Random Posts

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΏΝ

                                       ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.Π.Δ.Δ.» εδρεύοντος εις την Αθήνα επί της Λεωφόρου Πειραιώς αρ. 134 και Αγαθημέρου, νομίμως εκπροσωπούμενου.
ΚΑΤΑ

Της Περιφέρειας Αττικής, εδρεύουσας εις την Αθήνα επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 15-17, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον Περιφερειάρχη Αττικής.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗΣ
  1. Στον Υπουργό Υγείας, κ. Μαυρουδή Βορίδη.
  2. Στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύριο Ντινόπουλο

--------------------------------------------------

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στις 20.6.2014 υποβάλαμε ενώπιον της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1920/20.6.2014 έγγραφο του Π.Φ.Σ. (το οποίο έλαβε υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 12561/20.6.2014 της υπηρεσίας σας), με το οποίο αιτούμεθα την έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. της 14ης Ιουνίου 2014 για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς (15) Διοικητικού Συμβουλίου και των πέντε (5) τακτικών και πέντε (5) αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, συνυποβάλλοντας το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
            Ως επίσης γνωρίζετε, σύμφωνα με τα άρθρα 28 και 59 του Ν. 3601/1928 η έγκριση των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. και του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου αποτελούσε αρμοδιότητα του Υπουργού Υγείας. Κατόπιν η ως άνω αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στο Νομάρχη Αττικής δυνάμει του άρθρου 4 του Ν. 2240/1994, ως έχει ερμηνευτεί με την παρ. 4 του άρθρου 20 του Ν. 2386/1996. Εν συνεχεία με το άρθρο 1 παρ. 2 του Ν. 2503/1997 μεταφέρθηκε εκ νέου η ως άνω αρμοδιότητα στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Τέλος, με το άρθρο 186 Ζ, ΙΙ 12 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) η ως άνω αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, όπου εδρεύει ο Π.Φ.Σ.
            Την αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής για την έγκριση των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. και του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου απεδέχθησαν οι Υπηρεσίες σας, κατόπιν σχετικής νομικής διερεύνησης. Για το λόγο αυτό άλλωστε αποστείλατε την κ. Γεωργία Ντελή, υπάλληλο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ως αντιπρόσωπο της Διοίκησης – εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εποπτεύσει την εκλογική διαδικασία.
Παρά την παρέλευση ενός και πλέον μήνα από την εκ υποβολή του αιτήματος για την έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ., για άγνωστη εις ημάς αιτία αδικαιολογήτως δεν έχετε εισέτι απαντήσει.
Η αναιτιολόγητη αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα εις την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Π.Φ.Σ., καθώς επίσης έχει δυσχεράνει την εκπροσώπηση των φαρμακοποιών ενώπιον των Αρχών.
Επειδή αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της καθυστέρησής σας αυτής.
Επειδή διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την εν λόγω παράλειψή σας.
            Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
(Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας)
            Σας καλούμε όπως μέχρι την 31η Ιουλίου 2014 προβείτε στην έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ., άλλως, απορρίψατε το σχετικό αίτημα ειδικώς και αιτιολογημένως, αποστέλλοντας πάραυτα τη σχετική απόφασή σας.
            Στην περίπτωση που δεν ενεργήσετε όσα ανωτέρω νομίμως ορίζονται, επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Π.Φ.Σ.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ην αύτη απευθύνεται προς γνώσιν της και για κάθε νόμιμη συνέπεια, αντιγράφοντας παράλληλα ολόκληρη εις την επιδοτήρια έκθεση.         
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014
ΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕΣ  ΧΡΕΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ                                                                         ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ                                                 ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ



VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :