Random Posts

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κομπίνα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και υπερψήφιση του νομοσχεδίου με παραίτηση Κατριβάνου

ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


Μία μεγάλη κομπίνα φαίνεται ότι έχει στηθεί σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Ορισμένες ιδιωτικές κλινικές φέρονται να χρεώνουν πανάκριβα, ιατρικά υλικά τόσο τους ασθενείς όσο και στον οργανισμό! Μάλιστα, το «φέσι» υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 60 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Πώς λειτουργεί η κομπίνα; Οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν ότι: ορισμένες ιδιωτικές κλινικές, ενώ εισπράττουν από τον οργανισμό την τιμή του νοσηλίου (Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου-ΚΕΝ), το οποίο περιλαμβάνει και το κόστος πάσης φύσεως υλικών, που χρησιμοποιούνται σε μια χειρουργική επέμβαση, παράλληλα με διαφόρους τρόπους μεταφέρουν το κόστος των υλικών και στον ασφαλισμένο!

Πρόκειται κυρίως για επανορθωτικές επεμβάσεις, στις οποίες χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά, όπως αρθροπλαστικές κλπ. Συνολικά, το 2015, οι ιδιωτικές κλινικές υπέβαλλαν στον ΕΟΠΥΥ νοσήλια ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. Από αυτά περίπου το ένα τρίτο εκτιμάται ότι αφορούν νοσηλείες για επεμβάσεις με ειδικά υλικά. Έτσι, χονδρικά υπολογίζεται ότι το φέσι στον οργανισμό πρέπει να ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

Η κομπίνα είναι πολύ καλά στημένη: Ο θεράπων ιατρός ενημερώνει τον ασθενή ότι τα χρήματα που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για την επέμβαση δεν επαρκούν και πως το υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι δεύτερης κατηγορίας! Ο γιατρός συστήνει στον ασθενή κάποιο άλλο, καλύτερο υλικό και του προτείνει – αν μπορεί – να καλύψει ιδιωτικά το κόστος.

Ο άμοιρος ο ασθενής τι να κάνει; Εμπιστευόμενος το γιατρό του, αναγκάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του. Στη συνέχεια υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

Ο ασθενής υποχρεώνεται να αγοράσει ο ίδιος το υλικό από την προμηθεύτρια εταιρεία, με την οποία προφανώς ο γιατρός έχει ιδιαίτερη σχέση. Δηλαδή, το τιμολόγιο αγοράς αναφέρει το όνομα του ασθενή, ενώ πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στο όνομα του γιατρού ή της κλινικής…
Ο γιατρός ενημερώνει τον ασθενή ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεται και ότι θα τα ρυθμίσει όλα εκείνος. Δηλαδή, ότι θα προμηθευτεί εκείνος το υλικό και πως το κόστος του θα συμπεριλαμβάνεται στην δική του αμοιβή, η οποία προφανώς και είναι (όλη ή μέρος της) μαύρη…
Με την κομπίνα αυτή λοιπόν ορισμένες ιδιωτικές κλινικές πετυχαίνουν με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια: εισπράττουν από τον ΕΟΠΥΥ την τιμή του υλικού το οποίο ουδέποτε πλήρωσαν, ταυτόχρονα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο με την αγορά του υλικού και λειτουργούν αθέμιτα προς τους άλλους παρόχους, οι οποίοι προμηθεύονται το ειδικό υλικό, υποχρεούνται το αποπληρώσουν και στο τέλος επιβαρύνονται το 50% του κόστους αυτού λόγω claw back.

Βέβαια, δεν είναι μόνο ότι κάποιοι επιτήδειοι φεσώνουν τον ΕΟΠΥΥ παρανόμως. Προφανώς, προκύπτει και ζήτημα δημόσιας υγείας στο βαθμό, που ουδείς μπορεί να γνωρίζει και να πιστοποιήσει ότι τα «καλύτερα» υλικά που χρεώνεται επιπρόσθετα ο ασθενής είναι πράγματι καλύτερα ή όχι. Και αν ω μη γένοιτο κάτι πάει στραβά μετά την επέμβαση, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί ποιο υλικό χρησιμοποιήθηκε…

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ένα μεγάλο κενό, που υπάρχει στις διαδικασίες, που ισχύουν ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και στις ιδιωτικές κλινικές. Στον ισχύοντα κανονισμό του ΕΟΠΥΥ αναγράφεται ότι στον διοικητικό – οικονομικό φάκελο του ασθενούς θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή όλα τα παραστατικά και δικαιολογητικά της νοσηλείας του ασφαλισμένου.

Όμως, κατά την κατάθεση των αναγκαίων δικαιολογητικών προς τον ΕΟΠΥΥ, οι ιδιωτικές κλινικές δεν είναι υποχρεωμένες να προσκομίζουν τα τιμολόγια αγοράς των ειδικών υλικών, που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επεμβάσεις!

Το 2012, εκδόθηκε έγγραφη οδηγία από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, η οποία προέβλεπε μαζί με τα παραστατικά για την αποζημίωση να υποβάλλουν οι πάροχοι και το τιμολόγιο αγοράς του ειδικού υλικού. Όμως, με απόφαση του τότε προέδρου του κ. Μ. Βουδούρη, η οδηγία αποσύρθηκε. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Όλως περιέργως, επίσης, την περίοδο 2014-2015, όταν έγινε εκκαθάριση του έτους 2013 από ιδιωτικές, ελεγκτικές εταιρείες δεν δόθηκαν οδηγίες για έλεγχο δικαιολογητικών και παραστατικών, υλικών, φαρμάκων κ.α., που το κόστος τους συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ΚΕΝ. Τυχαίο; Πάλι δεν νομίζω…

ΠΗΓΗ  virus.com.gr


ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Επιδεικνύοντας "καλή διαγωγή" προς τους δανειστές μετά και τη νομοθέτηση του λογαριασμού των 5,4δις ευρώ από τους "153" , η κυβέρνηση κλείνει την αξιολόγηση και στρέφει την προσοχή της στην αυριανή συνεδρίαση του eurogroup όπου αναμένεται να ανοίξει το θέμα του χρέους.

Ωστόσο, οι πονοκέφαλοι για το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν έχουν τέλος. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας ήρθε το αντάρτικο από τη Βασιλική Κατριβάνου. Καταψηφίζοντας τα άρθρα για τον "κόφτη" και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, η κ. Κατριβάνου έκανε πράξη τις κατά καιρούς απειλές της.

 Η ηγεσία του Μαξίμου, δέχτηκε την παραίτηση Κατριβάνου και όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές στο iefimerida.gr "το βασικό είναι πως πέρασε το νομοσχέδιο".

Χωρίς καθαρή λύση για το χρέος
Οι Ευρωπαίοι πάντως, είναι έτοιμοι να ανάψουν το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.Ο πρωθυπουργός, έδωσε το στίγμα διαμηνύοντας από το βήμα της Βουλής ότι "αυτό που μένει είναι και η άλλη πλευρά να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινή μας συμφωνία. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει».

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο ωστόσο, κανείς δεν δείχνει να πιστεύει πως θα μπορούσαν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους. "Περιμένουμε κάτι καλό για το βραχυπρόθεσμο και το μεσοπρόθεσμο σκέλος" έλεγε κυβερνητικός παράγοντας με άμεση γνώση της διαπραγμάτευσης στο iefimerida.gr για να προσθέσει πως "το μακροπρόθεσμο θα πάει μετά τις γερμανικές εκλογές".

Επιπλέον, η σύνοδος κορυφής (ηγετών) του G7 θα γίνει στις 25-26 Μαΐου. Αναλόγως του αποτελέσματος λοιπόν, του EWG και του αυριανού eurogroup, αναμένεται στο περιθώριο της θα συζητηθεί και το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους.

Ο Τσίπρας στην Κωνσταντινούπολη
Με το μυαλό στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου σήμερα να πάρει μέρος στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ.

Στο τετ α τετ που θα έχει το απόγευμα με τον Τούρκο Πρόεδρο Τ.Ερντογάν, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών (στον απόηχο των συνεχόμενων Τουρκικών παραβιάσεων), το Κυπριακό, αλλά και οι προσφυγικές ροές και η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Τέλος, στο στρογγυλό πάνελ που θα συμμετέχει ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται μεταξύ άλλων και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσά τους να αναμένεται με ενδιαφέρον.



Πηγή: www.iefimerida.gr


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ

Ανακούφιση στο Μαξίμου από την παραίτηση και παραχώρηση της έδρας της - Για μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών μας, κάνει λόγο στην επιστολή παραίτησής της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Με βαριές σκιές και πολλές αμφιβολίες για τις αντοχές της μπαίνει στην επόμενη ημέρα η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση και του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης αύριο στο Eurogroup. Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής φαίνεται να υλοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της περσινής συμφωνίας με τους δανειστές, ωστόσο η πολύμηνη αυτή πορεία που έχει ήδη διανυθεί, έχει μάλλον εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες αντοχές της κυβέρνησης. Η επιλογή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου να καταψηφίσει τα κρίσιμα άρθρα για το υπερ-Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων και τον «κόφτη» και στη συνέχεια να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, δείχνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι κοντά στον κίνδυνο να μείνει με 152 βουλευτές.

Ο κίνδυνος αυτός αποφεύχθηκε σε αυτή τη φάση, εξαιτίας της απόφασης της κυρίας Κατριβάνου να παραιτηθεί και όχι να ανεξαρτητοποιηθεί και να διατηρήσει την έδρα, την οποία τελικά παραδίδει στο κόμμα της (και στον πρώτο επιλαχόντα Γιώργο Κυρίτση).

Είναι χαρακτηριστικό της αγωνίας που υπήρχε στο πρωθυπουργικό επιτελείο για την κίνηση που θα έκανε η κυρία Κατριβάνου, ότι η ηγεσία απέφυγε να κάνει πρώτη την οποιαδήποτε ενέργεια, παρότι η στάση της πρώην πλέον βουλευτή, παραβίαζε κατάφωρα την κυβερνητική γραμμή και η πιο φυσιολογική εξέλιξη θα ήταν η διαγραφή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποφυγή της διαγραφής δεν είναι δυσεξήγητη, το αντίθετο: σε μία τέτοια περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα έφτανε στον αριθμό των 152 βουλευτών, που είναι ένα βήμα πριν τον εφιαλτικά οριακό των 151 βουλευτών. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι μία κυβέρνηση 151 βουλευτών δεν είναι καν κυβέρνηση μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες και τόσο αντιδημοφιλείς πολιτικές που πρέπει να υλοποιηθούν.

Ο φόβος γίνεται σχεδόν τρόμος, εάν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις την τελευταία ώρα αποφεύχθηκε η διαφοροποίηση και της Άννας Βαγενά, ο οποία ψήφισε τελικά το πολυνομοσχέδιο στη δεύτερη ανάγνωση των ονομάτων των βουλευτών και αφού είχαν πέσει πάνω της «λυτοί και δεμένοι» από το κυβερνών κόμμα, αφού σε μία τέτοια περίπτωση απώλειας, το πολιτικό σκηνικό θα άλλαζε δραματικά.

Ωστόσο είναι μάλλον προφανές ότι η κυβέρνηση ξεμένει πλέον από δυνάμεις και είναι εξαιρετικά απίθανο έως αδύνατο πολιτικά, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από τη δραματική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, να ψηφίσει η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, νέα επώδυνα μέτρα στο άμεσο μάλλον. Έτσι κι αλλιώς πολλοί πείστηκαν να δώσουν θετική ψήφο, μόνο και μόνο για να μην στερήσουν από την κυβέρνηση την ευκαιρία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και υπό τη δέσμευση του Μαξίμου ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν μέτρα λιτότητας και ρυθμίσεις, που αντίκεινται στη φυσιογνωμία της αριστεράς.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από τη συζήτηση στη Βουλή δεν έλειψαν περιπτώσεις βουλευτών, που δήλωναν μελοδραματικά το αδιέξοδο που ζουν και ότι ψηφίζουν με βαριά καρδιά τα μέτρα.

Όλα αυτά δε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του ότι «ο κύκλος της λιτότητας και της επιτροπείας αρχίζει να κλείνει», ότι «η ιστορία έχει γυρίσει σελίδα» και ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, θα υπάρξει δηλαδή πολιτική σταθερότητα.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός κράτησε μερικά δυνατά χαρτιά για την ομιλία του, ώστε να συσπειρώσει τους βουλευτές του και να τονώσει το ηθικό τους.

Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, που καλούνταν να το επιστρέψουν αναδρομικά, τελικά δεν θα το πράξουν, ενώ η ωρίμανση των ειδικών μισθολογίων δε θα παγώσει, όπως αρχικά προβλεπόταν.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι τα 700 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τις δύο αυτές κατηγορίες θα δοθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα, που πέτυχε η κυβέρνηση.

«Το επόμενο διάστημα θα είναι διαφορετικό για τους Ελληνίδες και τους Έλληνες. Παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να κατανείμουμε δίκαια τα βάρη. Αύριο τα πράγματα θα είναι πιο απαιτητικά, γιατί πέρα από το να κατανείμουμε δίκαια τα βάρη θα πρέπει να μοιράσουμε δίκαια και την ανάπτυξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «οι άναρθρες κραυγές του παλαιού πολιτικούς συστήματος θα είναι μόνο ψίθυροι στα αυτιά μας. Μπορεί η άνοιξη σε λίγες μέρες να τελειώνει όμως αρχίζει η άνοιξη της ελληνικής οικονομίας».

Το μεγάλο στοίχημα όμως του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι στο αυριανό Eurogroup. Από την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση η Αθήνα αναμένει το κλείσιμο της αξιολόγησης, που θα απελευθερώσει μία «υπερ-δόση» από το δανειακό πρόγραμμα ύψους τουλάχιστον 10 δις ευρώ (τα 5 για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα) και την έναρξη μίας διαδικασίας στήριξης της αναπτυξιακής προσπάθειας. Παράλληλα όμως αναμένει και μία γενναία απόφαση για το χρέος ή έστω μία συμφωνία για την οριοθέτηση των επόμενων βημάτων προς την οριστικοποίηση του σχεδίου ελάφρυνσης.

Επ’ αυτού επιτέθηκε σφόδρα και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η Ελλάδα αγωνίζεται για ελάφρυνση του χρέους. Και δεν είναι μόνη της. Το λέει και ο Γιούνκερ που δεν είναι αριστερός. Ή μήπως είναι και αυτός «σκανδαλωδώς ανεκτικός» προς τον ΣΥΡΙΖΑ;», τόνισε. «Τις επόμενες μέρες θα κριθούν οι επόμενες πολλές δεκαετίες για την Ελλάδα. Θα περίμενα τουλάχιστον να πηγαίναμε με μία εθνική γραμμή. Δεν το κάνατε» είπε απευθυνόμενος προς τη ΝΔ.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


H OΡΓΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Επιστολή με τον τίτλο "Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας", ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση.

Ο κορυφαίος συνθέτης την κατηγορεί ότι υπακούει στις προσταγές των ξένων, κάνει λόγο για "πρωτοφανή στρέβλωση της κοινοβουλευτικής τάξης" και καταλήγει: "Ομολογώ ότι είμαι έτοιμος να εκραγώ, γιατί έχω την αίσθηση ότι με έχουν δέσει (μαζί με όλο το κοπάδι) με μια τριχιά σάπιων και παράνομων νόμων και μας σέρνουν όλους μαζί μια φούχτα σαϊνια στο σφαγείο".
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
"Το γεγονός ότι σήμερα έχει καθήσει στην πλάτη μας ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί, το γεγονός αυτό βασίζεται πάνω σε μια πρωτοφανή στρέβλωση της κοινοβουλευτικής τάξης.
Στο Σύνταγμα του 1974 υπήρχε άρθρο με το οποίο οριζόταν σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε σε περίπτωση που υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στη λαϊκή θέληση, να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Το άρθρο αυτό το έβγαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986.
Όμως για να μπορέσει να το κάνει, χρειαζόταν και τις ψήφους του ΚΚΕ. Όταν μαθεύτηκε ότι προτίθεται να προχωρήσει σ’ αυτή την πρωτοφανή παραμόρφωση του Συντάγματος που είχε ως άμεση συνέπεια την κατάργηση του Λαού ως θεματοφύλακα της ουσιαστικής δημοκρατικής τάξης στην χώρα μας, θυμάμαι ότι βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη ως βουλευτής του ΚΚΕ για μια πολιτική εκδήλωση. Έσπευσα λοιπόν να δηλώσω στον τύπο ότι το ΚΚΕ θα έδινε την ψήφο του μόνο βάζοντας τους δικούς του όρους, ότι φυσικά δεν θα περιοριζόταν στην απόρριψη της μεταβολής του Πολιτεύματος από Προεδρικό σε Πρωθυπουργικό αλλά και θα έθετε ως όρο να καθιερωθεί η απλή Αναλογική, που ήταν και το πάγιο αίτημα της Αριστεράς.
Μόλις γύρισα στην Αθήνα, μου ασκήθηκε κριτική από το Π.Γ., γιατί μίλησα έτσι χωρίς να τους ρωτήσω. Ζήτησα να μου πουν, πού έκανα λάθος και τότε κατάλαβα ότι είχαν ήδη συμφωνήσει να ψηφίσουν ό,τι τους πει ο Ανδρέας, χωρίς όρους. Διαμαρτυρήθηκα και ζήτησα συνάντηση με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που μου είπε ότι θεωρούν πως η δύναμη του κόμματος δεν ήταν τόση, ώστε να θέσει όρους στο ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησα και είπα ότι παρά την κομματική γραμμή θα καταψηφίσω αυτές τις αλλαγές του Παπανδρέου, γιατί τις θεωρώ αντισυνταγματικές και αντιλαϊκές.
Ειδικά η αρχή ότι η  πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει, υπήρχε κίνδυνος να αντιστραφεί και να βρεθούμε στην πρωτοφανή θέση να κυβερνά μια μειοψηφία και η πλειοψηφία απλά να ελέγχει, όπως τελικά γίνεται σήμερα. Όπου η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για συνταγματικούς δήθεν λόγους παρακολουθεί χωρίς ουσιαστικά δικαίωμα να παρέμβει και εφαρμόζει τις όποιες αποφάσεις μιας μειοψηφίας ουσιαστικά, αποφάσεις που αφορούν την μοίρα μας, την μοίρα της πατρίδας μας και την μοίρα των εγγονών μας.
Πρόκειται δηλαδή για ένα τερατούργημα, έργο του σάπιου πολιτικού μας συστήματος  με το οποίο κάποιοι καταπατούν την θέληση του ελληνικού λαού, φορώντας το ένδυμα μιας κουρελιασμένης νομιμότητας.
Και μου προξενεί πραγματικά κατάπληξη η ανοχή όχι μόνο του Λαού αλλά και όλων των υπολοίπων θεσμών και γενικά όσων κατέχουν κάποιο αξίωμα ή κάποια υπεύθυνη θέση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και ο προκάτοχός του, έχει δεμένα τα χέρια από την περίφημη αυτή αναθεώρηση που προήλθε από μια κωμικοτραγική συνεδρία της Βουλής, όπου οι Βουλευτές εξαναγκάστηκαν να ψηφίσουν με χίλιους δυο εκβιασμούς και γελοία μέσα.
Ποιος δεν θυμάται τα περίφημα χρωματιστά ψηφοδέλτια του Ανδρέα; Τις απειλές της Αυριανής; Την μεταβολή της αίθουσας της Βουλής σε πλατό γυρίσματος κινηματογραφικού έργου, με τους εκατοντάδες προβολείς -σχεδόν ένας σε κάθε βουλευτή για να φιλμάρονται οι κινήσεις του, ώστε τρομοκρατούμενος να βάζει το «καλό», έγχρωμο ψηφοδέλτιο;
Μια τραγική κωμωδία που πραγματικά είναι σαν να έγινε για να μπορεί σήμερα ο κ. Τσίπρας να κομπάζει δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, ενώ στην ουσία δεν τον ακολουθεί ούτε το 20% των Ελλήνων.
Θυμάμαι καλά την αποφράδα εκείνη μέρα. Εμείς του ΚΚΕ μπήκαμε εν σώματι τελευταίοι στην αίθουσα της Βουλής. Λέω στον σ. Χαρίλαο:

-Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ; Να κολυμπήσουμε;

Πράγματι, με τους εκατοντάδες προβολείς νόμιζε κανείς ότι βρισκόταν στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Σταμάτησα να προχωρώ.

- Τι κάνεις; με ρωτά ανήσυχος ο σύντροφος Γραμματέας.

- Πες τους να κλείσουν τις … «φωταψίες», ειδεμή εγώ γδύνομαι…

Και άρχισα να βγάζω το σακάκι…

- Σε παρακαλώ, Μίκη, δεν βλέπεις ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα επάνω μας;

- Ακριβώς γι’ αυτό...

Ο Χαρίλαος και οι άλλοι Βουλευτές του ΚΚΕ κάθησαν στα έδρανα. Εγώ όρθιος. Μου λέει ψιθυριστά ο Χαρίλαος:

- Σε παρακαλώ, κάτσε.

Εγώ όμως άρχισα να ξεκουμπώνω το παντελόνι μου.

- Είναι γελοίο τους φώναζα, Πρέπει να ντρέπεστε.
Έσβησαν μερικοί προβολείς. Τέλος κάθησα πλάι στον Χαρίλαο που ήταν έτοιμος πια να με πνίξει. Τελικά έγινε η ψηφοφορία της ντροπής και βρέθηκαν στην καταμέτρηση δύο άκυρα ψηφοδέλτια: Το δικό μου και του Παναγούλη.
Εδώ θα πρέπει να πω ότι από το 1975, τότε που δήλωσε ο Ανδρέας «Με τον Θεοδωράκη δεν μιλώ πολιτικά αλλά μόνο για καλλιτεχνικά» έως σήμερα, δεν με πλησίασε ούτε ένας πολιτικός συντάκτης. Και αν ποτέ «κάλυψαν» κάποιες πολιτικές μου δραστηριότητες ή δημοσίευαν πολιτικές μου δηλώσεις, ανέθεταν το σχετικό ρεπορτάζ στους καλλιτεχνικούς συντάκτες. Διότι εγώ γι’ αυτούς δεν είμαι πολιτικός. Είμαι καλλιτέχνης, μπουζουξής, ανάξιος να μιλήσει μαζί τους πολιτικά.
Γι’ αυτό αφιερώνω σ’ όλους αυτούς την ΑΚΥΡΗ ΨΗΦΟ μου, που σήμερα αναδεικνύεται σε πράξη τόσο μεγάλης πολιτικής σημασίας, όσο μεγάλο είναι το πολιτικό αδιέξοδο που κυριολεκτικά μας σέρνει πίσω από μια ομάδα νομιμοφανών, που μας οδηγούν στο χάος οχυρωμένοι πίσω από μια εκλογική παρωδία που ουσιαστικά δολοφόνησε τη Δημοκρατία στην χώρα μας.
Επιδόρπιον

Λίγο αργότερα και αφού για μια ακόμα φορά οι κομμουνιστές έπεσαν έξω, με αναζήτησε ο Υπουργός Λάζαρης:

- Θέλω να κανονίσεις να φάμε ένα βράδυ σπίτι σου με τον Φλωράκη.

Πράγματι, Φλωράκης, Καλούδης, Λάζαρης κι εγώ βρεθήκαμε ένα βράδυ να τα πίνουμε μπροστά στο τζάκι του σπιτιού μου στην Ακρόπολη.

Πριν ακόμα καθήσουμε, μας λέει ο Υπουργός:

- Αλήθεια, γιατί δεχθήκατε ασυζητητί τους όρους του Ανδρέα;

Ο Χαρίλαος με κοίταξε με νόημα και για να αλλάξει θέμα φωνάζει στην Μυρτώ:

- Μυρτώ, πεινάμε, γιατί αργείς;

Εγώ στρέφομαι στον Λάζαρη και τον ρωτώ

- Λοιπόν;

- Λοιπόν, λέει αυτός, έγραφα το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος. Κάποια στιγμή μου τηλεφωνεί ο πρόεδρος και με ρωτά αν έχουμε κανένα νέο απ’ το ΚΚΕ. Του απάντησα αρνητικά. «Περίεργο» μου απάντησε. «Κι επειδή δεν θέλω να αλλάξω κάτι μετά από δική τους απαίτηση, για να μη δοθεί η εντύπωση ότι υποχωρώ, βάλε την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα». Μετά από λίγες μέρες μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε «Επειδή φαίνεται ότι οι φίλοι μας (και βεβαίως δεν είπε “οι φίλοι μας”» αλλά μια πολύ κακή και συνηθισμένη λέξη) δεν έχουν σκοπό να ζητήσουν τίποτα, άφησε το κείμενο ως είχε και δεν χρειάζεται επομένως ούτε να βάλεις την απλή αναλογική».
Στο σημείο αυτό μπήκε μέσα η Μυρτώ με τα σουτζουκάκια και σταμάτησε η συζήτηση γι’ αυτή την τόσο θλιβερή αποκάλυψη.
Τελειώνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι ναι μεν σιωπώ, όμως και η σιωπή έχει τα όριά της. Ομολογώ ότι είμαι έτοιμος να εκραγώ, γιατί έχω την αίσθηση ότι με έχουν δέσει (μαζί με όλο το κοπάδι) με μια τριχιά σάπιων και παράνομων νόμων και μας σέρνουν όλους μαζί μια φούχτα σαϊνια στο σφαγείο".


ΠΗΓΗ NEWS 247



ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ


Μπορεί 8 δεύτερα πριν τη λήξη ο Διαμαντίδης να έδωσε προβάδισμα 66-65 στον ΠΑΟ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όμως, είχε διαφορετική άποψη - Ντελίριο στην υποδοχή των νικητών στο ΣΕΦ

Με το... ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκός στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ. Το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη που έδωσε τη νίκη στο καλάθι στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, βρήκε την απάντηση του στον Βασίλη Σπανούλη που με buzzer beater έδωσε τεράστια ουσιαστική και ψυχολογική νίκη στους «ερυθρόλευκους» κάνοντας 20.000 οπαδούς να βουβαθούν στο ΟΑΚΑ.

Επικρατώντας με 68-66 έφερε τη σειρά των τελικών της Basket League στο 1-1 και πήρε ξανά το προβάδισμα της έδρας.

Ο αγώνας είχε απίστευτη εξέλιξη αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ για να φτάσουμε στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα.

Ο Λοτζέσκι με μία εύστοχη βολή 25’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το 63-65 και στην επίθεση του Παναθηναϊκού ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στους πράσινους με 66-65.



Ο Ολυμπιακός είχε 8 δευτερόλεπτα για να εκδηλώσει επίθεση, την ευθύνη πήρε (ποιος άλλος;) ο Βασίλης Σπανούλης κι ο αρχηγός των ερυθρόλευκων με τρίποντο σε νεκρό χρόνο πάγωσε το ΟΑΚΑ διαμορφώνοντας το τελικό 66-68.

Ο δεύτερος τελικός δεν ήταν τόσο καλός ποιοτικά όσο ο πρώτος, αλλά σίγουρα είχε μεγαλύτερο σασπένς αν και η φετινή σειρά μέχρι στιγμής είναι ένα σκέτο θρίλερ, αφού οι δύο πρώτοι τελικοί έχουν κριθεί στο καλάθι και στον πόντο.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες κι οι προπονητές προσπαθούσαν να βρουν ποιο σχήμα ταιριάζει καλύτερα με τον ΠΑΟ να είναι πολύ καλός στην αρχή (7-2), αλλά τον Ολυμπιακό να ισορροπεί σιγά, σιγά και να προηγείται στο ημίχρονο με τρίποντο σε… νεκρό χρόνο του Παπανικολάου.

Το μήνυμα είχε σταλεί, αν και κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός απέκτησε μια διαφορά 4-6 πόντων που διατηρούσε ως και το 33’ (48-54) με πρωταγωνιστή τον συγκλονιστικό Γιώργο Πρίντεζη (20 πόντους με 10/16 δίποντα).



Εκεί το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού έφερε ένα σερί 7-8 και το σκορ έγινε 55-54 για να αρχίσει μια φοβερή μάχη με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι καθώς προηγήθηκε με 59-63.

Οι Μάντζαρης και Λοτζέσκι έχασαν από μία βολή κι ΠΑΟ που είχε μειώσει σε 63-65 φάνηκε να κλέβει τη νίκη με το τρίποντο του Διαμαντίδη, αλλά ο Σπανούλης είχε άλλη άποψη δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την Πέμπτη 26/5 (19:30) στο ΣΕΦ, ενώ ο 4ος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 29/5 στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-32, 46-50, 66-68
Ανά δεκάλεπτο: 14-11, 17-21, 15-19, 20-18
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Καλάθης 8 (1), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Φώτσης 6 (2), Φελντέιν 6, Χάντερ 2, Ραντούλιτσα 3, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Γκιστ 9, Ουίλιαμς 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20, Μάντζαρης 7 (1), Χάντερ 7, Στρόμπερι, Αγραβάνης 5 (1), Ουόρικ, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 7, Παπανικολάου 9 (1).




Διαμαντίδης-Σπανούλης: Από το 2/17 στο απίστευτο φινάλε!


Διαμαντίδης και Σπανούλης... ζέσταναν και πάγωσαν το ΟΑΚΑ στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως οι δύο γκαρντ είχαν... σπάσει τα καλάθια μέχρι να φτάσουμε στα σουτ που θα έκριναν τον δεύτερο τελικό!

Μέχρι το απίστευτο τρίποντα αλά... Τζαουάι ο Διαμαντίδης είχε 0/8 εντός πεδιάς, ενώ ο Σπανούλης είχε 2/9 σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα.

Συνολικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είχαν 2/17 σουτ, αλλά κατάφεραν στο τέλος να πάρουν εξ ολοκλήρου τις ομάδες στις πλάτες τους με τα απίθανα τρίποντα μπροστά σε άμυνα.

Ο Διαμαντίδης στο πρόσωπο του Χάντερ με το κλασικό βηματάκι πίσω και ο Σπανούλης απάντησε με το πολύ δύσκολο σουτ μπροστά στην εκπληκτική άμυνα του Καλάθη που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο στη φάση.


Ντελίριο στην υποδοχή των νικητών


Το μεγάλο buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη έδωσε το "διπλό" στον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 1-1. Αυτή η μεγάλη νίκη σκόρπισε ενθουσιασμό στους οπαδούς του που έδωσαν ραντεβού στο ΣΕΦ για να αποθεώσουν τους πρωταγωνιστές της!

Στο ΣΕΦ έφτασαν αρχικά οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι γνώρισαν την αποθέωση! "Είναι τρελός ο πρόεδρος" ήταν το σύνθημα των φίλων του Ολυμπιακού που μόλις αντιλήφθηκαν το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή, άναψαν καπνογόνα στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ!

Ο Σφαιρόπουλος βγήκε πρώτος από το πούλμαν ενώ οι οπαδοί σήκωσαν στα χέρια τον Σπανούλη! "Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα" φώναζαν οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι που δεν ξεχνούν τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο Έλληνας φόργουορντ.


Καταθέτει ένσταση κι ίσως... δεν κατέβει στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός


Το Game 2 των τελικών της Α1 στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε εντός παρκέ, αλλά θα 'χει και... τρίτο ημίχρονο εκτός! Ο Παναθηναϊκός... φωνάζει για βήματα πριν απ' το game winner και buzzer beater τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη για το 66-68 και το 1-1 κι αναμένεται να καταθέσει ένσταση.

Παρότι δύσκολα θα 'χει τύχη, άφησε να διαρρεύσει πως σ' αυτή την περίπτωση σκέφτεται μέχρι και να μη κατέβει στο Game 3 (26/5, 19:30/OTE Sport 4) στο ΣΕΦ.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο Game 4 των Τελικών του 1993, αλλά για εντελώς διαφορετικό και μη αγωνιστικό λόγο.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :