Random Posts

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία


Στη σημερινή καθιερωμένη σύσκεψη στις 10 το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός με τους στενούς συνεργάτες του θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ειδικότερα όσον αφορά τα νομοθετήματα που απαιτούνται για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Η ατζέντα είναι «βαριά» με τον Αλέξη Τσίπρα να καλείται να λύσει μια  σειρά από κρίσιμα ζητήματα, αλλά και να διαχειριστεί πολλά σημαντικά θέματα που άφησε πίσω του το 2015.
Είναι προφανές πως αυτό που απασχολεί περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και οι διαβουλεύσεις που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες.
Αμέσως μετά την ενημέρωση που θα παρέχει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6 το απόγευμα και στους πολιτικούς αρχηγούς μετά τις 11 το πρωί στη Βουλή η ελληνική πρόταση θα σταλεί στους θεσμούς.
Ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να αναζητήσει τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων τη στιγμή που οι πιέσεις από τους δανειστές εντείνονται και δεν αποκλείεται να υπάρξουν απαιτήσεις για νέα μέτρα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζεται ήδη για το στενό «μαρκάρισμα» που θα ασκήσει το ΔΝΤ.
Βασικός στόχος είναι η αποτροπή της μείωσης των συντάξεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά, πως οι κοινωνικές αντιδράσεις θα προκαλέσουν σοβαρούς τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία.
H ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα με την τελική πρόταση να κατατίθεται στη Βουλή, εκτός απροόπτου πριν τέλος Ιανουαρίου.
Βούληση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργείου Εργασίας είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί με κανονικές διαδικασίες και όχι με την μορφή του κατεπείγοντος.
Με το κλείσιμο του ασφαλιστικού, τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και των κόκκινων δανείων η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση θα μπορεί να περάσει, πλέον στην επόμενη φάση που περιλαμβάνει τόσο την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, αλλά και τις δραστικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στην φορολογία με στόχο το χτύπημα της φοροδιαφυγής.
Πηγή: news 247.gr

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :