Random Posts

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ενδεικτικά:

ΕΘΝΟΣ.GR
«ΤΥΦΛΗ» ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αλαλούμ και χάος στο ΠΑΣΟΚ
Ανταρσία εκδηλώθηκε στη Βουλή από περίπου 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Η διάταξη τελικά απορρίφθηκε. Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και σε άλλα άρθρα. Το αλαλούμ στις ψηφοφορίες συνοδεύτηκε από γενικό αναβρασμό στις τάξεις του πλειοψηφούντος κόμματος, όπου πολλοί βουλευτές εξαπέλυαν βολές κατά πάντων ΣΚΑΙ.GR «Φαρμάκι» για το ΠΑΣΟΚ η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων Η κρίσιμη ψηφοφορία επέφερε ρήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε επιμείνει στη ρύθμιση που απελευθερώνει το ωράριο Με μικρές απώλειες για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης έληξε το θρίλερ της ονομαστική ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καθώς υπερψηφίστηκαν τελικά τα περισσότερα από τα επίμαχα άρθρα του με εξαίρεση το άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων που καταψηφίστηκε από 65 βουλευτές, 87 ψήφισαν παρόντες ενώ 101 υπερψήφισαν.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Καταψηφίστηκε το άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν πολλές διαφωνίες και για άλλες διατάξεις, όπως αυτές που προβλέπουν περικοπές των δώρων και των επιδομάτων συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, κατάργηση όλων των θυγατρικών εταιριών του ΕΟΜΜΕΧ σύσταση δικηγορικών εταιρειών, καθώς και τη σύσταση Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.
Καταψηφίστηκε, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ υπερψηφίστηκαν όλες οι υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Η έγκριση του άρθρου «προσέκρουσε» στις έντονες αντιδράσεις από πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ. Τελικά, σε σύνολο 253 παρόντων, υπέρ του επίμαχου άρθρου, τάχθηκαν 101 βουλευτές, ενώ 65 το καταψήφισαν και 87 δήλωσαν «παρών», με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

NEWS.IT
“Κραχ” στην Κυβέρνηση η καταψήφιση του ωραρίου για τα φαρμακεία
  Μπορεί η χθεσινή καταψήφιση της τροπολογίας του πολυνομοσχεδίου για το ωράριο των φαρμακείων να αποτελεί το προσωπικό “Βατερλό” του υπουργού Υγεία Ανδρέα Λοβέρδου, οι δεκάδες απώλειες όμως και το αντάρτικο σχεδόν 40 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ απειλεί ανοιχτά και την κυβερνητική συνοχή, ειδικά ενόψει ψήφισης ακόμη πιο κρίσιμων και ουσιαστικών μέτρων που έρχονται.
Όλα τα άλλα άρθρα του πολυνομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν με τη Νέα Δημοκρατία να βάζει πλάτη, καθώς πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε ψήφισαν κατά είτε ψήφισαν παρών.

Τις αντιρρήσεις πάντως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε κυρίως το άρθρο που αφορούσε την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ πολλές διαφωνίες εκφράστηκαν και για τις δύο διατάξεις που προβλέπουν περικοπές των δώρων και των επιδομάτων συνταξιούχων κάτω των 60 ετών και κατάργηση όλων των θυγατρικών εταιριών του ΕΟΜΜΕΧ.

REAL.GR
Καταψηφίστηκε η τροπολογία για τα φαρμακεία. Μείζον ενδοκυβερνητικό ζήτημα προκύπτει από τη ψηφοφορία για τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών, με τη Βουλή να λέει «όχι» στην ρύθμιση για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.
Αναλυτικά, από τους 264 βουλευτές που ψήφισαν μόνο 101 βουλευτές υπερψήφισαν, 65 καταψήφισαν και 87 δήλωσαν «παρών».
Λίγο πριν από την ψηφοφορία βουλευτές από όλα τα κόμματα ζήτησαν από τον κ. Λοβέρδο να αποσύρει την επίμαχη διάταξη, ο Υπουργός Υγείας όμως τόνισε με όλους τους τρόπους ότι δεν σκοπεύει να κάνει πίσω, λέγοντας ότι η απόσυρση της διάταξης εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα στα οποία ο ίδιος δεν σκοπεύει να υποκύψει.

ΤΑ ΝΕΑ
Ψήφος – φαρμάκι για την κυβέρνηση
Απορρίφθηκε με διαδικασία-θρίλερ, αργά χθές το βράδυ από τη Βουλή, η διάταξη της τελευταίας στιγμής , την οποία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πολυνομοσχέδιο και αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων – όπως έχει ζητήσει η τρόϊκα.

ΚΕΡΔΟΣ
Καταψηφίστηκε η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Δυσάρεστη έκπληξη για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο έκρυβε η χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή στο άρθρο 29 που αφορούσε στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
51 όχι από το ΠΑΣΟΚ  21 απουσίες από τη Ν.Δ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Διακομματικό «βέτο» στη ρύθμιση για τα φαρμακεία. Ανταρσία στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο Δεν πέρασε η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

STAR.GR
Δεν πέρασε η ρύθμιση Λοβέρδου για τα φαρμακεία  «Κόκκινη» κάρτα έδειξαν τελικά οι βουλευτές των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης στον Υπ. Υγείας, Α. Λοβέρδο.
Η ρύθμιση που είχε φέρει στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, η οποία επέτρεπε σε όσους φαρμακοποιούς το επιθυμούν να κρατούν ανοιχτά τα φαρμακεία τους πέρα από το ωράριο που ορίζει ο Φαρμακευτικός σύλλογος δεν πέρασε τελικά.
Εκατόν ένας από τους παρόντες βουλευτές ψήφισαν τη ρύθμιση, 65 καταψήφισαν και 87 είπαν όχι.



NEWSBOMB.GR
Ανταρσία βουλευτών που καταψήφισαν άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Σε δοκιμασία μπαίνει η συνοχή της κυβέρνησης, μετά το θρίλερ της ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
 Η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, η οποία και καταψηφίστηκε, κατέδειξε τους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του οποίου είτε καταψήφισαν είτε ψήφισαν «παρών». Επίσης, «όχι» στη ρύθμιση ψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών».

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.ΝΕΤ
Τους… φαρμάκωσε το νομοσχέδιο για τα φαρμακεία!
Μόνο ως «μπουρλότο»  μπορεί να χαρακτηριστεί η ονομαστική ψηφοφορία που διημείφθη αργά χθες το βράδυ στη Βουλή  αφού η επίμαχη ρύθμιση  για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων δεν  έλαβε τελικά τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 120 ψήφων. Επί συνόλου 253 βουλευτών, μόλις 101 είπαν ναι, 65 δήλωσαν όχι και άλλοι 87 δήλωσαν παρόντες. Η  ΝΔ στο συγκεκριμένο άρθρο δήλωσε παρούσα, αν και αρκετοί βουλευτές της, 15 από τους συνολικά 26 που απουσίασαν από την Ολομέλεια,  προτίμησαν να καθίσουν στο καφενείο αντί να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Ο δε ΛΑΟΣ καταψήφισε ευθέως την ρύθμιση, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, 31 βουλευτές δήλωσαν παρόντες και 4 καταψήφισαν επιφέροντας δυνατό χτύπημα στον Υπουργό Υγείας. Ο  Ανδρέας Λοβέρδος αν και διαισθάνθηκε από νωρίς το αρνητικό κλίμα, εντούτοις επέμεινε στο να τεθεί η ρύθμιση σε ονομαστική  ψηφοφορία προκειμένου να κλείσει ένα θέμα που «επί πέντε μήνες», όπως είπε, « κάποιοι κρατάνε ανοιχτό».  Και μάλιστα παρά την προτροπή βουλευτών όλων των κομμάτων,  συναδέλφων του Υπουργών, αλλά και τις εισηγήσεις του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου προκειμένου να μεταφερθεί η ψήφιση της ρύθμισης την ερχόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα; ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση κυριολεκτικά στο φορείο.





sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :