Random Posts

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ψήφος εμπιστοσύνης απο τους πολίτες στα ελληνικά φάρμακα και ...διάλυσης στην ΟΝΝΕΔ

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών φαρμάκων και στα μάτια των πολιτών, προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η ALCO.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι Έλληνες εμπιστεύονται τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα στη συντριπτική τους πλειονότητα, παρότι αγνοούν τα σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη χρήση τους, τόσο για το πορτοφόλι τους όσο και για τα ταμεία της χώρας.

Ειδικότερα, 8 στους 10 δηλώνουν αυθόρμητα ότι εμπιστεύονται τα ελληνικά φάρμακα ποσοστό ακόμα μεγαλύτερο (84%) στις ηλικίες άνω των 45 ετών που, κατά τεκμήριο, είναι οι κύριοι καταναλωτές φαρμάκων.

«Σε μια εποχή έντονης αναξιοπιστίας, το γεγονός είναι εντυπωσιακό», σχολιάζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, προβάλλοντας, όμως, και ένα ουσιαστικό ερώτημα: Αν το επίπεδο εμπιστοσύνης είναι τόσο υψηλό, γιατί τότε το 80 % των φαρμάκων που καταναλώνουν οι ασθενείς είναι εισαγόμενα;

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες (6 στους 10 από όσους εκφράζουν γνώμη επί του θέματος) αποδίδουν το παράδοξο αυτό «στις πιέσεις των πολυεθνικών εταιριών στις κυβερνήσεις» και τη «λανθασμένη πολιτική των κυβερνήσεων», ενώ από τα βέλη των πολιτών δεν γλυτώνουν και οι γιατροί.

Έτσι, το 43% πιστεύει πως ο έλεγχος της αγοράς από τις εισαγωγές οφείλεται «στις πιέσεις των πολυεθνικών», το 24% θεωρεί οι γιατροί προωθούν «ξένα φάρμακα», το 18% ενοχοποιεί τη «λανθασμένη πολιτική των κυβερνήσεων», ενώ το 10% το αποδίδει στη «λανθασμένη ενημέρωση». Μόλις ένα 3% ρίχνει την ευθύνη στην «προώθηση από τους φαρμακοποιούς».

Ποσοστό 73% των ερωτηθέντων, που δήλωσαν πως έχουν άποψη επί των πρόσφατων μέτρων της κυβέρνησης για τη φαρμακευτική πολιτική, θεωρεί πως πλήττουν την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και ζητά να αποσυρθούν. Οι υπόλοιπο κρίνουν πως είναι στη σωστή κατεύθυνση και ζητούν να διατηρηθούν.

«Είναι χαρακτηριστικό πως το 50% όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν άποψη για το θέμα θεωρούν πως τα πρόσφατα μέτρα πρέπει να αποσυρθούν [….] Στο θέμα αυτό ο ένας στους δύο δηλώνουν πως δεν έχουν άποψη», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΦ.

Ωστόσο, οι πολίτες φαίνεται πως δεν γνωρίζουν τα οικονομικά πλεονεκτήματα των ελληνικών φαρμάκων. Όπως προκύπτει από την έρευνα «η ελληνική κοινωνία δεν γνωρίζει ότι τα Ελληνικά φάρμακα είναι 65% φθηνότερα των εισαγομένων πρωτότυπων. Μόνο ο 1 στους 100 από όσους ρωτήθηκαν γνώριζε τη μεγάλη αυτή διαφορά τιμής».

Μάλιστα, 3 στους 10 «πιστεύουν λανθασμένα ότι τα ελληνικά φάρμακα είναι ακριβότερα των εισαγομένων πρωτότυπων», τονίζει η ΠΕΦ, επικαλούμενη τα στοιχεία της έρευνας. Αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η σχέση τιμής των Ελληνικών με τα εισαγόμενα φάρμακα.

Όσοι γνωρίζουν σε γενικές γραμμές, αλλά όχι ακριβώς, ότι τα ελληνικά φάρμακα είναι φθηνότερα των εισαγομένων είναι η μειονότητα, μόλις 4 στους 10.

Η σφυγμομέτρηση διεξήχθη από την ALCO μεταξύ 25 και 29 Ιανουαρίου 2016, σύμφωνα με τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και της ΣΕΔΕΑ. Πραγματοποιήθηκε σε 1.000 άτομα ηλικίας 18+ ετών με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και η δειγματοληψία της ήταν τυχαία και στρωματοποιημένη. Το στατιστικό σφάλμα είναι +/- 3,1%)


ΠΗΓΗ VIRUS.COM.GR



ME THN ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ


Στο μαρτύριο της σταγόνας παγιδεύεται μέρα με τη μέρα η ελληνική οικονομία, καθώς μπορεί όλοι να μιλάνε για συμφωνία, ωστόσο είναι, πλέον, προφανές ότι αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί υπό τους όρους που θέτει η Αθήνα αλλά το ΔΝΤ και το Βερολίνο.

Από το κείμενο της ατζέντας του Eurogroup αντιλαμβάνεται κανείς ότι θέμα συμφωνίας (staff level agreement) ως την Παρασκευή δεν υφίσταται ούτε καν ως ενδεχόμενο κι αυτό ενισχύει την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά από το Πάσχα. Πότε μπορούν να μπουν οι υπογραφές; Από τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων μπορεί να συμπεράνει κανείς με ασφάλεια ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση συνυπογράψει ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όσο η Αθήνα επιμένει ότι πρώτα θα κλείσει η αξιολόγηση και μετά θα συμφωνηθούν πρόσθετα μέτρα μαζί με τις αποφάσεις για το Χρέος, τόσο θα "σέρνεται" η διαπραγμάτευση.

Αν και ουδείς πρέπει να αγνοεί ότι οι Ευρωπαίοι βαδίζοντας προς το δημοψήφισμα για το Brexit θέλουν να έχουν κλείσει όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, αυτός που πραγματικά "καίγεται" είναι η Αθήνα, με δεδομένο ότι όσο προχωράμε προς τον Ιούνιο τόσο επιβεβαιώνεται η ρήση Τσακαλώτου "καήκαμε". Κι αυτό γιατί μπορεί οι πληρωμές για τοκοχρεολύσια να είναι σχεδόν μηδενικές, από την άλλη οι εσωτερικές υποχρεώσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και ανελαστικές, οδηγώντας σταδιακά στην εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων.

Με βάση τον προγραμματισμό της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, έπρεπε να έχουμε εισπράξει 5,7 δισ ευρώ από το "κλείσιμο" της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και άλλα 4,9 δισ ευρώ στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 από τη δεύτερη αξιολόγηση. Επί του παρόντος δεν έχει μπει ούτε μισό σεντς, την ώρα που εκπληρώνονται κανονικά οι υποχρεώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Κάθε μήνα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό εκταμιεύονται περίπου 1,5 δισ ευρώ για μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και άλλα περίπου 900 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και τα νοσοκομεία. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς τις πληρωμές για τόκους, που ξεπερνούν τα 3 δισ ευρώ στο πένταμηνο, καθώς και περίπου 1,8 δισ ευρώ για λήξεις κυρίως προς το ΔΝΤ. Ποιο είναι το dead line; Τα μέσα Ιουλίου, όπου περιμένουν πληρωμές 2,3 δισ ευρώ προς την ΕΚΤ, όπως ακριβώς πέρσι...



Πηγή: www.iefimerida.gr


ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Έσπασαν το περιπολικό που τραυμάτισε το Σύρο  -Η εκκένωση Ειδομένης, Πειραιά και Ελληνικού, λένε ότι είναι προτεραιότητα τους στην κυβέρνηση

Ηλεκτρισμένη είναι και πάλι στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό χθες πρόσφυγα που έπεσε μπροστά σε αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αν και οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν ότι το βανάκι δεν είχε εμπλοκή, το ατύχημα έδωσε αφορμή να ξεσπάσουν οι πρόσφυγες προκαλώντας φθορές στο αυτοκίνητα και αναποδογυρίζοντας κάδους απορριμάτων.

Η  κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει εκτός ελέγχου με τον κίνδυνο να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή επεισόδια, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας και ο συνωστισμός πολλών ανθρώπων σε κακές συνθήκες αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών. Εν τω μεταξύ η σιδηροδρομική γραμμή αφού άνοιξε λίγες ώρες με επιχείρηση της αστυνομίας έκλεισε ξανά. Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας λέει απλά ότι θα ανοιγοκλείνει και φέρνει σαν παράδειγμα το Καλαί όπου η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αγγλίας Γαλλίας ανοιγοέκλεινε για επτά χρόνια.

Γενικότερα πάντως αν και έχουν περάσει πλέον αρκετοί μήνες η κυβέρνηση παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί αλληλεγγύης, αδυνατεί να προσφέρει ικανοποιητικές συνθήκες στο σύνολο των 54.000 προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν για αρκετό χρόνο.

Στην Ειδομένη παραμένουν περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες, την ώρα που ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας υποσχόταν χθες στην Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, ότι θα μπει τάξη. «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να ωριμάσει η απελπισία και να δώσουμε μορφή στο χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «γίνεται σχεδιασμός ότι σχεδιασμός σε διεθνές επίπεδο με τις αστυνομίες και τις υπηρεσίες μετανάστευσης των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να μην έχουμε αιματοχυσίες που δεν βοηθούν κανένα».

Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι μέσα σε 31 μέρες δημιουργήθηκαν 35.000 θέσεις φιλοξενίας και σύντομα θα δημιουργηθούν άλλες 20.000 θέσεις φιλοξενίας που θα δώσουν την δυνατότητα να αποσυμφορηθεί η Ειδομένη αλλά και το λιμάνι του Πειραιά όπου επίσης παραμένουν 3.200 πρόσφυγες. Για την κυβέρνηση η εκκένωση των δύο αυτών πρόχειρων καταυλισμών παραμένει η βασική προτεραιότητα. Πρόβλημα όμως αποτελεί και το Ελληνικό όπου περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συνωστίζονται σε απαράδεκτες συνθήκες. Η κυβέρνηση πάντως σκοπεύει να περιορίσει τους καταυλισμούς από 35 - 40 σε 15 - 20 με ανθρώπινες συνθήκες.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργούν πλήρες αρχείο καταγραφής των ΜΚΟ.

Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότησή τους ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να δοθούν τα χρήματα της ΕΕ στο ελληνικό κράτος, αλλά για τεχνικούς λόγους αυτό δεν έγινε εφικτό. Ακολούθως τα χρήματα θα δοθούν μόνο σε οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένες ΜΚΟ, ενώ συμφωνήθηκε το 50% προσλήψεων και το 60% των αγορών για προμήθειες να γίνουν από την Ελλάδα.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΗ Ν.Δ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος - Διεγράφη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης

Με μία αρχηγική απόφαση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, διέλυσε χθες την ιστορική νεολαία του κόμματος μετά το συνέδριο και την αμφισβητούμενη εκλογή των αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ΝΔ.

Απότοκο της διάλυσης της ΟΝΝΕΔ ήταν και η «υποχρεωτική παραίτηση» του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών της λεωφόρου Συγγρού, ήλεγχε και κατηύθυνε τις διαδικασίες και το εκλογικό αποτέλεσμα στη Νεολαία.

Ακολούθησε η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι από την στιγμή που ανέλαβε την συνολική ευθύνη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ο κ. Γεωργιάδης θα απέφευγε την αποπομπή. Η απόφαση της διαγραφής του Γεωργιάδη εξέπληξε τον παραιτηθέντα γραμματέα του κόμματος ο οποίος θεωρούσε ότι είχε γίνει συμφωνία με τους ανθρώπους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τις ώρες τις κρίσης πάντως δεν είχε επικοινωνία με τον ίδιο τον πρόεδρο.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε προήλθε από την εκλογή των αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στα όργανα του  κόμματος και στο Συνέδριο της ΝΔ. Οι περί τον πρόεδρο του κόμματος υποστηρίζουν ότι ουδέποτε έγινε εκλογή. Από την άλλη πλευρά λένε ότι στήθηκε κάλπη την Κυριακή το βράδυ και υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο, και ότι ψήφισαν 700 άτομα. Οι περί τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, υποστηρίζουν ότι υπήρχε άνθρωπος της ηγεσίας, ο συνεργάτης του προέδρου Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να κάνει συμφωνία ώστε να εκλεγούν στο συνέδριο 30% προσκείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αναφέρει και στην δήλωση που έκανε μετά την διαγραφή του. Μάλιστα υπάρχει sms που προέρχεται από τον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο με τα ονόματα των τριών από τους 17 οννεδίτες που ζητά να εκλεγούν στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος: Κυρανάκης Κωνσταντίνος, Δρβός Κωνσταντίνος, Παπαχρήστος Νίκος.  Τις επόμενες ημέρες θα βγουν και τα ονόματα που ζητούσε για το Συνέδριο με χειρόγραφες λίστες. Πάντως η όλη μεθόδευση απέτυχε γιατί τελικά κανείς δεν ήλεγχε πλήρως τις πολλές και διαφορετικές ομάδες της ΟΝΝΕΔ. Οι συνεργάτες του πρωήν γραμματέα του κόμματος λένε ότι ο κ. Παπαμιμίκος ανέβηκε στο Συνέδριο της ΟΝΝΕ μόνο για μερικές ώρες για να ακούσει την ομιλία του προέδρου και για την δική του ομιλία. Από την άλλη πλευρά λένε ότι κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή ήταν έξω από τον χώρο του Συνεδρίου στο αυτοκίνητό του δίνοντας οδηγίες σε διάφορα στελέχη της Νεολαίας.

Επανίδρυση ΟΝΝΕΔ μετά το Συνέδριο του κόμματος

Την διάλυση της ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης: “Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό. Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ”.

Η διάλυση της ΟΝΝΕΔ πάντως δημιούργησε κραδασμούς και προκάλεσε παρασκηνιακές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα του κόμματος, ακόμη και από κορυφαίους πάλαι ποτέ οννεδίτες. Δεν είναι μόνο η συμβολική σημασία που έχει η διάλυση. Η ΟΝΝΕΔ ήταν ζωντανός οργανισμός που εξακολουθούσε να φέρνει πρωτιές μέσω της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια και να λειτουργεί σαν κομματικός στρατός και δύναμη κρούσης κατά τις προεκλογικές περιόδους. Επιπλέον πολλοί από τους επώνυμους και λιγότερο επώνυμους της ΝΔ, είχαν περάσει από την ΟΝΝΕΔ και το έφεραν σαν τίτλο τιμής δίνοντας το παρόν σε διάφορες εκδηλώσεις της. Όλοι οι πρόεδροι του κόμματος έκαναν επισκέψεις στα γραφεία της σε ειδικές εκδηλώσεις.
Το μέλλον της νεολαίας πάνως ακόμη δεν έχει κριθεί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη: “Το θέμα της ΟΝΝΕΔ πρέπει να το δούμε χωρίς εκπτώσεις. Η ΟΝΝΕΔ  έχει την αυτονομία της, αλλά είναι και η εικόνα της ΝΔ στους νέους ανθρώπους. Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αμέσως χωρίς να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Θα γίνουν κινήσεις για την ΟΝΝΕΔ  που θα δείξουν ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να είναι επί της ουσίας ανοιχτή σε νέες ιδέες και ανθρώπους”.

Παραίτηση Παπαμιμίκου

Με αιχμές κατά “εκείνων που αποφάσισαν την κατάργηση της ΟΝΝΕΔ” υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Υποστηρίζει ότι η πραγματική αιτία της κομματικής αναταραχής είναι ότι η ηγεσία έχασε την εκλογή στην ΟΝΝΕΔ και τις εκλογές για τους προέδρους των ΝΟΔΕ που επίσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει ότι κάποιοι έψαχναν άλλοθι για να τον διαγράψουν και προσθέτει: “Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός. Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων  στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας”. Εξηγεί δε ότι “Υπέβαλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να διευκολύνω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρει να ξαναενώσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”.

Όσο για την απόφασή του να παραιτηθεί αναφέρει: “...Επειδή όμως όπως είπα και παραπάνω δεν βρίσκουν κάποια κατηγορία να μου προσάψουν για να με διαγράψουν και επειδή εγώ βάζω πάνω από όλα την ισχυροποίηση και την ενότητα της παράταξης, θα αναλάβω για άλλη μία φορά ευθύνες που μου αποδίδονται και ας μην μου αναλογούν...Με αυτή μου την πράξη ελπίζω να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και στον άδικο καταλογισμό ευθυνών σε άλλους”.

Το βράδυ της Δευτέρας ακολούθησε η διαγραφή του Βασίλη Γεωργιάδη ο οποίος αντέδρασε με μία αιχμηρή δήλωση κατά της ηγεσίας. Μεταξύ άλλων αναφέρει στην δήλωσή του: “Η ΟΝΝΕΔ σήμερα στο πρόσωπό μου δέχθηκε μία άδικη και προσχεδιασμένη επίθεση. Αμφισβητήθηκαν τόσο η ύπαρξη και η προσφορά της όσο και η θεσμοθετημένη από το καταστατικό της Ν.Δ. αυτοτέλειά της...Σχετικά με την διαγραφή μου, δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο επειδή προφανώς τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν καμία αξία”.

Ακολούθως αναφέρει την δική του εκδοχή για τα όσα έλαβαν χώρα στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: “Στο 10Ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προφανώς η πολιτική αποτύπωση των συσχετισμών σε κάποιους δεν άρεσε. Οι ίδιοι κύκλοι που δυσαρεστήθηκαν από τα εκλογικά αποτελέσματα του Συνεδρίου, είχαν ήδη επιχειρήσει, το προηγούμενο διάστημα να μου επιβάλλουν ανεπιτυχώς να μεθοδεύσω συγκεκριμένες ποσοστιαίες εκπροσωπήσεις στην Κεντρική Επιτροπή και στους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ για το Συνέδριο. Επειδή, ο πρώτος τους στόχος που ήταν ο έλεγχος της Οργάνωσης απέτυχε, προχώρησαν στον δεύτερο στόχο του σχεδίου τους που ήταν η διάλυση της ΟΝΝΕΔ και η μετατροπή της σε μία ακόμη γραμματεία του Κόμματος”.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :