νευρικούς που κάνουν ανούσιες προσπεράσεις. Η επιστροφή των εκδρομέων συνεχίζεται και γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους να προσέχουν για να μην προσθέσουμε άλλους νεκρούς στη μακρά λίστα. Πρόκειται για έναν πόλεμο σε περίοδο ειρήνης».

Εκτός από τους 44 νεκρούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφηκαν 45 βαριά τραυματίες και 430 ελαφρά. Οι αριθμοί είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι. Το Πάσχα του 2015, σε χρονικό διάστημα 17 ημερών, οι νεκροί ήταν 35, δηλαδή εννιά λιγότεροι σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Και νέα τροχαία δυστυχήματα

Τα τραγικά περιστατικά δεν σταμάτησαν ούτε χθες. Αυτοκίνητο με οδηγό έναν 36χρονο μάγειρα κινούνταν στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Αγίας Γαλήνης όταν ξαφνικά για άγνωστο λόγο εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 43χρονη αγρότισσα. Η σύγκρουση έγινε στο 12ο χιλιόμετρο της οδού και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία και οι δύο οδηγοί, όπως και η 70χρονη συνεπιβάτης –επίσης αγρότισσα- του δεύτερου οχήματος που πήγαινε κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας της. Τραγικό συμπέρασμα ότι κανείς από τους τρεις δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Για το περιστατικό παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, ενώ ελήφθη δείγμα αίματος από τους εμπλεκόμενους, το οποίο εστάλη στο αρμόδιο εργαστήριο για ανίχνευση αλκοόλης ή άλλων τοξικών ουσιών.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης τρία νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη. Σημαντικό ρόλο στην πρόκλησή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η έντονη  χαλαζόπτωση και η ολισθηρότητα του δρόμου.

Στην πρώτη περίπτωση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κοπέλες και κινούταν στην περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε όχημα, ο οδηγός του οποίου είχε χάσει τον έλεγχο και το είχε ακινητοποιήσει στη μέση του δρόμου. Από την πρόσκρουση σκοτώθηκε επί τόπου η 24χρονη οδηγός όπως και λίγο αργότερα η συνομήλικη συνοδηγός κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο συνεπιβάτισσες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Στη Θεσσαλονίκη ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανίων - Πορταριάς Χαλκιδικής, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο.

ΠΗΓΗ THE TOC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :