Random Posts

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                                   Αθήνα, 3/92012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 2583



 ΠΡΟΣ


Τους φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της Χώρας

Στη διάρκεια  πολύωρης συνάντησης που είχε το ΔΣ του ΠΦΣ παρουσία και του ΔΣ του ΦΣΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη, στην οποία μετείχαν επίσης η Διοίκηση της ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και των φαρμακεμπόρων, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1.      Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την οποία θα γίνουν κυβερνητικές ανακοινώσεις

2.      Η πιστωτική πολιτική από τις εταιρείες προς τις αποθήκες και στη συνέχεια στα φαρμακεία όπου από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση για «άνοιγμα» της πίστωσης.

3.      Η τρέχουσα ρευστότητα των φαρμακείων όπου ανακοινώθηκε η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάιο προς όλους τους φαρμακοποιούς που δεν έχουν πληρωθεί (ως προς αυτό το σημείο είμαστε επιφυλακτικοί).
Επίσης ανακοινώθηκε η  ολοκλήρωση της πληρωμής των οφειλών για τις συνταγές του μηνός Ιουνίου  στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου.

4.      Σε ότι αφορά τα παλαιά χρέη η μόνη δέσμευση που υπήρξε ήταν ότι θα πληρωθούν αμέσως μόλις λάβει τη χώρα μας την  α’ δόση της δανειακής σύμβασης.

5.      Ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τα φαρμακεία και τον συμψηφισμό των χρεών. Υπενθυμίζουμε ο ΠΦΣ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για τα παραπάνω θέματα.
                                                                                     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

                                            
                              ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αργά το απόγευμα ο κ. Σαλμάς έστελε Δελτίο Τύπου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής :
 
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας,  κ. Μάριος Σαλμάς, αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες του ΕΟΠΥΥ και της χώρας, γίνεται  μια προσπάθεια να βρεθεί  οριστική λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Ολοκληρώνουμε την εξόφληση του Μαΐου και παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα στις 90 μέρες.

Αν η αγορά δεν αυτορυθμιστεί, θα παρέμβουμε πιο δραστικά  αναλαμβάνοντας  να λύσουμε το άγχος της επιταγής  του φαρμακοποιού και  δημιουργώντας στον ΕΟΠΥΥ μηχανισμό  παρέμβασης στη διανομή. Δρομολογούμε διυπουργική σύσκεψη εντός της εβδομάδας για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Μετά από συνάντηση με τα ταμεία θα ολοκληρώσουμε ένα σχέδιο πληρωμών για το υπόλοιπο του έτους».
 
 

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :