Random Posts

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πολάκης κατά ΜΜΕ , Τσίπρας κατά ΔΝΤ και επεισόδια μεταξύ Αφγανών

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΑΚΗ


Απαξιωτικός εμφανίστηκε και εναντίον της κυρίας Ευης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή - «Λεκτικό ατόπημα» το παραλήρημα Πολάκη, σχολιάζει η Όλγα Γεροβασίλη

Χωρίς τέλος, χωρίς μέτρο και χωρίς πάτο συνεχίζει να «εκφράζεται» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και να δίνει ρεσιτάλ απαράδεκτης πολιτικής συμπεριφοράς.

Η τελευταία του εμφάνιση, προχθές το βράδυ, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ήρθε να επιβεβαιώσει μια ακόμη φορά την ευρεία γκάμα των ύβρεων, των απειλών, των τσαμπουκάδων που όπως φαίνεται αποτελούν τις εφεδρείες του.

Κληθείς ως βασικός ομιλητής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για να αναπτύξει το έργο του υπουργείου Υγείας μετά και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Πολάκης κατέληξε να αναφέρεται στο περιστατικό που είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2015, όταν σε συνέντευξη Τύπου στην Αριστοτέλους είχε επιτεθεί φραστικά σε δημοσιογράφο προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου λεκτικό επεισόδιο με διαπιστευμένο συντάκτη του υπουργείου – και μάλιστα στην επίσημη πρώτη του εμφάνιση ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξη τύπου.

Τέσσερις μήνες μετά επανήλθε μιλώντας με ακόμα χειρότερες φράσεις για τον δημοσιογράφο. Είπε χαρακτηριστικά: «Έπρεπε τότε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!». Από τον παραληρηματικό του λόγο δεν γλίτωσαν ούτε οι άλλοι δημοσιογράφοι τους οποίους αποκάλεσε «χθεσινά αυγά» διότι είχαν τολμήσει να παρατηρήσουν ότι ο ιός HIV λέγεται ιός HIV και όχι ΧΙΒ όπως τον έλεγε ο κ. Πολάκης, ενώ κλείνοντας καταφέρθηκε με τον…γνώριμο υβριστικό λόγο του κατά των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής».


Η τηλεοπτική εμφάνιση Πολάκη υπέρ της εξαδελφης αναισθησιολόγου

Το υβρεολόγιο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όταν δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ από δημοσιογράφο που παραβρέθηκε στην κλειστή κομματική εκδήλωση, δείχνει το φτωχό πολιτικό του λόγο και την ανεπάρκειά του να αρθρώσει ουσιαστικά επιχειρήματα. Αντιθέτως, φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι τον χαρακτηρίζει ο ανεξέλεγκτος τσαμπουκάς και το νταηλίκι.

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι παρόλο που ο κ. Πολάκης εμφανίζεται να σηκώνει με ένταση το λάβαρο κατά των «βοθροκάναλων» αναγκάστηκε να το… κατεβάσει για λίγο, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν εμφανίστηκε στο Epsilon και στον Νίκο Ευαγγελάτο για να υπερασπιστεί ως γιατρός και ως συγγενής την πρώτη του εξαδέλφη αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, που ενεπλάκη στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.


Η απουσία από την συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας

Μετά την προσβλητική λεκτική επίθεση κατά του Τύπου και κατά δημοσιογράφων του περασμένου Δεκεμεβρίου στην πρώτη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας, η ηγεσία της Αριστοτέλους κατέβασε τα…ρολά της ενημέρωσης στους διαπιστευμένους συντάκτες. Η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τους ανασφάλιστους και το μείζον θέμα του προσφυγικού άνοιξαν και πάλι την πόρτα του υπουργείου Υγείας στους δημοσιογράφους οι οποίοι κλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαμψε διά της απουσίας του – και παρόλο που ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να είναι μαζί μας τώρα για προσωπικούς λόγους, αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει μέχρι να τελειώσουμε» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν εμφανίστηκε ποτέ, αφήνοντας άπαντες μέσα στην απορία εάν πράγματι είχε κάποιο προσωπικό θέμα ή εάν προσπαθούσε να αποφύγει το…σίκουελ της προηγούμενης εμφάνισης του.


Κάλυψη Πολάκη από Γεροβασίλη και Ξανθό

Τον προσβλητικό και χυδαίο λόγο του κ. Πολάκη, πάντως, η συνάδελφος του – επίσης  γιατρός- κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη, τον χαρακτήρισε απλώς «λεκτικό ατόπημα».

Μιλώντας στον  Alpha 9.89 η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε ότι ήταν αγανακτισμένος «με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί».

Κάλυψη στον Παύλο Πολάκη επιχείρησε να παράσχει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή. Ο κ. Ξανθός είπε αρχικά ότι «αντιπαρέρχομαι τα περί αντιδημοκρατικής εκτροπής και προσομοίωσης της ελληνικής δημοκρατίας με αυταρχικά καθεστώτα... Δεν απαντώ σε καταγγελίες που δεν τεκμηριώνονται και δεν αποδεικνύονται», είπε για να προσθέσει στη συνέχεια: «αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε με αφορμή κάποιες δηλώσεις που δεν γνωρίζω, δηλώσεις  που είναι σε συνέχεια μιας γνωστής αντιπαράθεσης προσβλητικής απέναντι στον κ. Πολάκη, να ακυρώσετε ή απαξιώσετε ένα έργο που γίνεται με μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά και ολόψυχη στήριξη από τον κ. Πολάκη είστε γελασμένη» απευθυνόμενος στην κ. Αραμπατζή που έθεσε το ζήτημα στη Βουλή.


Η επάνοδος μέσω facebook: Αποκαλεί «σκυλιά» τους επικριτές του

«Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά. Αντέχουμε και θα σας νικήσουμε». Με αυτόν τον τρόπο, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, δίνοντας συνέχεια σε όσα είπε στην κομματική εκδήλωση στο Μαρούσι.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ολόκληρη η απάντηση χθες στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους διοικητές των νοσοκομείων, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρούσιου για το παράλληλο πρόγραμμα όπου ήμουν ομιλητής. ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ απομονώνουν κομμάτια. Δεν πειράζει παιδιά όσο και να ουρλιάζετε η παραπομπή για κακούργημα της πρωην διοίκησης του κεελπνο από την εισαγγελέα διαφθοράς ΕΓΙΝΕ και δεν κρύβεται όσο και να επιτίθεστε σε μένα.

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».



ΕΣΗΕΑ: Ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζει να γίνει είδηση



Θέση για τις... συστάσεις που απευθύνουν, εσχάτως, στελέχη της κυβέρνησης προς τους δημοσιογράφους για τον τρόπο που επιτελούν το έργο τους, πήρε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από πιέσεις και επικρίσεις για την έλλειψη αντίδρασης από την πλευρά της.

«Φωτογραφίζοντας» τόσο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, η Ένωση των συντακτών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης.

Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία».



ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο επιχείρησε να κάνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για να βοηθήσει την Ελλάδα. Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ για την ελληνική κρίση


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα συζητήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα για το προσφυγικό ζήτημα και το σχέδιο για το πώς θα γίνει βιώσιμη η οικονομία της χώρας με τη καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στη Γερμανία την επόμενη Κυριακή, 23 Απριλίου.

Ο κ. Ομπάμα θα βρεθεί στο Αννόβερο, όπου θα επισκεφθεί τη μεγαλύτερη έκθεση βιομηχανικής καινοτομίας στον κόσμο. Στο πλαίσιο της συνάντησής του με την καγκελάριο Μέρκελ, οι Αμερικανοί κατέστησαν σαφές ότι στα θέματα που θα θέσουν είναι και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα του Λευκού Οίκου Τσαρλς Κάπτσαν, σε αυτή τη συνάντηση θα τεθεί μεταξύ άλλων το προσφυγικό ζήτημα και το ελληνικό πρόγραμμα, που οι Αμερικανοί επιμένουν ότι για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους. Συγκεκριμένα, ο κ. Κάπτσαν δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα. Αλλά και γενικότερα, να εστιάσουν στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την Ελληνική οικονομία.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία τους για την εφαρμογή της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση, και θα συζητήσουν και την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προς αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα του προσφυγικού, εξάλλου, ετέθη και στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σήμερα εξάλλου, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν, όπως θεωρούν ότι χρειάζεται οι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένης της ελάφρυνσης του χρέους.


ΑΙΧΜΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ Δ.Ν.Τ.

Παρέμβαση για την πορεία της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση έκανε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σε άρθρο του στους Financial Times.

Στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα εξέθεσε τους απαισιόδοξους-τώρα το ΔΝΤ πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει», ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως η Ελλάδα ξεπέρασε πολλά εμπόδια το τελευταίο έτος, ενώ διατυπώνει την εκτίμηση ότι «μετά από έξι χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θέτει τις βάσεις για μία σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «τον περασμένο Οκτώβριο το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε ύφεση 2,3% του ΑΕΠ. Αντίθετα, το 2015 ήταν μια χρονιά οικονομικής στασιμότητας, με μια ύφεση 0,2%.»

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο πρωθυπουργός αφήνει σοβαρές αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το ΔΝΤ συνεχίζει να επιμένει στην αλλαγή του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων με ένα τρόπο που αφήνει άθικτη την απόδοση και την απλότητά τους, αλλά κάνει τις μεταρρυθμίσεις πολύ λιγότερο προοδευτικές, μετακινώντας ένα σημαντικό μέρος του βάρους στους σχετικά φτωχούς».

« Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM αγνοώντας πεισματικά το γράμμα αλλά και το πνεύμα της συμφωνίας δεν υπηρετεί τις αρχές με τις οποίες η Ευρώπη άκμασε», αναφέρει ο πρωθυπουργός και καταλήγει:  «Ελπίζω ότι τις επόμενες λίγες ημέρες η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί. Είμαι πεπεισμένος ότι 2016 θα αποτελέσει ορόσημο για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αποκαθιστώντας την περηφάνεια και την αισιοδοξία των πολιτών και κάνοντας την χώρα παράδειγμα περιεκτικής και βιώσιμης ανάπτυξης.».

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

«Τον περασμένο Οκτώβριο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε ύφεση 2,3% του ΑΕΠ.

Αντίθετα, το 2015 ήταν μια χρονιά οικονομικής στασιμότητας, με μια ύφεση 0,2%. Η επίδοση αυτή φέρνει την οικονομία σε καλύτερη θέση όσον αφορά την επίτευξη μελλοντικών δημοσιονομικών στόχων.

Πράγματι, το 2015 η Ελλάδα ξεπέρασε αρκετούς κρίσιμους στόχους: τα δημόσια έσοδα ήταν υψηλότερα κατά 2 δισ. ευρώ, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν μόνο με το ένα πέμπτο των διαθέσιμων πόρων που είχαν προβλεφθεί για αυτό το σκοπό, το ετήσιο ποσοστό ανεργίαςυποχώρησε από το 26,5% το 2014 στο 24,9% και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψε άνοδο 3,3% τον Νοέμβριο του 2015- την υψηλότερη στην ευρωζώνη.

Η Ελλάδα ήταν πρώτη και όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε., με ποσοστό απορρόφησης 97%, ενώ ο τουρισμός έσπασε όλα τα ρεκόρ με περίπου 26 εκατ. αφίξεις και 15,5 δισ. ευρώ έσοδα.

Λίγοι θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν λοιπόν ότι το 2016 θα αποτελέσει ένα σημείο καμπής για την οικονομία και την κοινωνία μας. Μετά από έξι χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, κατά τα οποία η οικονομία έχασε το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, η Ελλάδα χτίζει τώρα τα θεμέλια για μια βιώσιμη και περιεκτική ανάκαμψη. Το επιτυγχάνει αυτό με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μια δέσμευση να εξαλείψει τις χρόνιες παθολογίες των θεσμών που για δεκαετίες έχουν αποτελέσει την πηγή πολλαπλών στρεβλώσεων και κοινωνικών ανισοτήτων.

Δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Αν και το δημοσιονομικό μονοπάτι είναι πολύ πιο ήπιο και πολύ καλύτερα σχεδιασμένο από ότι στα προηγούμενα προγράμματα προσαρμογής, η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες αποφάσεις και λεπτές ισορροπίες στην αντιστάθμιση μέτρων, σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κύριας πρόκλησης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη: της προσφυγικής κρίσης.

Ένα πολύ σημαντικό άμεσο βήμα για να επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

Κατά πολλούς τρόπους, αυτό είναι «κλειδί» καθώς αφορά τα περισσότερα από τα δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ESM. Και η κυβέρνηση μας επείγεται να το ολοκληρώσει σύντομα. Για τον σκοπό αυτό, έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς που εποπτεύουν την διάσωση για το μέγεθος του δημοσιονομικού πακέτου που πρέπει να εφαρμοστεί σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018.

Το πακέτο περιλαμβάνει μια ομάδα μόνιμων μέτρων, με τα κυριότερα να είναι η φιλόδοξη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος και μια ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας. Η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος έχει σχεδιαστεί για να αποδώσει επιπλέον έσοδα 1% του ΑΕΠ, ενώ η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα αποφέρει εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ ως το 2018 και επιπρόσθετη εξοικονομήση στην συνέχεια.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι επίσης δεσμευμένη να προχωρήσει την από καιρό καθυστερημένη νομοθεσία για να ενισχύσει τη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων, όπως και να βελτιώσει σε μόνιμη βάση την ικανότητα είσπραξης του ΦΠΑ. Το αποτέλεσμα θα είναι η σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η βελτίωση της συμμόρφωσης.

Η φορολογική μεταρρύθμιση έχει τρεις στόχους: απόδοση, απλότητα και προοδευτικότητα. Πράγματι θα απλοποιήσει το φορολογικό σύστημα και θα μειώσει σημαντικά τα κίνητρα για φοροαδιαφυγή. Θα φέρει επίσης το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς και -σημαντικότερο- θα μοιράσει το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, ζητώντας πιο πολλά από αυτούς που έχουν περισσότερα να συνεισφέρουν.

Η Ελλάδα δεν κατανοεί γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε αλλαγές του σχεδίου μεταρρυθμίσεων με τρόπο που δεν επηρεάζει την απλότητα και την απόδοση αλλά κάνει τη μεταρρύθμιση λιγότερο προοδευτική, μεταφέροντας σημαντικό μέρος του βάρους στους σχετικά φτωχότερους.

Η κυβέρνησή μας εκλέχθηκε με εντολή να πετύχει το διπλό στόχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και αξιοπιστίας, από τη μια πλευρά, και της κοινωνικής δικαιοσύνης από την άλλη. Η φιλοδοξία μας, και κριτήριο για την επιτυχία μας είναι να σχεδιάσουμε νέα εργαλεία και διαμορφώσουμε πολιτικές που θα πετύχουν αυτούς τους στόχους στο πλαίσιο ενός αλληλεξαρτώμενου οικονομικού περιβάλλοντος και με σεβασμό στον σφιχτούς δημοσιονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε.

Η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος είναι καλό παράδειγμα του σε τι στοχεύουμε. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM αγνοώντας πεισματικά το γράμμα αλλά και το πνεύμα της συμφωνίας δεν υπηρετεί τις αρχές με τις οποίες η Ευρώπη άκμασε.

Ελπίζω ότι τις επόμενες λίγες ημέρες η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί. Είμαι πεπεισμένος ότι 2016 θα αποτελέσει ορόσημο για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αποκαθιστώντας την περηφάνεια και την αισιοδοξία των πολιτών και κάνοντας την χώρα παράδειγμα περιεκτικής και βιώσιμης ανάπτυξης.»


ΠΗΓΗ THE TOC


ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ν.Δ. ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Προβάδισμα 6 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση του Action 24.

Συγκεκριμένα, στην πρόσθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25% και η Νέα Δημοκρατία 31%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα με 3% και το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 50% και ο ΣΥΡΙΖΑ 32%.

Στην ερώτηση ποιον από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 30% και ο κ.Τσίπρας 23%. «Κανέναν από τους δύο» απάντησε το 42%.


ΠΗΓΗ ACTION 24


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


Την ίδια ώρα που υπόσχεται εκκένωση του λιμανιού και αποσυμφόρηση της Ειδομένης μέχρι το Πάσχα

Αν και το προσφυγικό προσωρινά βρίσκεται σε ύφεση είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει τον έλεγχο και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, προσπαθώντας να προλάβει νέα επεισόδια στα σύνορα και παράλληλα να δημιουργήσει τις 30.000 θέσεις φιλοξενίας που είχε υποσχεθεί ώστε να αποσυμφορήσει την Ειδομένη, τον Πειραιά και το Ελληνικό.

Εν τω μεταξύ, νέα επεισόδια με μαχαιρώματα είχαμε τη νύχτα στον Πειραιά.

Η προσοχή παράλληλα στρέφεται στο νησί της Λέσβου όπου σήμερα φθάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Αύριο θα βρίσκεται στο νησί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που μαζί με τους δύο ιεράρχες θα υποδεχθούν τον Πάπα Φραγκίσκο. Είναι σαφώς ένα γεγονός με παγκόσμια σημασία, από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά πολιτικά οφέλη αλλά και μείωση της πίεσης που εξακολουθεί να δέχεται η χώρα, καθώς λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος για λογαριασμό της Ευρώπης.

Καθώς ο αριθμός των καταγεγραμένων προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την χώρα πλησιάζει τους 54.000, το πρόγραμμα επιστροφών στην Τουρκία έχει προσωρινά σταματήσει και η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς στον Πειραιά και στην Ειδομένη.

Ο επικεφαλής του Συντονιστικού Δημήτρης Βίτσας δήλωσε χθες ότι ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά από τους πρόσφυγες είναι ικανοποιητικός αν και διευκρίνησε ότι είναι αδύνατον όλοι όσοι βρίσκονται στο λιμάνι να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά.

Ο εκπρόσωπος του οργάνου Γιώργος Κυρίτσης από την πλευρά του ανέφερε ότι καθημερινά αποχωρούν από την Ειδομένη περίπου 500 άτομα για άλλες δομές. Σημείωσε ότι αναζητούνται πρώην βιομηχανικοί και εμπορικοί χώροι κοντά στην Θεσσαλονίκη για να στεγάσουν τους πρόσφυγες. Καθώς όμως οι 30.000 θέσεις που είχε υποσχεθεί το κυβερνητικό συμβούλιο πριν από τρεις εβδομάδες δεν έχουν παραδοθεί ακόμη και αν οι πρόσφυγες δέχονταν να αποχωρήσουν από την Ειδομένη και τον Πειραιά δεν θα είχαν που να πάνε. Είναι ενδεικτικό ότι οι 1000 θέσεις που δημιουργήθηκαν στον Σκαραμαγκά κοντά στον αστικό ιστό και με καλές συνθήκες διαβίωσης γέμισαν αμέσως.

Πάντως οι υπεύθυνοι επιμένουν ότι μέχρι το Πάσχα το λιμάνι του Πειραιά θα έχει αδειάσει. Εν τω μεταξύ προκύπτει κι άλλο θέμα με το Ελληνικό καθώς η συγκέντρωση εκεί 4.000 προσφύγων δημιουργεί ενόχληση στις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Βίτσας πάντως ανέφερε ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού.

Η αστυνομία προσπαθεί να αποτρέψει νέα επεισόδια στα σύνορα με τα Σκόπια, ενώ οι αρχές καταγράφουν τις ΜΚΟ και ελέγχουν τους “αλληλέγγυους” για να περιορίσουν την δράση όσων έχουν πολιτικούς σκοπούς ή απλώς εκμεταλλεύονται οικονομικά την κατάσταση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου για την Προσφυγική Κρίση, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται 3.770 άτομα, στο κέντρο του Σκαραμαγκά 1.050, στην Αττική συνολικά 14.936, στην Ειδομένη (εντός καταυλισμού) 10.411, στα νησιά του Αιγαίου 7.178.

Πάντως τα κλειδιά του προβλήματος εξακολουθεί να κρατά η Τουρκία που προς το παρόν έχει μειώσει την ροή στα νησιά -περί τους 80-120 περνούν κάθε μέρα-, ωστόσο η στάση της θα εξαρτηθεί από το αν θα πάρει από την Ευρώπη τα ανταλλάγματα που ζητά.


Άρχισαν τα μαχαιρώματα στη «φαβέλα» του Πειραιά



Νέα συμπλοκή σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ένας Αφγανός μαχαιρώθηκε από συμπατριώτη του.

Οι δυο Αφγανοί συνεπλάκησαν κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, στην πέτρινη αποθήκη του λιμανιού, με αποτέλεσμα ο ένας να τραβήξει μαχαίρι και να καρφώσει τον άλλο στο στήθος.

Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ οι άντρες του λιμενικού συνέλαβαν τον δράστη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται τάσεις αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να αναχωρούν για το κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στον Σκαραμαγκά, οι εντάσεις δεν έχουν εκλείψει, κυρίως μεταξύ Σύρων και Αφγανών.

Είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό ότι βγήκαν και μαχαίρια μεταξύ ομοεθνών.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ξέσπασαν νέα επεισόδια αυτή τη φορά μεταξύ ομάδων Αφγανών, οι οποίοι έπαιζαν ποδόσφαιρο μεταξύ τους και για άγνωστους λόγους ξεκίνησαν έναν καβγά που γρήγορα πήρε διαστάσεις. Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού, η παρουσία των οποίων διέκοψε τις συμπλοκές και έτρεψε σε φυγή τους Αφγανούς μετανάστες.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :