Random Posts

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κ. Λουράντος: Οι φαρμακοποιοί έχουν στοχοποιηθεί ως επαγγελματίες

"Οι φαρμακοποιοί έχουν στοχοποιηθεί ως επαγγελματίες και ως επιστήμονες και για αυτό ο κλάδος θα αντιδράσει," δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στο ζήτημα του ασφαλιστικού ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος. Χαρακτήρισε το διάλογο "προσχηματικό" και έκανε λόγο για "υποκρισία και ψευτιά", από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό "τιμωρούνται οι φαρμακοποιοί επειδή είναι  ειλικρινείς φορολογούμενοι"  και ευνοούνται  οι φοροφυγάδες. 
"Θα ήθελα πολύ να φοροδιαφύγω, να κλέψω αφού με κλέβουν, αλλά δεν μπορώ και τιμωρούμε, αφού δεν κοροϊδεύω, να πληρώσω  υπέρογκες εισφορές", ανέφερε ο κ.  Λουράντος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την παρουσίαση της εκστρατείας "Άκου το Σώμα Σου" που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία  με την φαρμακευτική εταιρία Novartis Hellas. 

Βασικοί πυλώνες της εκστρατείας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των φαρμακοποιών και η ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς  σημαντικών ασθενειών, αλλά και η ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας. Η δράση στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας αδιάγνωστων ασθενών, με τη συμμετοχή όλων των φαρμακοποιών, καλύπτοντας έτσι, κενά που μπορεί να παρουσιάζει το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας. 

Η εκπαίδευση των φαρμακοποιών όλης της χώρας γίνεται μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), και περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ασθένειες που ταλαιπωρούν καθημερινά ανθρώπους κάθε ηλικίας που επισκέπτονται τα φαρμακεία. Σε δεύτερη φάση η εκστρατεία θα υποστηριχθεί από  ιατρικές εταιρίες, που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους, ασθενείς που παραπέμπονται από φαρμακοποιούς, για διαγνωστικές εξετάσεις, όπως σπιρομετρήσεις. Οι εξετάσεις αυτές, θα διενεργούνται δωρεάν την πρώτη φορά. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :