Random Posts

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Φρένο απο Σόϊμπλε για το χρέος και εν αναμονή της δόσης τον Ιούνιο

ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Φρένο στις προσδοκίες για κούρεμα του χρέους βάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του την ώρα που το ΔΝΤ τηρεί σιγή ιχθύος για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη» για ένα «πραγματικό κούρεμα» του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν του η εφημερίδα "Handelsblatt" και εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι ήδη για δέκα χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους.Εάν η βιωσιμότητα του δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, θα δούμε τότε το θέμα εκ νέου είπε ο Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους τότε», διευκρινίζοντας ότι ο μέσος όρος των ωριμάνσεων των δανείων από το ταμείο διάσωσης του ευρώ είναι στα 31 έτη. Κατά μέσο όρο, δήλωσε, δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε ότι «υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», αναφέροντας ότι οι αριθμοί στην αγορά εργασίας είναι καλύτεροι, η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο».

Δύσκολος ο δρόμος για τον Τσίπρα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέφερε ακόμη μια παλιά του δήλωση για την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και προέβλεψε ακόμη ότι ο δρόμος της μακροχρόνιας προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον κ. Τσίπρα. Παραδέχθηκε δε ότι στην αρχή της κρίσης είναι γνωστό ότι διαφωνούσε με την καγκελάριο Μέρκελ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Επαίνεσε ωστόσο επανειλημμένα την καγκελάριο και δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ ευχάριστα μαζί της». Αναφερόμενος στην συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση και στην στάση του Τούρκου Προέδρου, ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι και στον ίδιο δεν αρέσουν πολλά στον Ταγίπ Ερντογάν, «αλλά πρέπει να συνεργαστούμε».


 ΠΗΓΗ THE TOC



ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ


Τον Ιούνιο, εκτιμούν, στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα εκταμιευτεί η δόση και για να το πεύχουν ετοιμάζουν με ταχύτατους ρυθμούς για να φέρουν στη βουλή το νομοσχέδιο με το μηχανισμό και τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Κυβερνητικές πηγές, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επέμειναν ότι δεν υπάρχουν μέτρα στο μηχανισμό. «Είτε από έσοδα είτε από δαπάνες. Οταν δεν έχεις πιάσει τον στόχο τότε θα πάρεις μέτρα. Ο μηχανισμός γίνεται μόνο για διασφάλιση», τόνιζαν.

Οσον αφορά στο θέμα του χρέους, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «ο οδικός χάρτης για το χρέος θα είναι αποτυπωμένος και θα έχει αυτοματισμό», ενώ προσέθεταν ότι από σήμερα πάνω σε αυτό το ζήτημα δουλεύουν και οι θεσμοί.

Αναφερόμενοι στα όσα αποφασίστηκαν χθες, κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν ότι έγινε ότι καλύτερο μπορούσαν, τονίζοντας ότι το «μακροβούτι» θα δείξει, ενώ επέμεναν στους πανηγυρισμούς για το Eurogroup λέγοντας ότι ήταν επιτυχία «αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για διάφορα νομοσχέδια που είχαν κολλήσει και τα οποία πρέπει να προχωρήσουν όπως το αναπτυξιακό και αυτό που αφορά στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, ενώ ξεκινά ήδη η σύνταξη του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο σχεδιάζουν να το φέρουν τις επόμενες 15 ημέρες, με κανονικές διαδικασίες, στη Βουλή, πριν το Eurogroup δηλαδή και θα τα έχει όλα,  μηχανισμό και προαπαιτούμενα (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων).

Κομισιόν: Πρώτα μέτρα, μετά η δόση

Νωρίτερα η Κομισιόν, δια της εκπροσώπου της Αννίκα Μπράιτχαρντ, είχε διαμηνύσει, άλλωστε, ότι πρώτα θα ληφθούν τα μέτρα και μετά θα εκταμιευτεί η δόση. Συγκεκρίμενα ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη νομοθέτηση των προαπαιτουμένων μέτρων τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.«Μαζί με την ψήφιση (την Κυριακή) της σημαντικής νομοθεσίας από την ελληνική Βουλή, το πεδίο έχει πλέον τεθεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την πρώτη αξιολόγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως και μετά την νομοθέτηση των προαπαιτουμένων το Eurogroup θα είναι «έτοιμο να υποστηρίξει την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Ο Τσίπρας βάφτισε το ψάρι κρέας

Οπως και τα κυβερνητικά στελέχη, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έτσι και ο πρωθυπουργός νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο επέμεινε ότι δεν υπάρχουν μέτρα στο μηχανισμό και παρουσίασε ως επιτυχία  τις υπαναχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο χθεσινό eurogroup.  Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πανηγυρικό τόνο στην ομιλία του εμφανίζοντας την οπισθοχώρηση σε επιτυχία. Ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση για το μηχανισμό «κόφτη», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και τη διαπλοκή



Πηγή: www.iefimerida.gr



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ




«Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μέρα προς τα πίσω και η κυβέρνησή μας πανηγυρίζει, κάνοντας το μαύρο άσπρο», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα όσα ακολούθησαν το Eurogroup της Δευτέρας

Την αδυσώπητη καθημερινότητα που βιώνουν οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες και η οποία γίνεται δυσμενέστερη εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, θέλει να αναδείξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με την προγραμματισμένη επίσκεψή του σε Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Αργυρούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε και πρόσφατα αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργείται με τις επιλογές του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Με δήλωσή του, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως στερεί από τα παιδιά πολλών εργαζόμενων γονιών τη «δυνατότητα ενίσχυσης και εμπλουτισμού των μαθημάτων τους και των δεξιοτήτων τους», με συνέπεια να «οδηγεί διαρκώς προς τα κάτω το επίπεδο της μόρφωσης».

Και όπως είχε προσθέσει, «αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε πραγματική προοπτική, οφείλουμε να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες καινοτομίας και γνώσης σε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού».

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχολείο της Αργυρούπολης είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στους σχεδιασμούς του επιτελείου του για συνεχή ανοίγματα της Νέας Δημοκρατίας προς την κοινωνία και, ειδικότερα, σε ομάδες και στρώματα πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση και μοχθούν για να σταθούν όρθιοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Επιδίωξη του συνεργατών του κ. Μητσοτάκη είναι "η ΝΔ να συναντηθεί με αυτές τις κοινωνικές ομάδες, από τις οποίες είχε αποξενωθεί τα τελευταία χρόνια" και που, όπως πιστεύουν στη Συγγρού, "θα αποτελέσουν τον ουσιαστικό μοχλό ο οποίος θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις".

Γι  αυτό και η δήλωση του προέδρου της ΝΔ με την οποία σχολίασε όσα διημείφθησαν στο τελευταίο Eurogroup ήταν εστιασμένη στις επιπτώσεις που θα έχουν για τους πολίτες οι αποφάσεις  που ελήφθησαν για νέα σκληρά μέτρα.

«Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μέρα προς τα πίσω και η κυβέρνησή μας πανηγυρίζει» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «ανεβάζει κακόγουστη θεατρική παράσταση».
«Το 4ο μνημόνιο που θα υπογράψει, το 2ο δικό της, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί στις προκλητικές θριαμβολογίες της», ανέφερε. «Υπογράφει μέτρα ύψους 5,4 δισ. που δεν θα ήταν απαραίτητα. Τώρα προσπαθεί να τα μπαλώσει με επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό και με φόρους».

Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τον λεγόμενο «κόφτη», ένα μηχανισμό που, όπως είπε, έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  συμπλήρωσε ότι αντιπαρατάσσει μια «γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος».
«Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι το χρέος έχει ήδη περικοπεί από το 2012 κατά 130 δισ. χωρίς αυτό από μόνο του να είναι αρκετό για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό που πρωτίστως απαιτείται είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι έχει αλλεργία στις επενδύσεις, στον ιδιωτικό τομέα, στην επιχειρηματικότητα και σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές. «Νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω απ' όλα», τόνισε αναφέροντας ως προϋποθέσεις την εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, λιγότερους φόρους και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Συνεχίζει να λέει κατά συρροήν ψέματα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο, και δεν έχει καμία ιδέα πως μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα» κατέληξε.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΦΟΒΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ EURO 2016


Για πρώτη φορά επίσημα ότι η ιδέα για συγκέντρωση φιλάθλων σε γιγαντοοθόνες αποτελεί «μαγνήτη για τρομοκράτες»

Η πρόταση της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2016 για την δημιουργία ενός μεγάλου χώρου εμπρός από τον πύργο του Άιφελ στον οποίο θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες για να μαζεύονται οι φίλαθλοι να παρακολουθούν αγώνες, φαίνεται να συγκεντρώνει τον σκεπτικισμό, ακόμα και τις ενστάσεις αστυνομικών κύκλων της πόλης.

Ο Φεντερίκ Πεσενάρ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αστυνομίας έως το 2012, κάλεσε τις αρχές να ματαιώσουν τα πλάνα λέγοντας ότι «Είναι τρέλα να νομίζεις ότι μπορείς να βάλεις 100.000 ανθρώπους στην περιοχή κάτω από τον πύργο του Αιφελ, κάθε βράδυ, για ένα μήνα, χωρίς να υπάρχει ρίσκο», ενώ επισήμανε ότι μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, μία τέτοια προοπτική τον τρομοκρατεί.

Οι ζώνες των φιλάθλων, στο Παρίσι και άλλες εννέα πόλεις της Γαλλίας, εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν έως και επτά εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Euro 2016, το οποίο ξεκινά στις 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται ένα μήνα αργότερα, ενώ άλλοι 2,5 εκατ. θεατές αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις από τις κερκίδες των γηπέδων.

Ο Πεσενάρ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί τόσο για τις ζώνες των φιλάθλων στις άλλες γαλλικές πόλεις, αλλά τόνισε ότι δεν τον καθησυχάζει η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι το σημείο των 130.000 τετραγωνικών μέτρων στο Παρίσι- που αντιστοιχεί σε 30 γήπεδα ποδοσφαίρου- θα φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. «Θα απαιτήσει πολλούς αστυνομικούς, που δεν θα είναι διαθέσιμοι για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», ανέφερε σύμφωνα με την Telegraph.

Το πλάνο των Γάλλων είναι να υπάρχουν αστυνομικοί έξω από την περίμετρο και 400 άτομα ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης μέσα στη ζώνη των φιλάθλων. Επίσης, θα τοποθετηθούν μεταλλικοί ανιχνευτές στις εισόδους, κάμερες παρακολούθησης και θα επιστρατευθούν εκπαιδευμένα σκυλιά.

Μετά από το μακελειό στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, ο προϋπολογισμός για την ασφάλεια στις 10 ζώνες φιλάθλων διπλασιάστηκε σε σχεδόν 19 εκατ. λίρες, με τα 2/3 να δαπανώνται για τη φύλαξη της εν λόγω περιοχής στο Παρίσι.

Πάντως, ο υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας επέμεινε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Οι ζώνες των φιλάθλων θα είναι εξαιρετικά ασφαλείς. Θα είσαι πολύ πιο ασφαλής εκεί από ότι σε ένα μπαρ», ανέφερε μιλώντας στο Europe ο Πατρίκ Κανέρ.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ LIFTING ΤΩΝ 24 ΩΡΩΝ


Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα τεχνητό δέρμα, το οποίο «φοριέται» πάνω από το φυσικό δέρμα και του προσδίνει ξανά νεανική και υγιή εμφάνιση - τουλάχιστον προσωρινά για μερικές μέρες- μειώνοντας ρυτίδες και «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Το βιομιμητικό φιλμ-δέρμα αποτελείται από ένα πολυμερές υλικό (πολυσιλοξάνη) με βάση τη σιλικόνη, είναι ελαστικό, ανθεκτικό, αόρατο και ενυδατικό. Εφαρμόζει καλά πάνω στο κανονικό δέρμα, το προστατεύει και το κάνει πιο σφιχτό.



Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και της νεοφυούς εταιρείας καλλυντικών προϊόντων Olivo Labs, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκερ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά "Nature Materials".

Το τεχνητό δέρμα, που «αναπνέει» κανονικά, έχει την ικανότητα να βελτιώνει την φυσική κατάσταση του φυσικού δέρματος από κάτω του. Ενυδατώνει καλύτερα και από τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες στο εμπόριο, χωρίς να ερεθίζει το κανονικό δέρμα.

Οι δοκιμές σε ανθρώπους έδειξαν ότι το νέο υλικό (με την ονομασία XPL) ωφελεί ιδίως τα άτομα με πολύ ξηρό δέρμα, ενώ αποκαθιστά γενικότερα από αισθητική άποψη την εμφάνιση του γερασμένου δέρματος.



Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το τεχνητό δέρμα μπορεί να αξιοποιηθεί επίσης - πέρα από αισθητικούς λόγους- στην ιατρική, για την χορήγηση φαρμάκων στο φυσικό δέρμα και για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα και η ψωρίαση, καθώς και τραυμάτων. Ενώ δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί και ως αντηλιακό στο μέλλον, προστατεύοντας από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Όσο το δέρμα γερνάει, τόσο γίνεται πιο χαλαρό, πιο θαμπό, πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό, προβλήματα που επιδεινώνονται από την έκθεση στον ήλιο. Μετά την εφηβεία το δέρμα χάνει κολλαγόνο με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,5%, ακόμη και χωρίς την επίδραση του ήλιου ή του καπνίσματος.

Η συνέπεια είναι ότι το φυσικό δέρμα σταδιακά χάνει την ικανότητά του να προστατεύει από τις ακραίες εναλλαγές της θερμοκρασίας, από τις τοξίνες, τους μικροοργανισμούς, την ακτινοβολία, τους μικροτραυματισμούς κ.α. Τα προϊόντα κολλαγόνου έχουν γίνει πολύ δημοφιλή εσχάτως, αλλά δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι όντως «δουλεύουν».



Το φυσικό δέρμα μπορεί να τεντωθεί έως 180% σε σχέση με το αρχικό μήκος του, ενώ το νέο ακόμη πιο ελαστικό δέρμα φθάνει το 250%, επανερχόμενο στην αρχική κατάστασή του μετά το τέντωμα. Προς το παρόν, το δεύτερο δέρμα -που χρειάσθηκε περίπου μια δεκαετία για να αναπτυχθεί- εφαρμόζεται με μια διαδικασία δύο σταδίων, καθώς δύο διαδοχικά στρώματα του νέου υλικού (σε μορφή κρέμας ή αλοιφής) απλώνονται πάνω στο κανονικό δέρμα, δημιουργώντας ένα αόρατο φιλμ.

«Δεν καταλαβαίνεις καν ότι το φοράς», δήλωσε ο Λάνγκερ και πρόσθεσε ότι, όπως έδειξαν τα τεστ έως τώρα, μπορεί να εφαρμοσθεί για πάνω από 24 ώρες χωρίς να προκαλεί κάποια αίσθηση δυσφορίας.

Ορισμένοι δερματολόγοι πάντως εμφανίσθηκαν σκεπτικοί για το νέο δέρμα και δήλωσαν επιφυλακτικοί, ωσότου το χρησιμοποιήσουν και δουν στην πράξη την αποτελεσματικότητά του. Επεσήμαναν επίσης ότι είναι αμφίβολο κατά πόσο όλοι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σωστά το δεύτερο δέρμα μόνοι τους στο σπίτι τους ή θα έπρεπε να απευθυνθούν σε ειδικό.

Ακόμη, οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές, όπως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και η αντίστοιχη της Ευρώπης, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το δεύτερο δέρμα δεν επιφέρει κάποια δερματική βλάβη, προτού δώσουν άδεια για την εμπορική κυκλοφορία του. Αν μάλιστα, εκτός από καλλυντικό, χρησιμοποιηθεί στην ιατρική, θα πρέπει να προηγηθούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.



Πηγή: www.iefimerida.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :