Random Posts

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με το θερμόμετρο σε περιοχές της Μακεδονίας να δείχνει ακόμη και -11οC.

Το σκηνικό του χιονιά συνεχίζεται με επίκεντρο κατά κύριο λόγο τη Μακεδονία και την Ήπειρο, όπου και καταγράφονται σήμερα οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, εξασθένηση των βόρειων ανέμων και θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό, κατά τόπους ισχυρό και ολικό στα κεντρικά και βόρεια.
Αρκετοί είναι οι Δήμοι, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα που αποφάσισαν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ σε ορισμένους αποφασίστηκε να ανοίξουν μετά τις 09.00 το πρωί. Σε επίπεδα συναγερμού παραμένει η στάθμη στο φράγμα του Έβρου στη Βουλγαρία. Σε επικοινωνία βουλγαρικές και ελληνικές αρχές.
Δείτε αναλυτικά τον καιρό ανά περιοχή...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 04 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Φλώρινα η θερμοκρασία κατέγραφε τις πρωινές ώρες -9οC, -11oC στην Κοζάνη και στην Καστοριά και -8οC στο Κιλκίς.
ATTIKH

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 02 έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά του νομού με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 03 βαθμούς Κέλσιου.
Δυτική Ελλάδα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακόμη και στην παραθαλάσσια Ναύπακτο, το πρωί η θερμοκρασία κινείται υπό το μηδέν, στους -4oC, -1οC στο Μεσολόγγι και -2οC στην Άρτα. Όσο ανεβαίνει κανείς προς την Ήπειρο, τόσο η θερμοκρασίες πέφτουν, με το θερμόμετρο στα Γιάννενα να είναι στους -9oC.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Η Λάρισα ξύπνησε με ήλιο, αλλά και ιδιαίτερο κρύο και τη θερμοκρασία στους -5οC και -4οC στην Καρδίτσα.
Νησιά Κυκλάδων/Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και στην Κρήτη παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.
Στα Χανιά η θερμοκρασία είναι στους 5oC, στο Ηράκλειο 7oC και στο Ρέθυμνο 9οC αντίστοιχα.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και στα βόρεια παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 07 και στα νότια από 06 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.
Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα
Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας δεκάδων σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα φέρνουν και αύριο Τρίτη ο παγετός και οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής ακόμη και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι τις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουδούνι των σχολείων όλων των βαθμίδων θα χτυπήσει αύριο περίπου μία ώρα αργότερα, σε σχέση με το κανονικό ωράριο έναρξης των μαθημάτων. Στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας και Πολυγύρου, όμως, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και το ισχυρό ψύχος κρίθηκε πως δεν επιτρέπουν την κανονική λειτουργία τους.
Κεντρική Μακεδονία

Αναλυτικότερα, κλειστά λόγω του παγετού θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Με καθυστέρηση περίπου 45' θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της μέρας στα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας, καθώς επίσης και σε αυτά της παραλιακής ζώνης (Γερακινή-Καλύβες, Όλυνθος), τα οποία θα λειτουργήσουν μετά τις 9 το πρωί.
Τη συνηθισμένη ώρα θα καθίσουν αύριο στα θρανία τους οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μετά τη σημερινή ανάπαυλα (σήμερα Δευτέρα τα σχολεία έμειναν κλειστά).
Δυτική Μακεδονία

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Ιωάννη Bοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κι αύριο κλειστά -όπως και σήμερα- λόγω του χιονιά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Βάσει του συνηθισμένου ωραρίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στον δήμο Αμυνταίου. Ωστόσο, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν περίπου μια ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα τόσο στον δήμο Αμυνταίου, όσο και σε εκείνον των Πρεσπών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ισχυρού ψύχους.
Στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, λόγω πρόβλεψης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι πάντως ανοιχτές από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στον δήμο Εορδαίας, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, κατόπιν απόφασης του δημάρχου, Σάββα Ζαμανίδη.
Λόγω της πρόβλεψης για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αποφάσισε ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (και τους παιδικούς σταθμούς) θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί.
Με απόφαση τέλος του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα λειτουργήσουν στις 9.30 το πρωί.
Θερμαινόμενοι χώροι σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των πολιτών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στην Αττική.
Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Αττικής και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν θέσει στη διάθεση των πολιτών συγκεκριμένους θερμαινόμενους χώρους.
Δείτε τα σημεία σε όλη την Περιφέρεια

Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος
Επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας, από τις οποίες ζήτησε μείωση του όγκου νερού που απελευθερώνεται από το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ, είχε αργά τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Παυλίδης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παυλίδης είπε ότι λίγες ώρες μετά το αίτημά του, έλαβε την απάντηση πως θα περιοριστούν στο μέγιστο οι παροχές νερού, διευκρινίζοντας όμως ότι για να γίνει αισθητή η μείωση στο ελληνικό τμήμα των ποταμών μεσολαβούν πολλές ώρες.
Όσον αφορά στην κατάσταση των αναχωμάτων, ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι προβλήματα δημιουργήθηκαν σε λίγα σημεία όπου δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης. «Είχαμε κάποιο πρόβλημα σε 2-3 σημεία όπου υπήρχαν έργα σε εξέλιξη, από τα δεκάδες που είχαμε αναπτύξει. Συγκεκριμένα σε δύο αναχώματα ένα στο Διδυμότειχο και ένα στο Σουφλί οι εργασίες υπερύψωσής τους θα ολοκληρώνονταν σε λίγες ημέρες αλλά μας πρόλαβαν τα καιρικά φαινόμενα. Όλα αυτά δεν εξαρτώνται από εμάς. Δεν οφείλονταν στην περιφέρεια οι καθυστερήσεις, αλλά στα προβλήματα αδειοδότησης λήψης γαιωδών και αδρανών υλικών από τους δανειοθαλάμους του Έβρου, τα ελεγκτικά συνέδρια κ.α».

Στο μεταξύ στο βόρειο Έβρο ήταν και σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, προς αποφυγήν του κινδύνου να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.
Ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε πως υψηλή αλλά σταθερή παραμένει η στάθμη των ποταμών Έβρου και Άρδα, με μοναδική εξαίρεση τη θέση Κιρίσανε στην περιφέρεια της Αδριανούπολης όπου συναντώνται οι ποταμοί Άρδας, Τούντζας και Έβρος, όπου καταγράφονται 1400 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου η απόφαση τεχνικής παρέμβασης με το άνοιγμα των θηροφραγμάτων και την κατάκλιση 3000 στρεμμάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πύθιο φαίνεται ότι βοήθησε προσωρινά στην εκτόνωση της κατάστασης.«Τόσο η πολιτική προστασία όσο και τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών βρίσκονται σε επιφυλακή, με τα τελευταία να συνεχίζουν τις εργασίες υπερύψωσης διαφόρων αναχωμάτων. Άλλωστε ο νομός παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, απόφαση που είχε ληφθεί εντός του προηγούμενου έτους για λόγους ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης».


πηγη  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


«Εθιμοτυπική» χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που θα έχει στο μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ με τον πρωθυπουργό σε μια σαφή προσπάθεια από τη Λεωφόρο Συγγρού να υποβαθμίσουν το πρώτο τετ α τετ σήμερα το μεσημέρι που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα μεταφέρει στον κ. Τσίπρα την ανησυχία της ΝΔ για την πορεία της χώρας από την πολιτική της κυβέρνησης, θα ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να παράσχει αλά καρτ συναίνεση στην κυβέρνηση και θα τονίσει προς τον πρωθυπουργό ότι το μόνο πεδίο στο οποίο μπορεί να αναζητηθεί ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ είναι η προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ουσιαστικά ενόψει αυτής της συνάντησης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να στείλει το μήνυμα του κάθετου διαχωρισμού από την κυβέρνηση και την πολιτική της ειδικότερα δε ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του ασφαλιστικού στη βουλή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφύγει να μπει σε συγκεκριμένη συζήτηση επί ειδικών θεμάτων που ενδεχομένως επιχειρήσει να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Τα πρώτα δείγματα αντιπολιτευτικής γραφής δόθηκαν χτες στη βουλή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια που προανήγγειλε την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στις αλλαγές της σύνθεσης του ΕΣΡ. Ουσιαστικά η ΝΔ αντιδρά με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με αιχμή τις νέες άδειες και τους όρους του διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ NEWS 247

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :